Protest împotriva legii vaccinării obligatorii în Bucureşti

G.U.
Miscellanea / 7 martie 2021

Protest împotriva legii vaccinării obligatorii în Bucureşti



Actualizare - Jandarmeria: Organizatorul protestului împotriva vaccinării obligatorii desfăşurat la Palatul Parlamentului, amendat cu 7.000 de lei

Organizatorul protestului împotriva vaccinării obligatorii care a avut loc, duminică, în faţa Palatului Parlamentului a fost amendat cu 7.000 de lei pentru neluarea măsurilor necesare limitării numărului de participanţi la o sută de persoane şi pentru că nu a asigurat respectarea celorlalte măsuri de protecţie sanitară, potrivit unor precizări ale Jandarmeriei Capitalei transmise Agerpres.

---

Actualizare - Alexandru Rafila, despre protestatarii care se opun "vaccinării obligatorii": Eu cred că mulţi dintre cei de acolo nu cunosc, probabil, proiectul acesta de lege''

Deputatul PSD Alexandru Rafila afirmă că proiectul de lege care reglementează vaccinarea şi care a trecut de Senat nu are în vedere obligarea adulţilor de a se imuniza, iar în cazul copiilor actul normativ se referă la informarea părinţilor. Referindu-se la protestul organizat duminică după-amiază, în Capitală, medicul consideră că mulţi participanţi "nu cunosc proiectul acesta de lege", transmite G4Media.ro.

Deputatul Alexandru Rafila susţine că proiectul de lege privind vaccinarea, care a trecut de Senat şi care în prezent se află în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, nu pune problema privind obligarea persoanelor să se vaccineze.

Acesta a precizat că nu crede că informarea cu privire la vaccinare "e un lucru împotriva căruia trebuie să protestezi".

---

Actualizare - George Simion, Copreşedintele AUR - "Nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord cu starea de alertă, de urgenţă, nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord să fie impusă obligativitatea vaccinării.''

''Noi nu suntem împotriva vaccinării, suntem pentru liberă alegere (...) am venit ca român simplu, pentru a lupta cu orice formă de restricţie care se încearcă să fie introdusă. Manifestaţia de azi e organizată de Alianţa Familiilor pentru a se opune obligativităţii vaccinării în general. Este o lege depusă în 2017 în Parlamentul României, care a intrat pe rolul Camerei Deputaţilor, noi am depus amendamente la ea şi vom vota împotriva ei", a declarat George Simion.

---

Actualizare - Claudiu Târziu, Copreşedintele AUR: "Eu provin din societatea civilă şi acum, dacă sunt parlamentar, nu înseamnă că nu mai sunt solidar cu idealurile ei şi am venit să le spun că vom face ce depinde de noi în Parlament pentru a le satisface revendicările cu care suntem de acord."

---

Actualizare - Psihologul Adrian Aciu, membru al Alianţei Părinţilor din România - ''Tebuie să le reamintim parlamentarilor că legile se fac în favoarea poporului pentru sănătatea noastră şi nu la comanda corporaţiilor''

''Nu corporaţia face legislaţia'', a fost unul dintre strigătele oamenilor aflaţi la protest.

Psihologul Adrian Aciu a spus că vaccinarea obligatorie încalcă foarte multe drepturi constituţionale.

De asemenea, la îndemnul psihologului Adrian Nanciu, protestatarii au transmis parlamentarilor mesajul: ''Nu ne obligaţi, altfel plecaţi!''

---

Actualizare - Peste o mie de persoane protestează, astăzi, la Palatul Parlamentului, împotriva vaccinării.

---

Actualizare - În cadrul protestului, aceştia au scris pe pancarte "Vaccin COVID-19= Terapie genetică inutilă şi periculoasă

Testul RT-PCR= Fraudă

Masca= Dăunătore

Pandemie=Inventată"

"Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide", a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii - Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informat

- - -

Actualizare - Marina Alexandru, Avocat, secretar general al Alianţei Părinţilor din România - ''Guvernul şi parlamentarii doresc să ne impună o lege nazistă''

''Ceea ce poporul nu ştie, pentru că i s-a ascuns cu foarte multă viclenie este faptul că miza din această lege este interzicerea şi ducerea în derizoriu a libertăţii şi dreptului de a mai dispune de propria persoană şi de a ne mai apăra proprii copii. În această lege sunt încălcate cel puţin zece articole din legea fundamentală a ţării'', a declarat Marina Alexandru în cadrul protestului desfăşurat.

"Libertatea de a mai dispune de tine însuţi este anulată, autoritatea părintească este atacată în mod flagrant, pentru că părinţii urmează să fie acuzaţi, dacă nu îşi vaccinează copiii, după informări repetate. (...) nimeni nu răspunde pentru reacţii adverse post-vaccinare", a adăugat Marina Ioana Alexandru.

---

Actualizare - Dr. Anca Niţulescu, membru al Consiliului Medical al Asociaţiei Pro Decizii Informate: ''Ca medic nu sunt împotriva actului medical al vaccinării, ci sunt împotriva transformării acestuia în decret politic.''

---

Sute de manifestanţi au venit, duminică după amiază, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a Alianţei Părinţilor, informează Agerpres.

"Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide", a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii - Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

La manifestaţia care a început în jurul orei 15:00 în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care şi copreşedinţii partidului - Claudiu Târziu şi George Simion, notează sursa citată.

Acţiuni similare de sunt organizate duminică după amiază şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Oradea şi Sibiu.

Opinia Cititorului ( 38 )

  1. Mica intrebare: daca un parinte refuza vaccinarea tai copilul moare de polio sau pojar e considerat omor din culpa?

    1. Nu.

      nu este vorba de polio sau pojar . lumea nu vrea sa se vaccineze la primul stranut , cu vaccin facut pe genunchi la repezeala de zece ori pe an . si creierul tau mic ar putea intelege daca nu l-ai lasa sa doarma !

    Trebuie sa iesim toti in strada si sa oprim falsa pandemie pe spatele careia se coace dictatura.Daca nu inteleg toti liderii mondiali ca vrem sa traim cum vrem noi nu cum vor ei atunci trebuie sa trecem de la un protest pasnic la revolutie .Ei au arme dar noi santem multi si daca e cazul putem sa punem si noi mana pe arme.

    1. să luam mâinile de pe sticlele cu tărie înainte de a le pune pe arme.

      Sa iei mana si de pe prafuri.

      Robespierre matale esti si visezi ca-n cele povesti.

      Pune mina pe votare fratioare !!! 

    Offff....

    ,,Mulți da proști , proști da mulți....." 

    Cine vă obligă să vă vaccinați ? 

    Nu vedeți care e situația în toate țările ?! 

    Nea simioane și ceilalți , să vă vedeți de meseriile voastre , medicina e foarte grea !

    Înțeleg , vă înțeleg că nu puteți pricepe... 

    1. La protest au fost 20000 de oameni, printre care si medici. Aproape 90 % dintre profesorii de la medicina din Iasi si Timisoara au refuzat vaccinarea? Oare de ce?

      Si cineva tot insista sa ne vaccinam cu un vaccin facut in mai putin de 9 luni de zile. Cine poate sa ne spuna care vor fi efectele vaccinului pe termen lung. Producatorii nu-si asuma responsabilitatea pentru el. Si noi, sa fim cobai creduli?

      ia cauta pe net ce lege pregatesc niste nene cretini de la Min Sanatatii ! Una cu vaccinare obligatorie!

       

      asta in pofida Conventiei de la Oviedo (art 5) la care Romania a aderat si care scrie negru pe alb ca e in afara principiilor bioeticii sa obligi un om la tratament medical fara sa il informezi si impotriva (sau in absenta) acordului sau.  

      iti dai seama in ce hal de inculti juridic sunt astia de vin cu legi opuse conventiilor la care Romania a aderat?  

      eu tot nu ma vaccinez cu mizeria lor.

      si imi asum propriul deces (daca e cazul) , stai calm.  

      si nu voi deranja cu telefon nici o ambulanta , deci nu voi ocupa nici un loc la ATI.  

      dar atata iti zic : riscul real nu sta in virus, riscul sta in vaccin.

      De fapt majoritatea populației vrea să se vaccineze. Problema actuală acută nu este acumularea mare de stocuri de vaccinuri, ci lipsa acestora. Oamenii se plâng că nu prind locuri, că nu vin vaccinurile mai repede etc. Când vom avea stocuri mari de vaccinuri nefolosite abia atunci va fi cazul să ne facem griji cu privire la antivaxxeri. Dar mai e până departe.

      Cei ce urlă ca disperații împotriva vacinurilor "cu cipuri" prin secțiunea de comentarii sunt de fapt o minoritate neglijabilă a populației, majoritatea cu lacune grave de educație, conspiraționiști și diverși oameni cu probleme psihice. Nu toți sunt așa, dar destui... 

      tu esti majoritar, esti extrem de educat, urmaresti doar linia stiintifica a ce e dovedit pas cu pas si a ce se da (oficial avizat) la televizor si nu, niciodata nu ai avut o problema de sanatate in general.

      tu esti romanul perfect, romanul care este conform legilor, conform vointei conducatorilor, politicienilor.  

      bine romanule perfect, acum du-te-n .... Doamne iarta-ma ! de aici! Daca nu ai inteles inca magnitudinea amenintarii la adresa drepturilor indivizilor si la adresa democratiei asa cum o cunoastem cu totii ... esti de-a dreptul .... roman perfect!  

      mai vorbim la final de aprilie cand 6 milioane (!!!) de vaccinuri vor balti in frigiderele satanistilor neo-marxisti si nimeni nu va vrea sa isi bage in vene mizeria voastra satanica de vaccin!

      2 milioane de vaccinuri vin in Romania in martie si alte 4 milioane in aprilie.  

      vorbim la final de aprilie si iti dovedesc ca MAJORITATEA ROMANILOR NU VOR SA FACA VACCIN INDIFERENT DE CE MAGARII PUBLICA TELEVIZIUNILE SI ZIARELE?  

      VREI SA ITI ARAT CA EU AM DREPTATE IN POFIDA A ORICE SONDAJ PREFABRICAT DIN TARA ASTA ?  

      Iti arat ca la final de aprilie Romania nu va vaccina cu cele 6 milioane de doze pe romani ?  

      Watch and learn , pramatie anti-Romania!  

      Bancherule ești cam prost.

      Are logica buna in cazul asta deci a spune ca e prost e anormal din partea ta. Daca gasesti alt cuvint poate nu te mai ard o data !

      i-ai numarat tu pe cei care vor si pe cei nu vor ? cei care se "plang " sint in presa mituita cu milioane de euro !

    Ce imi plac ca "oile" indatorate acum se aduna in turma la final de ciclu in bula creditului!

    Se genereaza haous si dezolarie intentionat ca sa se pregateasca mecanismele de inflare si stingere a datoriilor generate in sistem. 

    Toate astea in timp ce mii de firme cu levier peste levier fac exituri masive pe nota de plata viitoare tot a populatiei prin marire taze si etc contributii la etc piloane frectii de pensii. 

    Se repeta un film prost .. mereu si mereu... ca in 87-89, ca in 2007 sa traim bine urmat se fuga din tara si de caderea imobiliarelor... asa si acum se behhheie in turma pe haosul asta in timp ce urmeaza in maxim 3 ani sa se sparga ditamai bula de credit la nivel global.... urmat de un bail-in sau bail aut nesimtit pe seama populatiei proaste ce "strange de frica" baniiin conturi in loc sa ii directioneze in ceva tangibil. 

    Romania o tara spalata pe creier de "profesori" gresiti, de tv, de media, de etc partide si guverne. 

    In urmatorii ani o sa asistam la zeci de proteste, salarii, somaj, etc... 

    semnat comenturi "cretine" 

    1. Avem Bursa ro care in loc sa vorbeasca "economic", "monetar", "investitional" vorbeste (posteaza) laturi de cancan, beletristica, etc mizerii ce se repeta ciclic.

      Fara a posta, vorbi, corect economic de mecanismele din spatele formelor de fond ce se vad -aud - miros. 

      Se vede din satelit ca toti sunt pentru buzunarul individual si al aciuatiilor de partide sau afaceri, atat. 

      semnat comentur "cretine" 

      nu am vazut bursa ro sa vorbeasca de mecanismele implementate in toata europa de catre IMF in viitoarele crize economice de "bail-in sau bail-out" direct din buzunarul public.

      Nu am vazut sa vorbeasca de crizele bancare ce loveste Spania odata la 20 de ani, sau Italia, sau Grecia, sau Romania, nu am vazut sa vorbeasca de Schimbarea politicilor monetare dupa fiecare varf de credit si furarea puterii de cumparare a celor ce detin "banii" in afara sistemului prin mecanisme de denominare sau schimbare bancnote noi cu cele vechi la paritati defavorizate (furtul puterii de cumparare pe seama achitarii datoriei din sistem). 

      Astept si eu de la bursa ro sa vina cu articole pertinente si educationale pentru societatea Romaneasca ce tot este tarata in aceasta mocirla metiatizata. 

      Dar nu am cu cine sa vorbesc, cunosc "economisti" care stiu doar economia invatate pe axul respectiv de timp ci traiesc cu ideologia aia pana la capatul vietii, fara a invata sau a deduce vreodata ca au existat si exista simultan si asimetric mai multe politici monetare - ideologice de balansare. 

      Avem economisti care noaptea beau bere si se uita la fotbal iar ziua posteaza si comenteaza lucruri de fond fara a aduce cu adevarat o valoare ci doar a repeta si comenta pe langa subiect sintomele si cu cauzalitatile ciclice. 

      Avem economisti ce nu au mai deschis o carte de pe banca facultatii in schim toc tresa scrisa si tv-ul... iar apoi ii vezi cum comenteaza lucruri de fond. 

      Asta nu este o valoare adusa societatii, asta este consumarea resurselor si neatingerea maximului potential dat de cel de sus. 

      Astept economist care sa posteze pe bursa ro periada istorica a Romaniei din punct de vedere monetar, economic, ideologic.... prin care au fost create si furate averile oamenilor de catre etc Guverne sau ideologii ce au venit la Conducere. 

      Astept bursa sa posteze articole prin care sa inceapa educarea populatiei in pura ei forma si nu prin filtrele politice sau ideologice de pe axul respectiv de timp. 

      Astept bursa sa posteze perioadele ce "denominare", conversie" valutara, pierdere paritate, etc... a averilor omamenilor si educarea lor in directionare corecta a averilor muncite. 

      Dar cred ca vizes, vizez din 2000 ... vad numai dinozauri ce vin si posteaza prin presa economica, ruginiti de vreme si de ideologii vechi, incetosati de necunostinta si intelegere a mecanismelor complete ce guverneaza ciclurile de creare si distrucere a averilor unei natii, de transfer a valorilor si a activelor catre diferite crupuri - elite - guvenre etc pe axul respectiv de timp. 

      semnat comentur "cretine" 

      Apăi chiar că-s cretine comenturile

      Tot ceea ce astepti tu sa publice bursa.ro este deja publicat si se afla pe site. Pe linga consemnarea evenimentelor si pe linga analize asupra lor, pe site sint publicate doua carti (cu acces liber), care contin analize aprofundate din cele pe care le ceri - sint autorul lor. Nu am ce-ti face daca nu vezi ce publica bursa.ro si ziarul BURSA, in schimb am ce-ti face daca ponegresti gazda comenturilor tale cretine - te sterg.

      Nu am jignit Bursa!

      Ce este cu atata autoritate din partea Dumneavoastra? 

      Si daca stergeti ce? 

      Nu poate sa mai traiasca omul? 

      Cartile au o conotatie mai mult ideologica religioasa amestecata cu economie. 

      Nu transpune la subiect si predicat ciclurile de transfer si cauzalitate ce se perpetueaza mereu. 

      Hai sa va ajut eu pentru Romania: 

      La fiecare Varf de ciclu credit expansiune Mecanismul economic si ideologic este schimbat, urmat de furturile aferente prin "leguitor" si "guvenratorul bancii centrale" prin care se dau bail-inuri si bail-outuri (exemplu ce se intampla acuma prin semat cu 2 banci hoate) pe seama platii viitoare a populatiei; se schimba "nominalele circulate" / se adopta alti banii; se emit nominale circulate cu unitati mai mari (ex de la 100 lei se ajunge iar la 1000 lei la 10000 mii lei la 1 mil lei circulati) ca sa se stinga creditele default din sistem si hotiile de bail-outuri. 

      Acest ciclu a fost repetat de cel putin 4 ori din 1918 pana in prezent, iar la fiecare schimbare populatia a fost ciordita pe fata, in timp ce creditorii au marcat profiturile impreuna cu hotii din guvern. 

      Ciclul economic al Romaniei a fost tinut intr-un continu reset economic (din punct de vedere monetar) intentionat inca din 1866! 

      La fiecare 20 de ani bancile o bubuie in hotie si falimente iar "statul" - gov pe seama populatiei trebuie sa intervina si sa plateasca furand valorile muncite ale oamenilor ca forma de plata. La fiecare varf de expansiune se dau legi de destabilizare economic si furt din gospodariile populatiei pentru a se dizolva stocurile si a se reseta mai rapid un alt ciclu de "Crestere" hamaleala a populatiei al munca - productivitate (fenomene repetate istoric de sute de ori... varf 81 - urmat de dizolvari si inchideri intreprinderi, varf 2005 urmat de dizolvarisi inchideri - furtul din gospodarii sub pretext de aviara si porcina si lasand cale libera germaniei - frantei - italiei - turciei pe piata interna; in 1943-1953 furtul averii populatiei prin denominare, desproprietarie, cnversie la paritati neloiale, etc. 

      In 1923-1927 furtul populatiei prin devalorizare accelerata a leului; in 90 furtul gov si banca centrala ce tinea cotatie interna la aur diverit fata de cotatia externa - cont curent semiliberalizat; taiatul puterii de cumparare fata de trecut unde se prabuseste puterea de cumparare a romanilor de la etc grame aur pe salariu la nici 1-2 grame aur pe salariu; implemetarea si schimbarea canalelor de emitere bani intre banca centrala si gov de au generat intentionat inflatie in piata dand joc sever la pierdere putere de cumparare si exodul aferent al polulatiei catre alte state europene (state ce cadeau demografic si economic in cap - au reusit sa fure 5 milioane de active umanie);  

      Avem hoti de buzunare, "pesti", "distilatori", "camatari" care acum sunt afacerist si investitori imobiliari cu cardasia gov si banci. 

      Cartile nu spun mecanismele de CAUZALITATE ce duc ciclic la aceste fenomene! 

      Ex: In Germania dupa hiperinflatie 1923-1927 se ard sute de mii de carti si se renunta la ideologia vechi - economica -monetara - politica (reset economic). 

      Fenomen repetat si in antichitate prin 1440 (si cv) prin Italia dupa o hiperinflatie (o devalorizare - ciopartire intentionata a monedelor si amitera de note fara acoperire) se ard mii de acrti - se renunta la vechea ideologie - economica - politica - monetara (se da rest economic). 

      Teritoriul Romaniei intra in mai multe faze de reset economic; doar cele recente 1860 si cv implementare banca centrala (bancile centrale au existat pe acest pamant de cand lumea sunb diferite denumiri si pretexte economice in diferite teritorii si ere inca de la inventarea granarelor din Etiopia veche si Egipt); se atinge majim potential al Romaniei in 1915 urmat rapide de "unire" si caderea aferenta economice (razboaiele ce au dus la anularea si stergerea vechilor datorii formand alte noi datorii pe alte valori nominale circulate), 1929 Romania intra intr-o inflatie si circulatie masiva de alte nominale internationale in piata (ruble, franci, etc...); resetul economic din 52-53 ciordeala masiva a populatiei, fuca "Afaceristilor de prin 42-47; spalarea pe creiei si pregatirea prostimei pentru formarea altei ideologii politice - economice -monetare (intre 42-60 si cv), schimbarea Constitutiei si Denumirii constitutionlae a natiei (Republica Populara urmat de Republica Socialista integrarea fortata in alt sistem ideologic); construirea averii - activelor - a etc fonduri pensii - etc forme de contributii -> ciordirea de dupa 90 si dizolvarea entitatilor respective, furtul in cardasie cu gov - banca centrala - curte de conturi a activelor construite de popor (cand un dosar si in aceasta directie). 

      Populatia Romaniei (teritoriul Romaniei) a fost ciclic furta de alte entitati economice sub diferite pretexte si reseturi economice!! 

      Acest reset economic Va rasplatii Creditorii si va Pedepsii oamenii cumpatati - economicosi - saraci si "prosti" educati financiar. 

      Sunt curios dupa emiterea in circulatie a 500 lei de acum cat dureaza pana cand se emit iar nominale circulate interne "lei" in crestere pentru stingerea "pungasiei" din sistemul financiar? 

      Oricum chiar daca adoptam alta moneda, se acopera real inflatia si devalorizarea exact ca in 2005 (inflatie de urcase pana la dumnezeu si forta populatia la exod masiv peste hotare). 

      Nu am vazut articlol postat de implementarea mecanismului IMF prin viitoare bail-inuri (exact ca in alte ere monetare - difera doar forma de fond si institutia cu o alta denumire si ideologie de fond). 

      Ce cotatie in Lei avea 1 gram aur in 1990 (dar in 93,98,2005,2012... etc) dar in Dollari - dar in Metru Patrat - unitati active financiare tranzactionate?;  

      Ce cotatie avea salariul in Lei dar in dollari - dar in grame aur, dar in Metrii Patrati - unitati active financiare tranzactionate? 

      Ce cotatie avea un apartament 4 camere in Lei, dar in Dollari, dar in grame aur, dar in salarii? 

      Unde vreau sa ajung cu asta? 

      Intelegand ciclurile de transfer si cauzalitate e axul timpului ceti intelege mai clar mecanismele perpetuate si gvernate pe ajul respectiv de timp! 

      Populatie Romaniei incepei iar sa castige putere de cumparare exprimata in grame aur (exact ciclu ce se repeta mereu), odata cu cresterea puterii creste si gradul de control social si indoctrinare ideologica. 

      Intelegand conversiile de mai sus veti intelege ciclic cand se sparge bula credit, cand se formeaza, cad si cum si de cine se plateste ciclic; in ce forma si pe ce durata. 

      Romania a intrat din 90 pe o noua bula de credit, odata cu ea prinde forma o alta ideologie, in viitor aceasta ideologie v-a pocni dinou. 

      Astept banca centrala a Romaniei sa favorizeze diluarea Leului sa pot stinge mai repede creditarea in sistem la activele financiare detinute! 

      Astept Gov sa favorizeze politici de bail-in si bail-out sa pot multiplica activele detinute pe seama inflarii vitoare in nominale circulate de catre populatie. 

      Aastept gov sa fure cicluc cat mai multi bani din sistem, iar in idiotenia unora sa ii verse in piata prin invlare valor etc active tranzactionate; astept "prosti" sa economiseasca si sa chibzuiasca ca gov si creditorii sa toace valorile lor nominale in piata prin varsari nominale circulate; astept gov si banci centrale sa schimbe ciclic politicile de creditare si sa ingradeasca accesul ca sa imi echilibrez si eu fluxul numerar la active si sa intaresc valoare detineriilor de nominale si aur in putere cumparare; astept gov si banci ce mediatizeze in presa etc panci si crize chipurile "de data asta este diferit" sub pretexte de spargeri pusculite finaciare. 

      Am vazut cum IMF a injectat masiv in Republica Moldova capital ca sa nu se prabuseasca prea rau activele ce urcase si 1200 % (da am scris bine); astept sa ved ce face si pentru Bulgaria sau Romania! 

      semnat cu placere comenturi "Cretine" 

      Asta este si ideea!

      Este o exprimare sub forma de "bumerang" unde fiecare cititor intelege si construieste concluzii pe baza plusurilor sau minusurilor intelectuale detinute pana in momentul citirii textului respectiv. 

      Cand deschizi o "carte" prafuita mai vorbim! 

      semnat comenturi "cretine" 

      Amice, am criticat Teoria Ciclurilor lui Kondratiev, ca fiind dezvoltare a unei idei mistice, (idee sprijinita pe nimic, cu nici un argument - simpla observatie empirica generalizata).

      Teoria Ciclurilor era depasita inca de la nasterea ei in timpul lui Stalin, astfel ca e destul de caraghios sa o invoci dupa aproape un secol. 

      De la momentul in care creditul mondial ridica pe verticala sinusoida PIB planetar, Teoria Ciclurilor devine ridicola, pentru ca directiile "sus-jos" ale fluctuatiilor ciclurilor devin "stinga-dreapta" (isi pierd semnificatia de "maxim-minim"). 

      Daca ai fi citit ziarul BURSA, atunci ai fi stiut. 

      Daca ai fi citit cartile mele, atunci ai fi stiut. 

      Spui:"Cartile au o conotatie mai mult ideologica religioasa amestecata cu economie."  

      Garantez nu numai ca nu ai inteles despre ce scriu, ci si ca nu le-ai citit. 

      Am spus ca ponegresti ziarul BURSA. 

      Tu imi raspunzi ca nu ai jignit ziarul BURSA.

      Cit timp nu deosebesti intre a ponegri si a jigni, cum sa ai pretentii de gindire? 

      Eu nu vorbesc de Kondratiev!

      Eu vorbesc de ciclurile umane, ciclurile sociale, ciclurile naturale, ciclurile tehnologice, ciclurile ideologice, politice, economice, etc... (nevoi reale ciclice reale ale omului pe acest pamant ce se repeta ciclic ca un dat de impulsurile aferente avalului din piramida polulatiei pe axul respectiv de timp). 

      Se vor schimba mereu nevoile de fond ce vor impaturi merei nevoile reale perpetuate ciclic! 

      Stai linistit ca nu ma bazez pe teori si nu vorbesc din auzite! 

      Daca nu crezi vezi ciclul real istori cal Olande ce are cat se poate de bine docmentat si creionat in forma scrisa variatiile ciclice se s-au repetat inca din 160 (cu grafice, cu expansiune si contractie banci, cu expansiune si contractie credit, cu espansiune si cuntractie tehnologica, cu expansiune si contractie productivitate umana). 

      Cicul economic al Egiptului, Ciculel de expansiune si dizaolvarea imperiilor; Cicurile de migratie, ciclurile de deblocare rute comerciale. 

      Stalin era un "comunist" ce perpetua o alta forma ideologica; fiecare forma ideologica va respinge unele adevaruri pe axul respectiv de timp. 

      Asa cum si in antichitate se respingea conceptul de "Pamantul se invarte in jurul Soarelui" sua "pamantul este Rotund". Asa cum natura, matematica, fizica, etc... demonstreaza ca exista cicluri ce se repeta - dizolva -fragmenteaza-reseteaza etc... asa si comportamentul uman este ciclic (doar ca se intinde la zeci sute de ani distanta si uitam destul de repede trecutul - de multe ori este modificat / nuantat de alte ideologii ce vin din urma ce isi pun amprenta). 

      "Teoria Ciclurilor ca fiind dezvoltare a unei idei mistice" 

      Se vede cat de bine intelegeti CREATORUL DIVIN! 

      Conceptul de multiplicare si perpetuare este simplificat prin repetarea buclelor -circuitelor inchise de viata - creiare -distrugere - etc. 

      Pamantul si universul se supun ciclic unor comportamente ce crestere si descrestere, de distrugere si transformare, etc. 

      Sunt dovezi la nivel atomic, subatomic, tatematic etc... la scara larga! 

      Va recomand sa mergeti istoric mai jos de "Stalin" si o sa vedeti ca sunt date scrise, notate, in carti vechi.  

      Nu exista cicluri? 

      Nu exista ciclul de crestere si descrestere a masei monetare in sistem? 

      Nu exista ciclul de crestere si descrestere a filialelor bancare in piata? 

      Nu exista ciclul de crestere si descrestere a tehnologiilor in piata; cicluri de crestere si descrestere a formelor ideologice, tehnologice, monetare, culturale, nastere, moarte, creatie, distrugere, descentralizare, dominare rute comerciale, subinare economica, extazuri financiare... nu exista cicluri! 

      Asa cum nici omul nu se naste - creste -se inmulteste si moare = acesta nu este un ciclul cu bucla repetitiva?! 

      Nu a exista in Olanda ciclu de crestere in Credit (1600-1800), unitati nominale circulate, in tokeni circulati.. si simultan cu scaderea bulei credit dizolvare, disparitie, denominare, pierdere paritate etc nominale si tokeni circul 

      Cititi carti mai vechi de Stalin! 

      Adica a ponegri nu are sens si de a jigni? 

      Cum se simte o persoana cand este ponegrita? 

      Flatata sau jignita? 

      semnat comenturi "cretine"

      Nu exista cicluri!

      Intrebati fondurile de pensii care stiu cu exactitate cand vor pocni in termeni reali si in termeni nominale circulate in piata. 

      Nu exista Cicluri! 

      Intrebati Asiguratorii care stiu exact cand cresc ciclic "daunele" in piata (in diferite industrii). 

      Nu exista cicluri! 

      Intrebati Gov cand tre sa sustina in piata populatia tanara - somera / fara venituri (apar pe balantele interne cat si anticipatiile pe baza varstelor oamenilor). 

      Nu exista cicluri ! 

      Intrebati bancile cand cresc si scad depozitele; cand cresc si scad refinantarile, cadn cres si scad sediile bancare, cand cresc si scad randamentele REALE / si cele Nominale! 

      Nu exista cicluri! 

      Intrebati oamenii in cati ani se uzeaza moral la locul de munca! 

      Intrebati Producatorii in cati ani se uzeaza moral / fizic un produs in piata! 

      Nu exista cicluri! 

      De acumultare si Dizolvare Stocuri! 

      De multiplicare cu levire randamente si scader randamente cu levier! 

      Intrabati Banca Centrala A Romaniei (are in balantele interne toata istoria) cand au fost valuri de apreciere si depreciere in Active Financiare, cand au fost perioadele lungi depresive in active financiare (in termeni reali si nominali), cad au fost valurile in apreciere depuneri si retrageri din conturi, etc. 

      Economia - Umanitatea - Natura - etc... emit variatii ciclice ce se vor propaga si repeta la diferite periade pe un ax mai lung de timp!  

      Nu cad motamo FIX pe FIX! nici nu au cum! 

      Cad ciclic pe Trendul Demografic - militar - tehnologic - migrationist etc al natiei / natiilor respective. 

      Un exemplu destul de bun pentru Romania este Italia de acum = Romania de Maine (2045 daca nu reglam prin migrare forta proaspata de munca). 

      Ce se intampla in termeni REALI in Italia la activele FINANCIARE? 

      Cresc - Scad? 

      Nu exista ciclu! 

      Ce se intampla cu productivitatea fizica in piata? 

      Creste scade? 

      Ce se intampla cu impulsurile de Creditare? 

      Creste scade? 

      Dar pe un trend ? 

      semnat comentur "cretine" 

      Amice, dincolo de exprimarea dezlinata (pe care am privit-o cu ingaduinta, desi ea semnaleaza incoerenta de fond), constat ca tu crezi ca Stalin ar fi fost de acord cu Kondratiev.

      Hai, pune mina pe carte!

      Citeste macar pina la Stalin... 

      Stalin NU a fost deacord cu Kondratiev!

      Stalin NU a fost deacord cu conceptele si observatiile lui, pentru ca nu reusea (domnul Stalin si economistii din era respectiva - ce se supuneau iar ciclic unei ideologi si concepte restranse doar pe axul respectiv de timp - negand cu desavarsire trecutul si repedand sub alte ideologi economice monetare culturale o buna parte din ciclurle trecute + adaugand alte variatii ) sa cuprinda mental concepte simultane, asimetrice desfasurate la nivel economic -social - monetar. 

      Noroc ca pe glob au existat oameni ce au notat cele repetate! 

      Asa cum si pe timpul Romei de au devalorizat "monedele" in piata pana la uzura finala a imperiului; pe timpul Romei se impunea comericiantilor pastrarea unor plafoane de preturi de ducea ciclic la disparitia comerciantilor din piata, deficite - excedente existau si atunci, rute comerciale - blocade comerciale, cuceriri rute comerciale, export - import... etc... cicluri ce se repeta si in ziua de astazi. 

      Cina nu a emis "bonduri" pentru finantarea Zidului! 

      Imperiul Mongol nu a emis "bonduri" pentru deblocarea rutelor comerciale! 

      Nu exista cicluri de expansiune si contractie a imperiilor!? 

      Avem in Genrmania Veche observatii monetare pana in curba finala de devalorizare a monedei tranzactionate (hiperinflatia) si saracirea aferenta apopulatiei ce nu se apara prin aur sau active generatoare de alte active. (cei cu veniturile fixe au fost ingenunchiati; ciclu ce nu se repeta in Venezuela, Romania 90, Argentina.....). 

      Dumneavoas tra tot incercati sa intelegeti liniar fenomene ce se propaga si repeta nonlinear! 

      Iesiti din liniaritate! 

      In functie de Cadranul Economic in care activati o sa priviti si intelegeti cele ce se repeta in jur prin filtrele aferente! 

      Fiecare moneda are TREI fatete, depinde pe care din ele stati, priviti, observati, analizati lucrurile! 

      semnat comenturi "cretine" 

      Iti multumesc pentru indemnuri.

      N-ai zis nimic. 

      Varsati mandrie si superioritate intelectula pe trenul propriu de joc.

      Fiecare cu cadranul economic in care activeaza! 

      Este normal sa privim si sa intelegem lucrurile diferit, nici nu intentionz sa "spun ceva"! 

      Cine are urechi de auzit, sa auda! 

      Cine are ochi de vazut, sa vada! 

      Cine are minte, sa judece! 

      Cat despre cicluri, m-au ajutat sa construiesc, protejez si maximizez averea (ciclic). 

      Iar cele de mai jos nu sunt cicluri:....?! 

      5 Year Treasury Constant Maturity Rate - 2 Year Treasury Constant Maturity Rate 

      10 Year Treasury Constant Maturity Minus - 2 Year Treasury Constant Maturity 

      10 Year Treasury Constant Maturity Minus - 3 Month Treasury Constant Maturity 

      Wilshire 5000 Total Market Full Cap Index  

      Luati total Grafic si Inversati (flipuiti) nu o sa apara o variatie REALA Ciclica nici acolo?! 

      Luati Total Grafic la Ciclul de Credit si inversati - nu o sa apara si acolo o variatie REALA la Exponentialitate Derivate in sistem si Nominale Circulate? 

      Luati ciclul Trendului la Ratele de dobanda .... 

      Luati Ciclul Creditului international / national nu o sa apara o variatie reala in impulsurile de productivitate? 

      Luati ciclul cotatiilor la active in CHF 1983.... nu apare o variatie reala ciclica? 

      Luati simplu 10Y minus 2Y treasury rate a oricarei natii si inversati graficul... nu apare o variatie REALA Economica a impulsurilor din societate (respectiv si inchidere deschidere creditare ca intensitae)? 

      10Y minus 3 month! flipuiti - inversati graficul 

      Luati ciclic rata de devalorizare a monedelor tranzactionate, variatia si trendurile la bonduri! 

      Luati ciclu de influx si out flux capital! 

      Luati ciclul de crestere si descrestere a cotatiei aurului (in expresie nominala interna si expresie internationala - nu o sa apara un spread de profitabilitate ciclica nici aici?) 

      Vorbiti mai bine cu domnul Mugur Isarescu sau cu fonduri mari monetare ce apara ciclic activele si valorile, in momente de intersectare si transfer etc relatii de cauzalitate. 

      Exista carti scrise cu sute de ani, unde sunt notate variatiile economice demonstrate prin grafice, consemnari, desene, repetarea ciclurilor pe axul respectiv de timp. 

      Nu sunt in masura sa va dau eu exemple de carti pe care sa le studiati! 

      Pot sa va spun sigur ca cele scrise mai sunt sunt cat se poate de adevarate! 

      Ca sunt vazute sau nevazute sunt date sa se repete ciclic! 

      Asa cu ciclic si in piata din Ro atinsese frenezie maxima in creditare in 2019! stateau oamenii la cozi pentru credite ce se vindeau mai ceva ca painea calda (nici acesta nu este un comportament ciclic?) 

      Asa cum ciclic in Bucuresti exista un impuls mare influx populatie din alte zone ale tarii exact pe varf de productivitate, crestere economica, stare de bine, creditare pe ascendent (nici acesta nu este impuls ciclic?). 

      Asa cum nici Dezvoltatorii si Investitorii au rupt Refinantarile la active pe varf de CREDIT (vedeti ciclul de refinantari la active) ... ai au dat navala in construcitie blocuri cu macarale "lenese" acum la orizont (nici asta nu a fost impuls ciclic?) 

      Asa cum nici Govul nu atinge iar maxime Deficite iar populatia urmeaza sa aibe o nota de plata (nici asta nu este impuls ciclic?). 

      semnat comenturi "cretine" 

      Make are dreptate ca nu zici nimic, iar tu recunosti ca nu vrei sa spui ceva. Atuni ce naiba scrii ayay? Si pe deasupra mai si scrii fara sir.

      Oameni din cadrane economice diferite = mentalitati diferite

      "Make are dreptate ca nu zici nimic, iar tu recunosti ca nu vrei sa spui ceva. Atuni ce naiba scrii ayay? Si pe deasupra mai si scrii fara sir." 

      E bine ca dumeavoastra ati spus ceva in plus la nimicul de mai sus! 

      semnat comenturi "Cretine" 

      Ai studiat vreodata istoria "banilor" si tiparele ce se repeta in societate?

      Ai studiat ciclurile de crestere in locuri de munca - bunastare si ciclurile de pierdere locuri de munca? 

      Ai studiat expansiunea comerciala a pietelor si contractia comerciala a pietelor ce duce ciclic la riscuri de propagari epidemii si rupturi comerciale? 

      Ai studiat relatiile de Cauza - Efect? 

      Intelegi conceptul de Cauza - Efect? 

      Intelegi relatiile de Fond si Reale ce se repeta ciclic? 

      Intelegi cand se "vorbeste" de Fond peste o observatie ce este "Efectul" si nu "Cauza"?(si viceversa?) 

      Intelegi cum sunt create "activele" si "pasivele"? 

      Intelegi relatiile de balante? 

      Intelegi / cuprinzi relatia de Cadre, Cadrane, Continut, Context, efect de propagare (ripel effect), expansiune - contractie, legea numerelor mari, fibonacii, etc? 

      Intelegi ca exista explicatii matematice, filozofice, artistice... etc... la aceeasi observatie si toate pot fi adevarate in expresia contextuala respectiva? 

      Cu cat dobandesti cunoasterea mai multor "cuvinte", "sensuri" din economie cu atat poti cuprinde mai amplu mai multe relatii ce se propaga si intersecteaza. 

      Poti face salturi contextuale simultan si asimetrice fara a te limita intr-o singura expresie literala / filozofica / de fond! (se mai numeste a vorbi in balante, sau pe limba altora in "dodii; unde doar cel ce face deblocarea sensurilor poate intelege informatia transmisa; asa si IIsus cel hulit si rastignit - de vorbea nu dodii ca mai apoi sa fie adorat; asa cu mai multi oameni ce descopera lucruri si impartasec in timpul vietii concepte ce nu vibreaza cu ponderea "cultiilor" din axul respectiv de timp). 

      "Oamenii pierd timpul si viata protestand, in loc sa contribuie la bunastarea lor si a celor din jur!"  

      Afirmatia de mai sus este simultan Pozitiva sau Negativa, in functie de Cadranul economic din care este privita, citita, comentata, analizata! 

      Nu inseamna ca este Buna sau Rea; Adevarata sau Falsa! 

      "Un leu ucide o caprioara"! 

      Este de bine sau de rau? 

      "Oamenii au pierdut locurile de munca"! 

      Care este Cauza REALA si de Fond ce duce ciclic la declansarea acestei afirmatii / observatii / relatii? 

      Intelegi complexitatea relatie economice, monetare, culturale, tehnologice, politice, ce poate duce la declansarea acestei relatii? -> "Omamenii au pierdut locurile de munca". 

      Intelegi Real si de Fond de ce se intampla ciclic asta? 

      Intelegi Real si de Fond EFECTELE ce se vor propaga ciclic din CAUZALITATEA respectiva? 

      Ai discernamant la un nivel superior in cat sa te mentii asimetric fata de punctele de vedere FOND ce vor incerca ciclic sa sustina argumentele PRO sau Contra favorabile? 

      ................. .................... 

      PS: iti recomand sa citest carti / studiezi / sa practici! NU beletristica, NU nuvele!  

      Antreprenoriat, afaceri, economie, istoria economica a lumii, a etc natii, fizica, matematica, contabilitate, psihologie, legi economice (sau cel putin sa pierzi timpul cu oameni din domeniul respectiv), acorda atentie la tiparelor, la obiceiurile saracilor si obiceiurile bogatilor (institutiilor financiare si institutiilor individuale), la obiceiurile oamenilor culti dar in cadran muncitoresc si la obiceiurile oamenilor "inculti" dar in cadran antreprenorial; vezi obiceiurile din cadranul specialistilor si obiceiul cadranului investitional (atat in actiunea pe care o desfasoara cat si in modul in care gandesc - vorbesc, etc). 

      Cum privesc lucrurile, lumea din jur, cum inteleg, cum vad, cum analizeaza, cum actioneaza, etc. 

      Ai grija sa NU te indrume "oii" ce directioneaza "oii"! 

      Fa distinctia dintre un "beeeehhait" si un "latrat" atunci cand cauti directionare. 

      Latratul se supune Oierului, iar oierul a antrenat animalul ca sa poata controla si directiona turma. 

      Nu fi oaie, fi oier sau caine de turma! 

      Panici, frici, proteste impotriva etc "vaccinuri" au mai existat; oamenii nu cred pana nu vad; nu asculta pana nu se lovesc; nu schimba pana nu strica;.. asta este natura umana. 

      Ca e bine sau rau protestul sau vaccinul doar timpul are sa demonstreze. 

      Si uite ca am trantit inca un coment credit! 

      Semnat comenturi "cretine"

      Actiunea oamenilor pe paman genereaza credit!

      Creditul nu exista fara actiunea omului! 

      Nu creditul conduce omenirea ci omenirea conduce / creaza Creditul. 

      Si deci iar se ajunge la argumentul destul de vizibi si clar cum ca : 

      Omul prim perpetuarea ciclica pe trend va genera etc nevoi ciclice reale in concordanta directa cu cresterea si descresterea bulelor de credit. 

      Ca vorbim de diferite tipuri monetare ce au existat... toate s-au supus ciclului real al omului de perpetuare nevoi. 

      Sunt tipare ciclce repetate inca din faza a doua persoane ce procreaza o a treia iar a treia ingroapa pe cele doua. 

      Ciclul vietii dovedeste clar tiparele reale repetate in economie. 

      Difera doar formele de Fond. 

      Viata nu este liniara ci elastica ca si propagare credit - activitate - productivitate - etc pe axul respectiv de timp. 

      semnat comenturi “cretine” 

    Aceste proteste sunt pe depin justificate dar total inutile întrucât pleacă de la premisa greșită că în România mai e democrație.

    1. da, o mare bila alba de la mine.

      intr-un rand de comentariu ai prins fix esenta!  

      Bravo!

      de ce ar urla gurile...cand urechi nu mai exista?  

      hei...inca ceva:

      observi modelul care se repeta?  

      tefelistii urlau in plina iarna geroasa la cladirea goala a Guvernului acum cateva ierni , in week-end-uri ... acum cei ce au protestat urla (intr-o primavara racoroasa) ...tot la o cladire goala, tot in week-end!  

      sunt forme repetitive ca sa dea impresia societatii ca traieste intr-o democratie. . . pipe dreams....  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb