PROMELEK XXI a adăugat 200 de locaţii noi pe harta staţiilor de încărcare a maşinilor electrice

G.U.
Companii / 2 februarie 2022

PROMELEK XXI a adăugat 200 de locaţii noi pe harta staţiilor de încărcare a maşinilor electrice

Compania clujeană PROMELEK XXI, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de echipamente electrice, parte a grupului spaniol Elektra, a pus în 2021 pe harta "benzinăriilor verzi" circa 200 de staţii de încărcare electrice, atât în spaţii publice, cât şi în locaţii private, destinate maşinilor 100% electrice sau hybrid plug-in, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Viitorul în transportul rutier va fi unul majoritar electric, iar trendul tehnologic spre electrificare, tendinţa producătorilor auto de a dezvolta modele adaptate acestei direcţii şi proiectele de sustenabilitate au stat la baza deciziei noastre de a ne extinde prin linia de business destinată staţiilor de încărcare electrice. Ne-am asumat, încă de la înfiinţare, rolul de a conecta viitorul prin soluţii electrice de calitate şi parteneriate de valoare, fiind, încă din 1996, unul dintre principalii furnizori de soluţii şi echipamente electrice din România. Ne dorim o dezvoltare sustenabilă a transporturilor şi credem că putem contribui la acest lucru", a declarat Karoly Nagy, Director General PROMELEK XXI.

Potrivit afirmaţiilor sale, anul trecut, PROMELEK XXI a furnizat cca. 200 de staţii de încărcare lente şi rapide. Astfel, vânzările companiei pe acest segment s-au triplat comparativ cu anul anterior, tendinţa pentru următoarea perioadă fiind, de asemenea, de majorare.

"Creşterea constantă a liniei de business destinată staţiilor de încărcare electrice va fi, şi în acest an, influenţată de multitudinea de proiecte în derulare, prin intermediul fondurilor guvernamentale şi europene, unde coparticipăm oferind un pachet complet de consultanţă în alegerea soluţiei, furnizarea şi instalarea echipamentului prin parteneri acreditaţi. În anul 2022, mizăm pe o dublare a vânzărilor de astfel de produse", a mai spus Karoly Nagy.

Acesta a subliniat că preconizează o creştere alertă a pieţei de staţii de încărcare electrice, în linie cu majorarea parcului auto de maşini electrificate din România. Astfel, conform datelor APIA (Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile), autoturismele din această categorie (fie 100% electrice, fie hybrid plug-in sau full hybrid) au raportat, la nivel de decembrie 2021, o cotă de piaţă de 15,5%, de 2,2 ori mai mare comparativ cu decembrie 2020 când era de 7,1%. Mai mult de atât, datele APIA arată că vânzările de autoturisme electrificate s-au dublat în 2021 (+109,1%) comparativ cu 2020.

Ce îşi doresc clienţii atunci când aleg o staţie de încărcare

Potrivit sursei citate, în ceea ce priveşte tipul de staţii de încărcare vândute de PROMELEK XXI, un procent important este destinat uzului rezidenţial, urmat de cele pentru spaţiile publice şi parcările municipale. De asemenea, compania livrează şi către proiecte de birouri şi HoReCa, spaţii comerciale, parcări de autobuze sau biciclete electrice.

"În general, clientul rezidenţial doreşte o staţie de încărcare lentă (AC), cu montaj pe perete, care să deţină protecţie pe curent continuu DC de 6 mA (foarte important) şi să aibă inclusiv conexiune remote pentru configurare şi monitorizare printr-o aplicaţie mobilă. În acest caz, preţul mediu ajunge la cca. 650 de euro", a subliniat reprezentantul companiei.

Pe de altă parte, clienţii comerciali sau cei publici îşi doresc staţii de încărcare All In One, care deţin atât conectori de încărcare rapidă în DC, standard european Combo CCS şi standard asiatic CHAdeMO pentru încărcare tip spot pe termen scurt, precum şi conectori de încărcare lentă în AC, type2, pentru clienţii care îţi permit o încărcare pe termen mai lung.

Potrivit companiei, principalul factor de care trebuie ţinut cont în alegerea unei staţii este timpul pe care utilizatorul de vehicul electric îl poate aloca pentru procesul de încărcare. În funcţie de acest aspect şi de tipul de racord electric existent la locaţie, poate fi dimensionată varianta de staţie lentă AC sau rapidă DC şi puterea necesară.

În ceea ce priveşte avantajele PROMELEK XXI pe piaţa de profil, Karoly Nagy a subliniat că asigurarea consultanţei complete în alegerea soluţiei şi existenţa unui stoc permanent de produse ce atrage cu sine livrarea rapidă sunt principalele aspecte importante. De asemenea, de luat în seamă sunt şi serviciile de instalare şi mentenanţă puse la dispoziţie.

Printre principalele proiecte de referinţă ale companiei pe această nişă de business se numără instalarea de staţii de încărcare la Sediul ELECTROMAGNETICA Bucureşti, Spitalul Clinic JUDEŢEAN Cluj-Napoca, Primăria Cluj-Napoca - parking Mogoşoaia, PINK Post Bucureşti, Depozit logistic VGP Timişoara, Staţia de carburant ROMPETROL Corbeanca, etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb