Programul Casa verde-Fotovoltaice 2023 intră în etapa a II-a

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică #Energie / 28 aprilie 2023

Programul Casa verde-Fotovoltaice 2023 intră în etapa a II-a

La jumătatea lunii mai va începe a doua etapă a înscrierii persoanelor fizice în programul Casa Verde-Fotovoltaice 2023, a declarat, ieri, Laurenţiu Neculaescu, preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, pentru DC News.

"Undeva în jurul datei de 15 mai va începe înscrierea persoanelor fizice în program. Înscrierea în etapa a doua a persoanelor fizice se va face într-un termen de trei zile lucrătoare pentru fiecare regiune de dezvoltare a ţării, asta înseamnă 24 de zile lucrătoare. Pentru a nu supraaglomera serverele şi a nu avea probleme cu aplicaţia am decis să facem lansare pentru persoane fizice pe cele opt regiuni de dezvoltare ale României. Fiecare regiune va avea trei zile lucrătoare în care oamenii se pot înscrie în aplicaţie. Acest calendar va fi public şi va fi pus pe site-ul AFM, astfel încât fiecare cetăţean să ştie când este perioada aferentă regiunii din care face parte, să poată să aibă documentele valide la momentul înscrierii, să scoată certificatul fiscal de impozite şi taxe locale, cel de la ANAF, cartea funciară şi buletinul. Imediat după ce va porni sesiunea pentru validarea instalatorilor vom face public şi calendarul pentru persoanele fizice. După înscriere, e un termen de 90 de zile în care persoanele fizice trebuie să ia legătura cu instalatorii, cei validaţi pe lista pe care o vom publica la nivel naţional. Unii se pot duce să instaleze şi în altă regiune, nu avem o problemă cu asta" a spus Laurenţiu Neculaescu, preşedintele AFM.

Programul este finanţat considerabil şi în acest an.

"Sunt alocaţi 2 miliarde lei pentru instalarea de sisteme fotovoltaice. În prima fază, avem 1,75 miliarde lei pentru persoane fizice şi case parohiale aparţinând instituţiilor de cult, urmând ca într-o fază ulterioară să alocăm 250 de milioane de euro pentru instituţii de cult cu consum mai mare, cum ar fi mănăstirile, casele de bătrâni, cămine de copii, etc..

Aceste panouri nu vor fi pe acoperiş. Asta e valabil şi la persoana fizică. Dacă avem teren, putem să le instalăm şi în curte, nu e nevoie să le punem pe acoperiş. (...) Atât persoanele fizice, cât şi casele parohiale, primesc o sumă fixă de 20.000 lei de la bugetul AFM. Lângă această sumă, aplicantul trebuie să vină cu o contribuţie de minimum 2000 lei. Contribuţia poate fi mai mare, dacă aplicantul vrea instalarea unui sistem mai mare decât finanţăm noi. Noi finanţăm instalarea sistemelor de minimum 3 kW. Dacă o persoană doreşte 5-7 kW, atunci va suporta din buzunarul propriu diferenţa aferentă. Ţintim aproape 90.000 de gospodării în acest program", a precizat Laurenţiu Neculaescu, preşedintele AFM.

În condiţiile climatice din ţara noastră, un sistem de panouri fotovoltaice de 3 kW generează în medie în jur de 4.000 kWh de energie electrică pe an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb