Proprietarul pachetului de control al El Al este pe cale să facă un exit de un miliard de dolari la New York

R.S.
Companii / 20 octombrie

Proprietarul pachetului de control al El Al este pe cale să facă un exit de un miliard de dolari la New York

Kenni Rosenberg, proprietarul majoritar al companiei aeriene El Al (cu o cotă de 47%), traversează o perioadă extrem de favorabilă pentru afacerile sale. După ce El Al a înregistrat performanţe financiare record în contextul războiului şi cota de piaţă a crescut semnificativ, acum Rosenberg este pe punctul de a realiza un exit important în domeniul serviciilor medicale, potrivit Calcalist.

Rosenberg şi partenerul său, Daryl Hagler, coproprietar al reţelei americane de case de bătrâni Centers Health Care, au semnat un acord pentru vânzarea filialei Centers Plan for Healthy Living (CPHL) către gigantul în domeniul sănătăţii şi asigurărilor Elevance Health, cotată la bursa din New York cu o capitalizare de 115 miliarde de dolari. Valoarea tranzacţiei este estimată la sute de milioane de dolari, cu posibilitatea de a ajunge la un miliard de dolari. Deşi tranzacţia a fost anunţată către autorităţile de reglementare americane (SEC), detaliile financiare exacte nu au fost dezvăluite.

CPHL - lider în servicii de sănătate în comunitate

Filiala CPHL furnizează servicii de sănătate şi îngrijire pentru vârstnici care nu locuiesc în centre de îngrijire, având ca scop menţinerea acestora în comunitate cât mai mult timp posibil. Rosenberg a construit această afacere pornind de la un mic cămin de bătrâni achiziţionat în 1995, care s-a dezvoltat în timp într-o reţea cu 38 de centre de îngrijire, o companie de ambulanţe şi active hoteliere şi imobiliare. Valoarea reţelei Centers Health Care, deţinută de Rosenberg, este estimată la miliarde de dolari.

În New York, CPHL deserveşte 57.000 de clienţi ai programului federal Medicaid, având un contract cu statul pentru perioada 2022-2026 în valoare de 16 miliarde de dolari. După finalizarea tranzacţiei, Elevance Health va controla aproximativ 38% din piaţa Medicaid din New York, conform Calcalist.

Acţiunile El Al cresc spectaculos

Pe fondul conflictului actual din regiune şi al suspendării zborurilor internaţionale către Israel, El Al a devenit dominantă pe cele mai profitabile rute către America de Nord, cu o cotă de piaţă de aproximativ 90%. Astfel, valoarea de piaţă a companiei aeriene a crescut la 3,16 miliarde de shekeli, iar acţiunile deţinute de Rosenberg sunt evaluate acum la 1,5 miliarde de shekeli. În ultimele luni, El Al a raportat un profit net de 266 de milioane de dolari, după ce în ultimii 10 ani acumulase pierderi de 650 de milioane de dolari.

Cu toate acestea, afacerile lui Rosenberg nu sunt lipsite de provocări, fiind vizat de o plângere depusă în iunie 2023 de statul New York, în care se afirmă că acesta ar fi deturnat 83 de milioane de dolari din fondurile primite pentru îngrijirea rezidenţilor caselor de bătrâni. Rosenberg a negat acuzaţiile, susţinând că va lupta în instanţă pentru a demonstra nevinovăţia.

Tranzacţia actuală între Rosenberg şi Elevance Health este în curs de aprobare de către autorităţile de reglementare şi se aşteaptă finalizarea acesteia în viitorul apropiat, a consemnat Calcalist.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb