Protest în Piaţa Victoriei pentru familia Bodnariu

Andrei Stan
Miscellanea / 9 ianuarie 2016

Actualizare 14:34 Sute de oameni, la un miting de solidaritate cu familia Bodnariu în Timiş

Câteva sute de persoane din judeţele Timiş şi Arad au protestat în tăcere astăzi în faţa Prefecturii Timiş, împotriva "abuzurilor Barnevernet (instituţia protecţiei copilului din Norvegia, n.r.)", solidarizându-se cu familia Marius şi Ruth Bodnariu, informează surse din presă.

Cei prezenţi au manifestat paşnic, nu au scandat lozinci, dar aveau pancarde pe care erau înscrise mesaje precum: "Susţinem familia Bodnariu", "Norvegia, nu separa familia Bodnariu", "Stop Barnevernet'' sau "România, trezeşte-te! Barnevernet ne-au furat copiii". După ce i-au înmânat un memoriu prefectului Mircea Băcală pentru a fi transmis Guvernului României, manifestanţii au rostit rugăciunea ''Tatăl Nostru'' şi au încheiat acţiunea de protest. Un memoriu similar va fi remis şi Ambasadei Norvegiei în Bucureşti.

(S.A.)

----------

Câteva sute de persoane s-au adunat astăzi, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a susţine familia Bodnariu, a căror copii au fost preluaţi de către autorităţile norvegiene de protecţie a copilului, transmit surse din presă.

Protestatarii afişează pancarte atât în limba engleză cât şi în română sau norvegiană, pe care se pot citi mesaje precum: "Norvegia, nu separa familia Bodnariu", "Mai bine mamă săracă în România, decât mamă cu copii furaţi în Norvegia", "Români din toate ţările, uniţi-vă. Vi se fură copiii", "Stop Barnevernet", "Norway, stop child kidnapping" sau "Reunite the Bodnariu family".

La protest participă şi oameni veniţi din alte oraşe, pe o pancartă putându-se citi: "Codlea-Braşov". Oamenii au ieşit în stradă şi la Cluj şi Timişoara pentru susţinerea familiei Bodnariu.

Protestul a fost organizat în sprijinul familiei formate din românul Marius Bodnariu, inginer IT, soţia sa norvegiancă Ruth, asistentă medicală, şi cei cinci copii ai lor, stabiliţi cu toţii în Norvegia. Copiii, dintre care cel mai mic are doar câteva luni, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce două dintre fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Copiii au fost plasaţi în trei familii-surogat şi a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb