Profitul "Swatch", redus la jumătate

Ziarul BURSA #Internaţional / 22 iulie 2016

Profitul "Swatch", redus la jumătate

Grupul elveţian "Swatch" AG, cel mai mare producător mondial de ceasuri, aşteaptă o relansare în a doua jumătate a anului după ce, în primele şase luni, profitul său net a scăzut cu 52%, transmite Reuters.

Confirmând o avertizare de profit lansată săptămâna trecută, "Swatch" a precizat că în primele şase luni ale acestui an profitul său net a scăzut cu 52%, la 263 milioane de franci (242 milioane de euro), în timp ce vânzările grupului s-au redus cu 11,4%, la 3,7 miliarde franci, conform Agerpres.

"Swatch Group se aşteaptă la o creştere clară în a doua jumătate a anului, comparativ cu semestrul al doilea mai slab din 2015 şi, în consecinţă, la un rezultat anual apropiat sau similar cu cel din anul precedent", a informat grupul elveţian într-un comunicat de presă.

În urmă cu o săptămână, "Swatch", producătorul ceasurilor Omega şi Tissot, i-a avertizat pe investitori că profitul său net semestrial va afişa o scădere de 50-60%, din cauza vânzărilor sale de pe o serie de pieţe cheie, precum Hong Kong şi Europa, iar acest avertisment a dus la scăderea acţiunilor grupului.

Cu 18 mărci de ceasuri, compania "Swatch" este prezentă pe toate segmentele, de la ceasurile de lux Breguet, la ceasurile de plastic Swatch, o strategie care în trecut a ajutat-o să facă faţă momentelor în care un anumit segment al pieţei era supus la presiuni.

Sectorul de orologerie, care a înregistrat o creştere spectaculoasă în pofida crizei financiare, a fost afectat puternic de campania anticorupţie demarată de Guvernul chinez la finele 2013, când a interzis cadourile extravagante, ceea ce a dus la scăderea vânzărilor de ceasuri de lux. La aceasta s-au adăugat manifestaţiile din Hong Kong care i-au alungat pe turiştii chinezi ce veneau la Hong Kong ca să cumpere produse de lux, deprecierea rublei, care a afectat puterea de cumpărare a clientelei ruseşti, precum şi atentatele din Paris şi Bruxelles, care au redus numărul de turişti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb