Proiecte de infrastructură în valoare de aproximativ 44 milioane lei în vestul ţării

Paula Bulzan, Arad
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 12 mai 2008

Proiecte de infrastructură în valoare de aproximativ 44 milioane lei în vestul ţării

Comitetul Regional de Evaluare Strategică şi Corelare Regiunea (CRESC) Vest a aprobat, la finele săptămânii trecute, trei proiecte privind infrastructura din judeţele Arad şi Hunedoara. Valoarea totală a proiectelor este de aproximativ 44 milioane de lei.

Este vorba despre realizarea centurii de sud a oraşului Ineu din judeţul Arad, bugetul investiţiei fiind de 16.949.545 de lei. Au mai fost avizate două proiecte de modernizare a două drumuri judeţene din judeţul Hunedoara. Un obiectiv este reabilitarea DJ 664 Pas Vulcan - Vulcan, bugetului proiectului fiind de 14.113.768 de lei. Celălalt proiect vizează modernizarea DJ 668 Bucium Orlea - Gânţaga, bugetul prevăzut fiind de 12.853.187 de lei.

În următoarea etapă, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional, va fi informat despre decizia luată în cadrul şedinţei CRESC Vest. Urmează apoi depunerea de către solicitanţi, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, a proiectelor tehnice, în vederea analizării acestora. În cazul în care sunt îndeplinite toate condiţiile procedurale, se va trece în cel mai scurt timp la semnarea contractelor şi la implementarea proiectelor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iosif Matula, a anunţat, tot la finele săptămânii trecute, că a intrat în faza finală de evaluare un proiect de 12 milioane de euro, privind refacerea infrastructurii din centrul vechi al municipiului. Investiţia va fi aprobată peste aproximativ o lună de zile, iar lucrările vor începe în anul 2009.

La şedinţa din 19 martie a CRESC Vest, au mai fost aprobate patru proiecte de modernizare a unor drumuri din judeţele Arad şi Timiş. Bugetul prevăzut pentru aceste investiţii depăşeşte valoarea de 175 milioane de lei. Este vorba de modernizarea tronsonului de drum Juliţa - Mădrigeşti, componentă a traseului turistic E 68 - Moneasa, solicitantul finanţării fiind Consiliul Judeţean Arad. Bugetul total al proiectului este 56,3 milioane lei. De asemenea, Consiliul Judeţean Timiş a solicitat 20,1 milioane lei pentru realizarea centurii de nord-vest a oraşului Buziaş, în lungime de 4,3 km. Pentru proiectul privind reabilitarea DJ 592, Buziaş - Lugoj, în lungime de 29,2 km, autorităţile din Timiş au solicitat 58,8 milioane de lei, iar pentru reabilitare DJ 682, limită judeţ Arad - Periam - Saravale - Sânnicolaul Mare, în lungime de 24 km, este nevoie de 43,2 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb