Profitul net al "ButanGas" România a crescut de patru ori în primul trimestru din 2007

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 18 mai 2007

Profitul net al ButanGas România pentru primul trimes­tru din 2007 a crescut de patru ori faţă de perioada similară a anului trecut, datorită extinderii reţelei de distribuţie, conformându-se previziunilor companiei, potrivit informaţiilor furnizate de Butan Gas, ieri, agenţiei NewsIn.

ButanGas România a obţinut, pentru primele trei luni din 2007, un profit net de 1,2 milioane de euro, de patru ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv 300.000 de euro.

De asemenea, profitul operaţional al companiei a crescut de aproape zece ori, de la 175.461 de euro, în primul trimestru din 2006, la 1,6 milioane de euro, în primele trei luni din acest an, la o cifră de afaceri în creştere cu 41%, de la 9,3 milioane de euro, la 15,8 milioane de euro.

Creşterea indicatorilor financiari pentru primul trimestru din 2007, comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a datorat, în cea mai mare parte, investiţiilor realizate de companie pentru extinderea reţelei şi a infrastructurii necesare procesului de dis­tribuţie. De asemenea, un rol important pentru dezvoltarea companiei a jucat latura de resurse umane, ButanGas urmărind să angajeze numai personal specializat.

Rezultatele obţinute nu au fost cu mult diferite faţă de estimările companiei. "Pentru primul trimestru, am estimat o cifră de afaceri de 16,7 milioane de euro, un profit operaţional de 1,4 milioane de euro, iar, în cazul profitului net, aşteptările ne-au fost confirmate pe deplin, respectiv 1,2 milioane de euro", au declarat reprezentanţii companiei.

Mai mult, aceştia estimează că, pentru primul semestru al anului, rezultatele financiare se vor încadra în tendinţa conturată în primele trei luni. "Ne vom menţine ritmul de creşterea a profitului şi a cifrei de afaceri", au mai arătat reprezentanţii ButanGas.

Potrivit acestora, piaţa din România a reprezentat un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor, în ultimii ani. "Piaţa a evoluat într-un ritm pe care l-am anticipat, în sensul unei creşteri susţinute a cererii, simultan cu o intensificare a concurenţei în rândul principalilor jucători", au adăugat reprezentanţii companiei.

ButanGas România a avut, anul trecut, peste 10.000 de clienţi, iar pentru anul acesta este estimată o creştere cu 15%-20% a acestei valori.

Compania a înregistrat, în 2006, o cifră de afaceri de 56,8 milioane euro, iar profitul brut al companiei a ajuns la 2,1 milioane de euro, în urcare cu 93%, comparativ cu anul 2005.

ButanGas Grup este principalul acţionar al companiei, deţinând o participaţie de de 93,9% din capitalul companiei, restul de 6% fiind deţinut de Petrom SA. Grupul Butan Gas desfăşoară operaţiuni în mai multe state europene, cum ar fi Germania, Austria, Italia, Grecia şi România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb