Programul IntelTeach pregăteşte profesorii pentru certificarea Master Teacher

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #IT / 11 septembrie 2008

Programul IntelTeach - Instruirea în Societatea Cunoaşterii desfăşurat recent la Târgovişte a vizat, ca şi la precedenta ediţie, pregătirea cadrelor didactice pentru obţinerea certificării de Master Teacher.

Proiectul promovează integrarea noilor tehnologii în educaţie şi urmăreşte adaptarea sistemului de învăţământ românesc, la noile cerinţe şi provocări impuse de construirea societăţii cunoaşterii.

"Noile tehnologii schimbă rolurile tradiţionale şi relaţia profesor-elev, profesorul devenind mai degrabp un facilitator decât un deţinător de cunoştinţe pe care trebuie să le transmită elevilor săi. Cursul răspunde pe deplin provocărilor societăţii actuale, în care se aşteaptă de la tineri alte competenţe decât până acum: creativitate, adaptare la o societate în continuă schimbare, colaborare şi comunicare prin noile tehnologii", a declarat Minodora Dinu, profesoară la colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu.

Echipa de specialişti din cadrul SIVECO România care coordonează acest proiect, organizează anual, sesiuni speciale dedicate profesorilor care vor să obţină certificarea de Master Teacher. Astfel, în actuala sesiune, 60 de cadre didactice au obţinut această certificare. Un aspect esenţial al programului IntelTeach este acela că, în urma absolvirii cursului, profesorii care obţin certificarea de Master Teacher, vor putea, la rândul lor, să instruiască în cadrul aceluiaşi proiect, alte cadre didactice.

"Mă bucur să văd că profesorii români sunt extrem de interesaţi în a-şi dezvolta noi competenţe. Prin intermediul Programului IntelTeach - Instruirea în Societatea Cunoaşterii, cadrele didactice învaţă cum să optimizeze procesul de predare prin dezvoltarea de portofolii ce pun accent pe învăţarea bazată pe metode active precum metoda proiectului şi utilizarea eficientă a instrumentelor IT&C în educaţie", a declarat Dana Vladoiu, Project Manager în cadrul SIVECO România

Programul IntelTeach a ajutat milioane de profesori din peste 40 de ţări să integreze eficient tehnologia în procesul educational, pentru a imbunătăti eficienta invătării. In cadrul Programului IntelTeach -Instruirea in Societatea Cunoasterii, sesiunile de formare ale profesorilor participanti au debutat in România în octombrie 2007. Au fost instruiţi până în prezent peste 2300 de profesori din întreaga ţară.

Programul World Ahead integrează şi extinde eforturile Intel de a impulsiona progresul în ceea ce priveşte accesibilitatea, conectivitatea, educaţia şi conţinutul digital. Programul IntelTeach a ajutat peste 5 milioane de profesori din peste 40 de tari sa integreze eficient tehnologia in procesul educational, pentru a îmbunătăţi eficienţa învăţării. În următorii ani, Intel intentionează să instruiască alte 10 milioane de profesori care să utilizeze eficient tehnologia în procesul de predare, având astfel posibilitatea de a oferi acces la tehnologie următorului miliard de utilizatori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb