Luna aceasta, Ministerul Sportului va desfăşura a treia ediţie a Proiectului "Hercules", program destinat atragerii copiilor către sport, care oferă elevilor cu vârste între 6 şi 15 ani cursuri gratuite de iniţiere în diferite discipline.
Obiectivul este de a deprinde copiii cu practicarea sportului şi a-i aduce mai aproape de performanţă. Eduard Novak, Ministrul Sportului a declarat: "A treia ediţie a Proiectului Hercules nu mai reprezintă o surpriză, ci o promisiune îndeplinită, după ce am obişnuit deja copiii cu oportunitatea de a face sport în vacanţele şcolare. La ediţiile anterioare am avut peste 11.500 de participanţi la nivel naţional şi sunt convins că perseverenţa este cheia succesului. Vom continua să oferim această deschidere în fiecare vacanţă şi să atragem tot mai mulţi copii către sport. Este un proiect la care ţin foarte mult şi cred că el poate contribui la creşterea bazei de selecţie şi de performanţă, dar şi la o tânără generaţie mai activă şi mai sănătoasă. Sportul şcolar este un pilon important al Strategiei Naţionale pentru Sport şi îmi doresc să-l dezvoltăm în continuare".
Pentru această a treia ediţie a proiectului, care este deja permanentizat pe durata vacanţelor şcolare, 34 de direcţii judeţene, alături de federaţiile sportive naţionale, au confirmat până în acest moment implicarea în proiect. Având în vedere specificul vacanţei mobile, cu cele trei perioade distincte de desfăşurare, ministerul apreciază că toate cele 42 de direcţii de sport din subordine vor participa la această ediţie. Elevii vor petrece activ o săptămână în care distracţia se va îmbina cu mişcarea şi descoperirea tainelor mai multor discipline sportive: Tenis de masă, Taekwondo, Nataţie, Gimnastică artistică şi ritmică, Karate, Atletism, Box, Lupte Greco-romane, Mini Rugby, Nataţie, Fotbal, Baschet, Orientare, Radio-orientare, Handbal, Şah, Dans sportiv, Judo, Schi, Hochei pe gheaţă, Kempo, Jiu-Jitsu, Darts, Volei, Scrimă, Nataţie şi Handbal pentru copii cu nevoi speciale, Arte Marţiale, Patinaj, Tir cu arcul etc. Lista acestor discipline diferă de la judeţ la judeţ, în raport cu resursele umane şi facilităţile sportive existente la nivel local. Cursurile de iniţiere vor fi susţinute de peste 150 de antrenori cu bogată experienţă, în directă colaborare cu federaţiile sportive naţionale, copiii având posibilitatea de a încerca astfel mai multe sporturi.
Resursele materiale necesare desfăşurării în bune condiţii a proiectului sunt puse la dispoziţie de Ministerul Sportului, care a alocat şi va distribui în acest sens către direcţiile subordonate bugetul destinat cheltuielilor de organizare.
Organizatorii îşi propun ca un procent semnificativ dintre copiii care se vor înscrie şi vor participa la cursurile de iniţiere să continue practicarea disciplinelor sportive descoperite şi să se îndrepte şi către performanţă, legitimându-se în cadrul cluburilor de profil de la nivel local. Proiectul se bazează şi pe o serie de colaborări instituţionale, încheiate între direcţiile judeţene de sport şi diferite structuri de la nivel local, care vor susţine buna desfăşurare a cursurilor şi pregătirii, în condiţiile unei depline siguranţe.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 07.02.2023, 14:58)
Nu am inteles nimic concret in ce consta cest "proiect". Am crezut ca doar articolul este lipsit de substanta. Am intrat pe site la ei. Nici acolo nu se intelege. Sunt sigur ca fi un succes!
Aveti mai jos informatii detaliate:
" Informatii
Grupele de inițiere vor fi definitivate și ulterior postate pe canalele de comunicare (website, Facebook) ale direcțiilor județene participante la proiect, vineri, înainte de începerea fiecărei serii.
La prima oră de antrenament se va aduce OBLIGATORIU ADEVERINȚĂ de la medicul de familie din care să rezulte că este APT PENTRU EFORT FIZIC (clinic sănătos).
Pentru cei ce fac înscrierea pe e-mail, este necesară prezența părintelui / tutorelui la primul antrenament, pentru semnarea fișei de înscriere. "
Na-ți-o frântă ca ți-am dres-o...cum zicea Creangă