Profitul operaţional al Agricover Credit IFN, cu 28% mai mare în primul semestru al anului

Andrei Stan
Companii / 20 august 2015

Agricover Credit IFN, instituţie financiară non-bancară specializată exclusiv pe finanţarea agriculturii, a anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a obţinut în primul semestru din 2015 un profit operaţional de 14,07 milioane lei, cu 28% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din 2014.

"Prognozele optimiste lansate acum un an se confirmă în acest prim semestru parcurs de Agricover Credit IFN. Am obţinut un profit net de peste 10 milioane lei, cu 27% mai mare faţă de semestrul întâi din 2014 şi o valoare a expunerilor totale de 679 milioane lei, în creştere cu 17%. Flexibilitatea, ancorarea în realitatea de zi cu zi a fermierilor, dublate de soluţii bazate pe inovaţie şi apetit pentru risc - sunt parte a strategiei abordate de Agricover Credit IFN cu rezultate concrete în rândul fermierilor", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Totodată, numărul clienţilor a crescut cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 1.653 de agricultori.

Cu toate aceastea, creditele neperformante cu restanţe de peste 90% reprezintă 1,2% din portofoliul total.

Agricover avea fonduri proprii de 118,15 milioane lei la sfârşitul lunii iunie, în urcare de la 100,1 milioane lei, cu o rată de adecvare a capitalului de 22%.

Firma a anunţat că va inaugura în perioada următoare a treia sucursală dintr-o serie de filiale în curs de deschidere în următorii ani.

"Ne propunem să venim mai aproape de fermier, iar demersul de a deschide noi sucursale va aduce un plus de operaţionalitate şi eficienţă în activitatea de finanţare", a mai spus Rekkers.

El a arătat că, în ceea ce priveşte solicitarea de credite pentru agricultură, se păstrează un trend pozitiv, însă fermierii sunt prudenţi în accesarea unor credite noi în contextul unui an agricol dificil, puternic afectat de condiţiile meteorologice.

Volatilitatea pieţelor agricole afectează planurile şi profitabilitatea fermelor, creând un mediu nesigur în luarea deciziilor şi găsirea soluţiilor de către fermieri, precizează comunicatul.

"Agricultura trece printr-o perioadă dificilă, seceta şi volatilitatea pieţelor afectând activitatea fermierilor. Monitorizăm permanent dinamica şi evoluţia pieţei agricole şi menţinem un dialog continuu cu clienţii noştri pentru a găsi împreună soluţii de finanţare care să susţină afacerea fermierilor în contextul actual", a adăugat Rekkers.

Înfiinţată în 2008, Agricover Credit este prima instituţie financiară din România care oferă produse financiare exclusiv fermierilor din sectoarele vegetal şi zootehnic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb