Proprietăţi de 150 milioane euro, prezente la Târgul Naţional Imobiliar

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 28 septembrie 2015

Proprietăţi de 150 milioane euro, prezente la Târgul Naţional Imobiliar

Garsonieră de 17.500 euro în sectorul 4 din Capitală - cea mai accesibilă locuinţă de la târg

Cel mai ieftin teren de la TNI - 4.000 de euro pentru 780 mp în Breaza (Prahova)

Ediţia de toamnă a Târgului Naţional Imobiliar (TNI) a găzduit câteva zeci de proiecte rezidenţiale vechi şi noi din Bucureşti, judeţul Ilfov, Litoral, Valea Prahovei sau alte zone ale ţării, valoarea totală a portofoliului imobiliar din cadrul evenimentului fiind de 150 de milioane de euro.

Preţul minim pentru o proprietate ofertată în cadrul TNI a fost de 4.000 de euro pentru un teren intravilan de 780 de metri pătraţi, situat în Breaza (Prahova), iar preţul maxim din cadrul târgului a fost de 8,4 milioane de euro pentru un teren de 65.000 mp din Buşteni, în zona Piatra Arsă.

De asemenea, reprezentanţii TNI susţin că preţurile imobilelor din Capitală prezente la târg au pornit de la valoarea de 17.500 de euro pentru o garsonieră de 25 de metri pătraţi utili, situată în sectorul 4, între două artere principale, respectiv bulevardul Alexandru Obregia (Metalurgiei) şi bulevardul Constantin Brâncoveanu, în ansamblul Family Residence Postalionului, ajungând până la circa 250.000 euro pentru un apartament cu cinci camere (142 mp utili), situat în ansamblul de locuinţe Vitan Residence 2.

Cristina Bercea, PR manager al TNI a declarat: "Ştim că a fi chiriaş este o opţiune puţin de dorit pentru români, aşa că la ediţia de toamnă a Târgului Imobiliar Naţional orice client poate deveni proprietar, deoarece evenimentul reuneşte oferte pentru toate buzunarele. Tinerii şi clienţii care au un buget relativ restrâns au la îndemână ofertele pentru locuinţe situate la periferia Capitalei, dar în acelaşi timp aproape de mijloacele de transport în comun. Persoanelor pentru care raportul calitate-preţ primează în alegerea casei mult visate li se potrivesc imobilele la preţuri reduse pe durata expoziţiei, de exemplu apartamente de 3 camere la preţ de două sau vilă la preţ de apartament".

În plus, segmentul ofertelor "business" se dovedeşte atrăgător pentru clienţii ce au deja o locuinţă, dar dispun de bani pe care nu doresc să îi mai ţină în bănci şi sunt dispuşi să investească într-un teren, o casă de vacanţă sau o proprietate cu posibilităţi de închiriere în regim hotelier, potrivit doamnei Bercea, care a adăugat: "Ofertele imobiliare de lux au revenit în atenţia cumpărătorilor cu potenţial, în ultima perioadă înregistrându-se o creştere a numărului de proprietăţi premium vândute chiar şi înainte de construcţie".

Organizatorii târgului susţin că şi apartamentele de la munte sunt la mare căutare în orice perioadă a anului, iar preţurile pornesc de la 18.700 de euro pentru o garsonieră de 33 mp situată în Azuga-zona centrală şi ajung până la 4,2 milioane de euro pentru un spaţiu turistic cu suprafaţa de 3.064 mp utili şi 1.795 mp teren situat în Predeal, zona Trei Brazi.

Conform statisticilor BNR, citate de reprezentanţii TNI, volumul total de credite imobiliare acordate de bănci, inclusiv cele Prima Casă, aproape s-a dublat în prima jumătate a anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, de la 2 la 4 miliarde de lei. În plus, numărul autorizaţiilor de construcţie pentru locuinţe a crescut în primele şapte luni cu 3,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, la 22.271, conform datelor transmise de Institutul Naţional de Statistică (INS).

De asemenea, în cadrul târgului au fost prezenţi şi susţinători ai locuinţelor "verzi", care au pus la dispoziţia vizitatorilor mai multe informaţii privind reducerea costurilor lunare cu întreţinerea apartamentelor sau a caselor.

"Există o corelare directă între performanţa energetică a unei locuinţe şi nivelul de calitate al proiectării, construirii şi operării acesteia. Adesea, proprietarii de locuinţe iau decizia de a investi mai puţin în procesul de proiectare şi construire (alegând locuinţele cu cel mai scăzut cost pe metru pătrat), ajungând în final să deţină locuinţe cu costuri mari pentru încălzire şi răcire, care necesită întreţinere intensivă, renovări mai frecvente şi care au o valoare mai mică pe termen lung decât locuinţele sustenabile", consideră Steven Borncamp, CEO al Consiliului Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC). În opinia sa, cel mai potrivit moment de a investi în sustenabilizarea locuinţei este la început, în stadiul proiectării iniţiale.

Târgul Naţional Imobiliar (TNI) s-a desfăşurat în perioada 25-27 septembrie, ediţia de toamnă fiind găzduită de Palatul Parlamentului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb