OMV Petrom a avut în primul semestru un profit net de 2,02 miliarde lei, în creştere cu 16%, după ce în al doilea trimestru câştigul a scăzut cu 29%, la 643 milioane lei, se arată într-un raport curent remis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB)
Vânzările au urcat în primele şase luni cu 19%, la 12,2 miliarde lei.
Vânzările din al doilea trimestru al acestui an au crescut cu 17%, la 6,197 miliarde lei. În primul semestru al anului trecut, Petrom a consemnat un profit net de 1,744 miliarde lei, iar în al doilea trimestru de 903 milioane lei. Vânzările au însumat 10,271 miliarde lei în perioada ianuarie-iunie 2011, iar în al doilea trimestru acestea au fost de 5,293 miliarde lei.
Grupul a înregistrat în primele şase luni un profit EBIT înainte de dobânzi şi impozite de 2,703 miliarde lei, cu 12% peste cel din perioada similară a anului trecut, de 2,416 miliarde lei.
În al doilea trimestru, profitul EBIT al grupului a scăzut cu 26%, la 909 milioane lei, de la 1,224 miliarde lei în aceeaşi perioadă din 2011.
Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom S.A. a declarat: "În prima jumătate a anului 2012 am înregistrat o performanţă financiară îmbunătăţită comparativ cu perioada similară din 2011, datorită preţului marginal mai mare la ţiţei şi cursului de schimb valutar favorabil. Performanţa operaţională din T2/12 a fost afectată de producţia mai redusă de hidrocarburi ca urmare a declinului unor zăcăminte-cheie din România şi de oprirea, timp de şase săptămâni, a rafinăriei Petrobrazi pentru a moderniza unitatea de distilare atmosferiăcă şi în vid a ţiţeiului. Aceasta va permite procesarea întregii producţii de ţiţei a Petrom precum şi imbunătăţirea randamentului distilatelor medii şi reducerea consumului de energie. În luna iunie, Consiliul de Supraveghere a aprobat direcţiile strategice ale Petrom pentru 2021."
1. Multumim din inima statului doamna director
(mesaj trimis de Virgil Bestea în data de 08.08.2012, 12:03)
Stimata doamna Gheorghe,
daca ati urmarit relatarile domnului prim-ministru ati inteles ca limba germana a devenit necesara in actualul context. Mai ales de cand Erste Bank nu mai publica raportari in limba romana, desi concernul este listat la categoria reglementata la bursa din Bucuresti, orasul fara deschidere la mare, dar cu potential. Poate asa am fi avut o sansa a ne pastra rafinaria. Sa trecem deci peste amanunte si sa ajungem la ce scrie in Standard.at "Die effektive Steuerquote des Konzerns stieg auf 34 Prozent, was auf einen deutlich höheren Ergebnisbeitrag der hoch besteuerten libyschen Gesellschaften zurückzuführen sei". Deci 34% este media impozitului datorata cresterii importantei rezultatelor din Libia. Tinand cont de faptul ca in Romania este 16%, ca Petrom contribuie cu 60% la productie, iar Libia in cele mai bune timpuri cu 10% poate ne dati o mica explicatie de ce considerati faptul ca Romania nu este atractiva pentru investori. Remarca potrivit careia orasul Pitesti nu are deschidere la mare o cunosc si de asemenea am observat si consecintele. Noroc insa ca avem port la Giurgiu si profitam de conditiile oferite de mediul de afaceri de la Ruse.