PROLOGIS ÎNCHEIE UN PARTENERIAT CU GRĂDINA DENDROLOGICĂ PRÙHONICE  Primul pas făcut de ProLogis pentru proiecte de dezvoltare durabilă în Europa Centrală şi de Est

Comunicat ProLogis
Ziarul BURSA #Companii / 12 aprilie 2007

ProLogis (codul de bursă NYSE: PLD), cel mai mare proprietar, manager şi dezvoltator de spaţii de depozitare şi distribuţie, anunţă semnarea unui parteneriat privind atât serviciile de consultanţă pentru proiectele ProLogis, cât şi suportul acordat de ProLogis pentru dezvoltarea Grădinii Dendrologice din Praga.

Grădina Dendrologică a fost fondată în anul 1974 pe spaţiile grădinilor aparţinînd Dendrological Society, cît şi pe zonele din vecinătate. Obiectivul său principal este să colecţioneze şi să evalueze componenţa genetică a speciilor de pădure indigene şi importate în scopuri peisagistice şi de grădinărit.

ProLogis acordă o importanţă deosebită aspectelor ecologice ale proiectelor pe care le dezvoltă. Compania îşi propune să devină lider mondial în dezvoltarea de spaţii de depozitare cu un design şi o construcţie durabile şi astfel să îmbunătăţească continuu standardele de performanţă în ceea ce priveşte mediul înconjurător. Având în vedere că şi clienţii reprezintă un factor cheie în conducerea mişcării de dezvoltare durabilă spre zona de real estate industrial, cerând ca spaţiile destinate afacerii lor să aibă un design ce ţine seamă de consideraţiile ambientale, dezvoltatorii depozitelor ProLogis au creat o serie de opţiuni care pot atenua impactul clădirilor asupra mediului înconjurător.

ProLogis Park Ú¾ice va fi primul parc ProLogis din Europa Centrală şi de Est proiectat în acord cu ideea dezvoltării durabile, având unităţi de iluminare care economisesc energie, standarde înalte de etanşeitate pentru reducerea costurilor şi refacerea surselor de energie. De asemenea, ProLogis Park Ú¾ice se va diferenţia de alte parcuri logistice, atît prin construirea unui iaz, cît şi a aşa-numitei "zone de relaxare", ce include o suprafaţă cu gradină pentru angajaţi.

Acţiunea de sprijin pentru Grădina Dendrologică reprezintă o modalitate excelentă de exprimare a valorilor esenţiale ale ProLogis privind dezvoltarea durabilă şi suportul activităţilor cu semnificaţie pe termen lung.

ProLogis a decis să finanţeze dezvoltarea unui teren de joacă împădurit în Grădina Dendrologică. Planurile includ construcţia unei corăbii cu un tobogan, balansoare, o căsuţă în copac şi un labirint, pe parcursul anului 2007.

" Această sponsorizare reprezintă un mod ideal de a susţine un proiect aflat deja în derulare şi care are scopuri clare. Activităţile Grădinii Dendrologice sunt cunoscute de întreaga

comunitate din Praga şi sunt puternic orientate către protecţia mediului. Astfel, ProLogis are şansa de a fi o parte dintr-un proiect atît de important cum e acesta. Datorită suportului oferit de ProLogis, Grădina Dendrologică dispune de resursele necesare pentru a investi în viitorul nostru şi al urmaşilor noştri", declară Ivo Tabor, director al Institutului de Cercetare pentru Peisaj şi Grădinărit Ornamental Silva Tarouca, sub egida căruia există Grădina Dendrologică.

În urma semnării acestui parteneriat, ProLogis va sponsoriza şi proiecte separate ca, de exemplu, construcţia băncilor din punctele importante din Grădină. Ca parte a acestei înţelegeri, Institutul de Cercetare pentru Peisaj şi Grădinărit Ornamental îi va oferi companiei ProLogis servicii de consultanţă privind soluţiile de dezvoltare durabilă a spaţiilor verzi din Parcul ProLogis Ú¾ice.

"Considerăm această cooperare foarte benefică. Suntem mîndri că putem susţine activităţile unui astfel de institut important şi de asemenea suntem tare bucuroşi să folosim cunoştinţele şi experienţa profesionaliştilor pentru a ne desfăşura activitatea în cel mai responsabil mod posibil şi pentru a crea o atmosferă plăcută în ProLogis Park Ú¾ice. Sunt ferm convins că această colaborare va fi extrem de fructuoasă", a adăugat Jakub Pelikán, ProLogis Market Officer pentru Republica Cehă şi Slovacia.

Despre ProLogis

ProLogis este cel mai mare proprietar, manager şi dezvoltator de spaţii de depozitare şi distribuţie, care desfăşoară operaţiuni în 80 de ţări din America de Nord, Europa şi Asia. Societatea deţine 26,7 de milioane $ de active, în proprietate, administrare şi aflate în curs de dezvoltare, care includ 39,2 milioane m2 în 2.466 de proprietăţi, la 31 decembrie 2006. Printre clienţii ProLogis se numără producători, firme de retail, societăţi de transport, furnizori de servicii logistice şi alte societăţi cu nevoi de distribuţie la scară largă. Cu sediul în Denver, Colorado, ProLogis are mai mult de 1.250 de angajaţi în întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb