Proprietarul Radisson obţine o facilitate de credit de 71 milioane euro pentru refinanţarea datoriilor

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 20 iulie 2011

Bucureşti Turism, care deţine hotelurile Radisson Blu şi Centre Ville din Capitală, va obţine o facilitate de credit de 71,5 milioane de euro de la Raiffeisen Bank International, pentru refinanţarea datoriilor şi pentru a acoperi costurile generale corporative, potrivit unui anunţ al companiei, citat de Mediafax.

Decizia urmează să fie aprobată într-o Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor care va avea loc pe data de 18 august.

Astfel, va fi refinanţat, printre altele, un credit obţinut de la Piraeus şi un altul acordat de Bea Hotel Finance, societate aparţinând BEA Hotels Eastern Europe, care deţine aproape 76,5% din Bucureşti Turism. Un alt acţionar important este SIF Transilvania, cu 10,7% din titluri.

Creditul va fi gajat cu o serie de active, printre care cel mai mare hotel de cinci stele din România, Radisson Blu (424 camere) şi cu complexul hotelier Centre Ville din Bucureşti (294 de apartamente), aflate în proprietatea Bucureşti Turism.

Potrivit bilanţului companiei pentru anul 2010, Bucureşti Turism avea, la sfârşitul anului trecut, datorii către instituţiile de credit, care trebuie plătite într-un interval mai mare de un an, în valoare de 146,8 milioane de lei (aproximativ 35 mil. euro), iar datoriile care trebuie achitate într-o perioadă de sub un an sunt de 22,3 milioane de lei (5,3 milioane de euro).

Compania a încheiat anul 2010 cu o cifră de afaceri de 105 milioane de lei (25 milioane de euro), în creştere cu peste 5%, calculat în lei, comparativ cu anul 2009. În schimb, pierderea netă s-a redus de peste 2,6 ori, la 13,1 milioane de lei (3,1 milioane de euro).

Acţionarul majoritar al Bucureşti Turism este parte a grupului israelian Elbit Medical Imaging (EMI), prezent în România şi prin firma Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului Dâmboviţa Center (Casa Radio). La rândul său, EMI este controlat de Europe Israel Ltd.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb