PROFIT NET ÎN CREŞTERE CU 21,2%, ÎN PRIMUL SEMESTRU DIN ACEST AN Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Electrica reuşeşte să contracareze cadrul de reglementare mai stringent din ultimii ani"

ANDREI MURGULEŢ
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 17 august 2016

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Electrica reuşeşte să contracareze cadrul de reglementare mai stringent din ultimii ani"

Marcel Murgoci, Estinvest: "Rezultatele Electrica, peste aşteptările analiştilor"

"Electrica" (EL) este singura dintre marile companii de utilităţi care s-a bucurat de creşteri ale veniturilor şi profitului în primul semestru al acestui an, iar rezultatele sugerează că societatea reuşeşte să contracareze cadrul de reglementare mai stringent din ultimii ani printr-o creştere a cotei de piaţă pe furnizarea de energie electrică, este de părere Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul "Tradeville".

"Electrica" a înregistrat, în primul semestru din 2016, un profit net de 335,9 milioane lei, în creştere cu 21,2%, comparativ cu cel obţinut în perioada similară a anului trecut, 277,1 milioane lei, potrivit unui raport al companiei postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Ovidiu Dumitrescu a mai comentat: "Dacă societatea va reuşi să continue în acest fel, acţiunile Electrica vor avea un argument serios pentru a continua evoluţia pozitivă din ultima jumătate de an. Pe de altă parte, niciun proces de eficientizare sau creştere a cotei de piaţă nu poate dura la nesfârşit, ceea ce indică necesitatea unei abordări prudente din partea investitorilor".

Oficialul Tradeville a adăugat: "În plus, aceştia trebuie să aibă în vedere şi evoluţia viitoare a contextului global. În prezent acesta este favorabil pieţelor de acţiuni, dar trebuie avut în vedere şi cât de durabilă este această situaţie, în contextul în care estimările privind gradul de normalizare a politicii monetare din SUA par a fi destul de optimiste, după cum remarca astăzi (n.r. ieri) chiar William Dudley, unul dintre cei mai influenţi membri ai consiliului Fed".

Rezultatele Electrica sunt peste aşteptările experţilor analişti, exact cum arata şi cotaţia de la orele 15:00, ne-a declarat Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, care apreciază că dacă aceste rezultate se vor păstra superioare previziunilor analiştilor, atunci cotaţia societăţii va fi în creştere până la sfârşitul acestui an.

Conform companiei, veniturile au crescut, în intervalul menţionat, cu 3,2%, ajungând de la 2,595 miliarde lei, valoare obţinută anul trecut, la 2,679 miliarde lei, în 2016.

Veniturile din segmentul de distribuţie de energie electrică au scăzut cu 62 milioane lei, sau 5%, la 1,157 miliarde de lei, iar veniturile din segmentul de furnizare de energie electrică au crescut cu 2%, faţă de primul semestru 2015, la 2,219 miliarde de lei, arată datele societăţii.

De asemenea, cheltuielile înregistrate cu energia electrică achiziţionată, în primul semestru din anul curent, au fost de 1,33 miliarde lei, în ascensiune cu 3,1% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015, cheltuielile cu certificatele verzi au crescut cu 23,8%, de la 207,65 milioane lei la 167,63 milioane lei, iar cele cu beneficiile angajaţilor au fost de 318,69 milioane lei, mai mari cu 0,8%, informează datele Electrica.

Rezultatul financiar net a scăzut, în perioada menţionată, de la 16,2 milioane lei la 8,6 milioane lei, iar acţionarilor societăţii le-a fost atribuit, din profitul net, un total de 269,4 milioane lei, mai mare cu 28% comparativ cu suma de 210,5 milioane, mai arată sursa citată.

Totodată, activele totale au crescut, de la sfârşitul anului trecut până la data de 30 iunie 2016, cu 0,01% de la 8,391 miliarde lei la 8,392 miliarde lei, iar datoriile totale s-au adâncit cu 3,18%, ajungând la 2,011 miliarde lei de la 1,949 miliarde lei, arată datele societăţii.

În intervalul 31 decembrie 2015 - 30 iunie 2016, numerarul şi echivalentele de numerar au avut o creştere de 37,1%, de la 893,5 milioane lei la 1,225 miliarde lei şi depozitele, certificatele de trezorerie şi obligaţiunile guvernamentale au scăzut cu 11,6%, de la 1,99 miliarde lei la 1,76 miliarde lei, conform sursei citate.

Potrivit raportului, în perioada de şase luni încheiată la 30 iunie 2016, grupul a distribuit către un număr de aproximativ 3,66 milioane de utilizatori, 8,7 TWh, reprezentând o creştere de 2% faţă de perioada similară a anului anterior şi, în acelaşi interval, grupul a furnizat către un număr de aproximativ 3,6 milioane de consumatori finali 5,5 TWh de energie electrică, semnificând o ascensiune de 9%, faţă de perioada similară a anului anterior.

Volumul investiţiilor în reţea, în primele şase luni ale anului 2016, a fost de 184 milioane de lei, urcând cu 9 milioane de lei, respectiv 5%, de la 175 milioane de lei în primul semestru din anul trecut, informează raportul Electrica.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Electrica are aceeasi stalpi din ani '70, firele la fel.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb