Proiect de eficientizare energetică la VULCAN

F. A.
Companii / 15 mai 2012

Companiile VULCAN şi VINCI Facilities Romania - parte a VINCI Facilities, au iniţiat un proiect de utilizare eficientă a resurselor energetice pe platforma industrială Vulcan, care urmăreşte scăderea costurilor utilităţilor cu 20 - 25%, arată un comunicat de presă remis redacţiei.

După o analiză a randamentului echipamentelor direct productive şi a celor suport, proiectul oferă primele soluţii de optimizare a consumurilor, în special prin reabilitarea şi modernizarea unor echipamente din uzină, dar şi prin funcţionarea integrată a acestora.

Astfel, unele dintre instalaţiile vechii fabrici vor fi înlocuite şi se va trece la automatizarea sistemului de producere a apei menajere şi a celei folosite în producţie. O altă etapă prevede implementarea unor soluţii "green energy" - becuri cu led, senzori de prezenţă şi temporizatoare, atît în zona de birouri cât şi în mediul de producţie. Proiectul urmăreşte şi refacerea hidroizolaţiei şi a izolaţiilor termice ale halelor de producţie, pentru eliminarea pierderilor şi, implicit, reducerea consumului de gaze.

După finalizarea auditului energetic, specialiştii VINCI Facilities Romania vor propune un plan de investiţii pentru reducerea consumurilor. Primele estimări se cifrează la circa 200.000 de euro pe termen mediu, urmând ca în circa 5 ani, prin refacerea integrală a izolaţiilor halelor şi prin înlocuirea unor echipamente, nivelul investiţiilor să depăşească 2 milioane de euro.

Adrian Volintiru, directorul general al societăţii VULCAN, a declarat: "Remodelarea proceselor, începută în urmă cu aproape un an şi continuată firesc cu acest proiect de eficientizare energetică, repune Vulcan pe calea performanţei. Nu este un proiect uşor, având în vedere vechimea instalaţiilor noastre, de aceea experienţa celor de la VINCI Facilies Romania ne e extrem de utilă. Suntem convinşi că va fi un succes".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb