Profitul SSIF Broker a depăşit 1,2 milioane de lei, în primele trei luni din 2010

C.P.
Piaţa de Capital / 15 mai 2010

Profitul SSIF Broker a depăşit 1,2 milioane de lei, în primele trei luni din 2010

SSIF Broker a încheiat primul trimestru al anului 2010 cu un profit de 1,2 milioane de lei, înregistrând o creştere a veniturilor de 173,2%, până la valoarea de 2,89 milioane de lei, în contextul în care cheltuielile totale au scăzut cu 49,7%, până la 1,68 milioane de lei, arată un comunicat al intermediarului.

Cifra de afaceri s-a triplat comparativ cu cea înregistrată în perioada similară a anului trecut, până la valoarea de 1.211.636 lei, sub influenţa creşterii rulajelor pe piaţa acţiunilor de la Bucureşti - SSIF Broker intermediind la BVB tranzacţii în valoare totală de 204,5 milioane lei -, cât şi datorită volumului modest al intermedierilor din primele trei luni din 2009, spun reprezentanţii companiei. Dinamica ascendentă a pieţei a condus la o majorare a veniturilor financiare, în special a celor din operaţiuni speculative pe contul HOUSE, veniturile financiare totale avansând cu peste 193% faţă de perioada similară din 2009. Profitul pe filiera financiară a activităţii se ridică la 1,9 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 2,3 milioane lei în anul precedent.

Cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 29,7% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009, avansul fiind susţinut de creşterea "altor cheltuieli de exploatare" (+107%) datorită majorării cheltuielilor privind prestaţiile externe (cheltuieli cu instituţiile pieţei, cheltuieli cu consultanta juridică, etc.).

Valoarea portofoliului de acţiuni deţinute de SSIF Broker, încadrate în categoria investiţiilor financiare pe termen scurt, a crescut în primul trimestru din 2010 cu 3,8%, în condiţiile în care piaţa de capital autohtonă a avut o tendinţă ascendentă în primele trei luni ale anului, iar conjunctura favorabilă a pieţei a permis valorificarea unor deţineri.

Grigore Chiş, directorul general SSIF Broker: "Am atins un profit de peste un milion de lei în primul trimestru şi sunt încrezător că până la sfârşitul anului vom reuşi să obţinem rezultatul financiar propus în bugetul de venituri şi cheltuieli din 2010. În paralel, vom concretiza şi planul de investiţii, în valoare de 288.000 de euro, care presupune modernizarea infrastructurii informatice şi reamenajarea sediului central şi a sediilor subunităţilor. Vrem ca până la finele acestui an sediul central din Cluj-Napoca şi sediile subunităţilor din ţară să reflecte imaginea unei instituţii financiare moderne, de prestigiu, cum este SSIF Broker".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb