Proiectul Nabucco, discutat în consultările româno-maghiare

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 26 mai 2008

Proiectul gazoductului Nabucco a fost discutat, vineri, în cursul consultărilor bilaterale purtate la sediul Ministerului Afacerilor Externe, între secretarul de stat Răduţa Matache şi omologul său ungar Gilyan Gyorgy. Oficialul ungar a menţionat că securitatea energetică şi accesul la resursele energetice sunt aspecte foar­te importante pentru Guvernul de la Budapes­ta, care caută cât mai multe posibilităţi alterna­tive de acces către asemenea resurse.

Potrivit Rompres, Gilyan Gyorgy a spus că, deocamdată, Ungaria contează pe trei asemenea proiecte: Nabucco, South Stream şi un al treilea care are în vedere aducerea de gaz lichefiat prin partea de sud a Ungariei. "Dorim să participăm la toate aceste trei proiecte şi insistăm ca acestea să se realizeze cât mai repede. Cu cât mai multe linii de tranzit vor traversa Ungaria, cu cât mai multe punc­te de intrare vor fi, cu atât problema este mai rezolvată", susţine domnia sa.

Oficialul ungar a subliniat că Nabucco este pe primul loc între priorităţile Ungariei, care apreciază creşterea numărului de companii ce doresc să se implice în acest proiect. Răduţa Matache a evidenţiat importanţa acestui subiect în agenda consultărilor de vineri, tema Nabucco fiind a doua pe lista de discuţii. "Proiectul gazoductului Nabucco este o prioritate pentru România. În contextul demersurilor de diversificare a resurselor de energie, depunem eforturi susţinute pentru materializarea acestui proiect", a declarat oficialul român.

Demersurile de consultare cu partea ungară în privinţa gazoductului Nabucco vor continua în timpul vizitei la Bucureşti, pe 4 iunie, a ambasadorului Mihaly Bayer, însărcinatul special al autorităţilor ungare pentru acest proiect.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb