Programul de Cooperare Elveţiano-Român s-a încheiat

Mina Irina
Politică / 27 mai 2016

Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, împreună cu Ambasada Confederaţiei Elveţiene în România, a organizat evenimentul de închidere a Programului de Cooperare Elveţiano-Român, implementat de Swiss National Science Foundation (SNSF) şi Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (UEFISCDI), potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Evenimentul a avut loc ieri (joi) la Bucureşti, în prezenţa Ambasadorului Confederaţiei Elveţiene în România, Jean-Hubert Lebet, a Secretarului de Stat şi Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi Inovare, Mihai Dima, şi a Ralitsa Atanasova, expert al Comisiei Europene, DG Research and Innovation.

Pe agenda întâlnirii s-au numărat atât prezentări susţinute de cercetători români şi elveţieni implicaţi în derularea celor 26 de proiecte de cercetare finanţate în cadrul Programului de Cooperare, cât şi o masă rotundă dedicată viitoarelor provocări pentru cercetarea ştiinţifică românească în contextul cooperării internaţionale.

În urma discuţiilor a rezultat necesitatea dezvoltării unor mecanisme prin care să se continue colaborările începute în acest Program, având în vedere faptul că România a demonstrat potenţial, atât din punct de vedere al cunoaşterii, cât şi al resurselor materiale de care dispun instituţiile de cercetare româneşti.

Prezent la eveniment, ambasadorul Elveţiei a subliniat faptul că acest Program "a deschis tinerilor cercetători români o fereastră către Elveţia şi către lume, contribuind totodată la consolidarea legăturilor bilaterale între instituţiile de cercetare".

Programul de Cooperare Elveţiano-Român a urmărit reducerea disparităţilor economice şi sociale dintre România şi ţările mai dezvoltate ale Uniunii Europene, iar prin componenta sa Fondul Tematic Cercetare s-au îndeplinit toate obiectivele propuse.

Competiţia pentru proiecte comune de cercetare româno-elveţiene a fost lansată în 2011, cu un buget total alocat de 10.4 Mil CHF, iar implementarea acestora se va finaliza în acest an. Din această sumă, 85% a reprezentat contribuţia elveţiană şi 15% contribuţia românească. În cadrul programului au fost derulate 26 de proiecte de cercetare, conform sursei citate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb