Conducerea societăţii "Millennium Building Development" a anunţat, vineri, că se va adresa instanţelor internaţionale pentru anularea hotărârii Senatului, prin care se propune exproprierea "de facto" a clădirii de birouri "Cathedral Plaza" din Bucureşti. Imobilul a fost ridicat de companie, la nivelul structurii tuturor celor 19 etaje, lângă Catedrala Romano-Catolică Sf. Iosif, din strada Berthelot. "Millennium Building Development" va cere sprijinul Uniunii Europene pentru investigarea folosirii abuzive a sistemului judiciar în cazul imobilului de lângă Catedrală.
Reprezentanţii "Millenium" arată, într-un comunicat de presă remis redacţiei, că vor oferi detalii legate de informaţii false, care i-au indus în eroare pe oficialii români, pe liderii UE, şi care au dus inclusiv la compromiterea integrităţii instanţelor române. Investitorii susţin că au dovezi că a fost încălcat dreptul de proprietate prin propunerea de expropriere. Compania susţine că a obţinut, în mod legal, peste 30 de aprobări ale planurilor de urbanism, avize din partea instituţiilor culturale şi autorizaţii de construcţii. Au fost finalizate deja 20 de etaje ale clădirii, ca urmare a obţinerii tuturor autorizaţiilor necesare din partea autorităţilor de stat şi municipale.
Reprezentanţii "Millenium" susţin că există o serie de documente care demonstrează faptul că proiectul din beton şi oţel a fost creat cu consultarea Arhiepiscopiei Romano-Catolice şi corespunde exact clădirii existente în acest moment. Cu toate acestea, Arhiepiscopia şi-a schimbat, în mod neaşteptat, poziţia şi s-a opus construirii clădirii, după ce "Millennium" a refuzat să-i acorde acestuia, în mod gratuit, spaţii de birouri, de parcare şi comerciale în valoare de milioane de dolari.