Proiectele de infrastructură energetică mari, o constantă a activităţii companiei Electromontaj SA

Gheorghe Iorgoveanu
Ziarul BURSA #Companii / 3 martie 2020

Proiectele de infrastructură energetică mari, o constantă a activităţii companiei Electromontaj SA

Implicarea în proiecte mari privind infrastructura electrică reprezintă o constantă în activitatea desfăşurată de compania Electromontaj şi după 1989 încoace. În ultima vreme, numărul proiectelor a crescut şi prin prisma faptului că România este unul dintre marii exportatori de energie electrică din regiune.

Un scurt istoric din anul 1989 şi până acum ne arată că Electromontaj SA a rea­lizat, în calitate de contractor general sau lider în asocieri cu alte firme, toate proiectele majore din sistemul energetic naţional, respectiv :

- Conexiunea reţelei naţionale cu reţeaua electrică din Ungaria - LEA 400 kV Oradea Sud - Nădab -Bekecsaba pusă în funcţiune în anul 2008

- LEA 400 kV Arad - Nădab

- Conexiunea reţelei naţionale cu reţeaua din Serbia - LEA 400 kV Reşiţa - Pancevo, lucrare finalizată în anul 2018

- Trecerea la 400 kV pentru axa Bacău Sud - Roman Nord - Suceava

- Reţeaua LEA 110 kV nouă în incinta Combinatului Siderurgic Arcelor Mittal Galaţi(în prezent Liberty Galaţi)

- Lucrări de reparaţii capitale pe liniile de înaltă tensiune la compania naţională Transelectrica şi firmele de distribuţie ENEL , Electrica , EON , etc.

În prezent, compania Electromontaj are în derulare, în calitate de contractor general sau de lider de asociere, execuţia următoarelor lucrări:

- Trecerea la tensiunea de 400 kV a axului Porţile de Fier- Anina -Reşiţa -Timişoara -Săcălaz, o lucrare complexă, care finalizează inelul de trans­port al electricităţii în partea de vest a ţării

- Linia electrică aeriană LEA 400 kV DC Cernavodă -Stâlpu şi racord în Gura Ialomiţei. Acesta este contractul cu cea mai mare valoare din ultimii 30 de ani din ţara noastră, în domeniul construcţiilor de linii. Valoarea lucrărilor efectuate de Electromontaj SA se ridică la 213,31 milioane lei, dintr-un total al proiectului de 287,64 milioane lei

- Reparaţii capitale LEA 400 kV Roman Nord -Suceava

- Modernizarea LEA 110 kV Focşani -Tătăranu şi Vulturu -Tătăranu cu compania Electrica. Această lucrare reprezintă o premieră pentru Româ­nia, deoarece refacerea integrală a acestor linii electrice aeriene se realizează prin montarea sistemului de provizorat propriu pe porţiuni de aproximativ 5 kilometri. Prin această metodă este redusă considerabil - de la un an la câteva zile - perioada de întrerupere a acestor linii, indis­pensabile pentru dispecerul energetic naţional

- Reparaţii LEA 400 kV CNE Cernavodă - Constanţa Nord

- Reparaţii LEA 400 kV CNE Cernavodă - Gura Ialomiţei

- Retehnologizare staţia 220/110 kV Craiova Nord

- Retehnologizare staţia 220 kV Oţelărie Hunedoara

- Retehnologizare staţia 400/110/20 kV Smârdan, proiect în valoare totală de 107,19 milioane lei, din care 53,55 milioane lei reprezintă lucrările efectuate de Electromontaj

- Înlocuire LES 110 kV Militari-Grozăveşti, Militari- Răzoare, Grozăveşti-Răzoare, proiect în valoare de 20,13 milioane lei

- Relocarea liniilor electrice de înaltă tensiune pe toate construcţiile din infrastructura rutieră: tronsoane de autostradă, centuri sau drumuri expres în execuţie, cum ar fi Centura ocolitoare a municipiului Bacău, Drumul expres Craiova-Piteşti,etc.

Toate aceste proiecte majore menţin compania Electromontaj SA în poziţia de lider incontestabil al pieţei construcţiilor din domeniul energetic naţional. Poziţia respectivă reprezintă practic o recunoaştere a calităţii lucrărilor efectuate de către Electromontaj SA, o certificare a gradului înalt de profesionalism şi competenţă al tuturor angajaţilor societăţii şi demonstrează că implicarea factorilor decizionali din cadrul companiei a dus la o evoluţie atât în piaţa internă, cât şi în pieţele internaţionale, unde lupta este mai acerbă cu competitorii din vestul Europei şi din SUA.

Pentru desfăşurarea activităţii la cele mai înalte standarde de calitate din domeniu, compania Electromontaj SA foloseşte pentru echipele de proiectare proprii cele mai noi programe de calcul şi design, ceea ce duce la optimizarea timpului de execuţie şi la rezultate extrem de precise. Totodată, compania foloseşte un program specializat şi în domeniul financiar, program realizat de o firmă colaboratoare.

În ceea ce priveşte partea de ofertare, Electromontaj SA are programe specializate existente în piaţă, dar deţine şi un program propriu, realizat în cadrul companiei.

Pentru eficientizarea urmăririi producţiei, în cursul acestui an, va fi introdus un soft în tot sistemul firmei Electromontaj SA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb