Proiectul "Dâmboviţa Center", blocat, în continuare, în stadiul de PUZ

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 19 aprilie 2010

Proiectul "Dâmboviţa Center", blocat, în continuare, în stadiul de PUZ

Proiectul imobiliar "Dâmboviţa Center" din Capitală (fosta Casa Radio), care ar fi trebuit dezvoltat în parteneriat public-privat de mai bine de cinci ani, este în continuare blocat în stadiul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ). Potrivit datelor furnizate de Ministerul Dezvoltării (instituţia de care se ocupă în prezent de implementarea parteneriatului), până în prezent au avut loc lucrările de demolare, care pregătesc amenajarea de şantier. De asemenea, sunt realizate în proporţie de 30% şi lucrările pentru fundaţie.

"Continuarea lucrărilor este condiţionată de obţinerea autorizaţiilor de construire. Acestea nu au fost obţinute până în prezent dat fiind faptul că Primăria Sectorului 1, cea care trebuie să emită respectivele autorizaţii, a atacat în instanţă hotărârea de aprobare a PUZ-ului", ne-au mai spus oficialii ministerului. Până în prezent, instanţa nu a dat o decizie definitivă în acest caz.

Recent, a intrat în vigoare o Hotărâre de Guvern prin care suprafaţa de teren transmisă cu titlu gratuit de către Minis-terul Dezvoltării în administrarea Companiei de Proiect Societatea Comercială Dâmboviţa Center SRL, a fost modificată de la 91.947 mp la 91.797 mp. Terenul transmis cu titlu gratuit nu face obiectul niciunui gaj, mai susţin reprezentanţii ministerului.

Potrivit notei de fundamentare a Hotărâ-rii de Guvern, actul normativ a fost necesar pentru rectificarea unei erori de măsurători cadastrale. Documentul arată: "În urma Raportului cadastral pentru suprafaţa ocupată de imobilul din Str. Ştirbei Vodă nr. 174-176 privind rectificarea documentaţiei tehnice de carte funciară pentru imobilul < Casa Radio > s-a constatat o diferenţă de - 150 mp faţă de numărul cadas-tral iniţial".

Valoarea de piaţă a terenului şi construcţiilor aferente proiectului Dâmboviţa Center a crescut anul trecut cu 14,4%, la 181,6 milioane euro, de la 158,7 milioane euro la finele lui 2008, dar valoarea complexului după finalizare a fost evaluată în scădere cu 25%. Potrivit evaluării efectuate de King Sturge, citată în raportul anual al Plaza Centers, acţionarul majoritar al proiectului Casa Radio, valoarea Dâmboviţa Center după finalizare este estimată la 693,1 milioane euro. La sfârşitul anului 2008, valoarea după finalizare era plasată în jurul nivelului de 927 milioane de euro.

Proiectul Dâmboviţa Center presupune construirea a 600.000 mp de către Plaza Centers, partenerul statului român în această investiţie. Funcţiunile propuse sunt zonă comercială, spaţii de birouri, camere de hotel clasificate la cinci stele, un cazinou, hipermarket şi o sală de convenţii şi conferinţe. Investitorul israelian deţine 75% din capitalul firmei Dâmboviţa Center, statul are o participaţie de 15% prin Compania Naţională de Investiţii, aflată în subordinea Minis-terului Dezvoltării, iar diferenţa fiind adminis-trată de grupul turc Kucuk.

Datele proiectului:

- valoarea de piaţă a terenului şi construcţiilor: 181,6 milioane euro, la finele anului 2009

- valoarea complexului de circa 600.000 mp construiţi a fost evaluată în scădere cu 25%, la 693,1 milioane euro

- funcţiunile propuse: comercială, spaţii de birouri, camere de hotel clasificate la cinci stele, un cazinou, hipermarket şi o sală de convenţii şi conferinţe.

- Acţionarii Dâmboviţa Center: Plaza Centers, companie israeliană (75%), Compania Naţională de Investiţii (15%), restul fiind în posesia grupului turc Kucuk.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb