Profitul LG Electronics s-a dublat, în trimestrul III, la peste 440 milioane dolari

E.D.
Companii #Bunuri de Larg Consum / 29 octombrie 2014

Producătorul sud-coreean de electronice LG Electronics a anunţat astăzi că profitul operaţional din perioada iulie-septembrie s-a dublat faţă de perioada similară a anului trecut, ajungând la 440,21 milioane dolari, în principal datorită unui maxim al afacerilor "mobile" al ultimilor cinci ani, transmite Reuters.

Cel de-al doilea producător mondial de televizoare, după rivalul Samsung Electronics, a anunţat că profitul din afacerile cu televizoare a crescut cu 5,2% faţă de anul trecut, în timp ce livrările de smartphone-uri au atins un nivel record.

"Câştigurile LG sunt reflectate de o performanţă puternică din afacerile mobile", a transmis compania printr-o declaraţie.

LG a raportat un profit operaţional de 461 miliarde woni (440,21 milioane dolari). Divizia mobile a companiei a returnat un rezultat operaţional de 167 miliarde woni, cel mai mare de la cel de-al treilea trimestru al lui 2009, diferenţă considerabilă, de asemenea, şi faţă de pierderea de 79,7 miliarde woni din perioada similară a anului trecut.

LG livrat aproximativ 16,8 milioane de smartphone-uri în trimestrul III, record pentru companie, însă inferior faţă de rivalul Samsung, ale cărui livrări, estimează analiştii, se ridică la mai mult de 80 milioane de bucăţi.

Divizia de televizoare a LG a înregistrat profit operaţional de 131 miliarde woni, în urcare comparativ cu 124 miliarde woni, anul trecut, în aceeaşi perioadă, după ce vânzările produselor high-end şi a televizoarelor ultra high-definition au urcat.

Ieri, LG a anunţat că va renunţa la producţia de televizoare cu plasmă până la sfârşitul lui noiembrie, semnalând că tehnologia a fost depăşită de display-ul cu cristale lichide.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb