Protest la Finanţe, Buzău: "Gaura la bugetul de stat nu am făcut-o noi, e făcută de mediul politic"

T.B.
Miscellanea / 11 august 2023

Protest la Finanţe, Buzău: "Gaura la bugetul de stat nu am făcut-o noi, e făcută de mediul politic"

Peste 100 de angajaţi ai Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Buzău au întrerupt activitatea vineri, protestând în faţa sediului, nemulţumiţi de faptul că noul proiect de reducere a cheltuielilor bugetare ar prevede diminuări de salarii şi disponibilizări, conform agerpres.ro.

Sindicaliştii au transmis că, în ultimii ani, instituţia a fost afectată de restructurări, fără a se investi în modernizarea sa.

"Suntem nemulţumiţi pentru că din anul 2019 suntem cea mai reorganizată instituţie din ţară, iar de fiecare dată reorganizarea s-a făcut prin disponibilizare de personal, ceea ce se încearcă şi la acest moment. Ne-am redus de la 600 la aproximativ 300 de persoane. Se vorbeşte tot timpul despre digitalizare, nu s-a digitalizat nimic, oamenii au plecat acasă, o parte au ales să se pensioneze, iar volumul de muncă la cei rămaşi este imens şi vorbim despre disponibilizare. La Finanţe se munceşte peste program şi nu este în regulă, de aceea suntem în stradă. Cerem de ani de zile ca posturile vacante să fie scoase la concurs dar nu ne ascultă nimeni", a precizat, pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Finanţelor Publice Buzău, Adrian Radu.

Angajaţii din Finanţe cer Guvernului stabilitate, în contextul în care sunt singurii care ajută la colectarea taxelor şi impozitelor la bugetul de stat.

"Să înţeleagă că suntem o categorie importantă, noi suntem cei care contribuim la strângerea bugetului României. Când au nevoie de bani, tot pe noi ne pun să-i colectăm. Suntem singura instituţie care colectăm bani pentru toţi bugetarii din ţara asta şi pentru toate cheltuielile care se fac în România. Nu avem condiţii în birouri, avem mobilierul din 2000 de când s-a dat în folosinţă clădirea şi vorbesc de gaura de la bugetul de stat. Gaura la bugetul de stat nu am făcut-o noi, noi constituim bugetul de stat, gaura la bugetul e făcută de mediul politic. Toată lumea este nemulţumită, vrem şi noi stabilitate. Nu poţi să constitui bugetul ţării şi să ceri oamenilor să strângă bani la buget ameninţându-i că îi dai afară", a subliniat Adrian Radu.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. Asta au facut guvernele esuatului de la Cotroceni.

    Nu ati facut voi gaura, ci politicul!?

    Dar cui a dat politicul functiile si salariile nesimtite, sporturile fara numar si fara temei moral, bonuri de masa si tichetele de vacanta? Muncitorului in privat, care nu a primit nimic din toate astea, sau voua? 

    Daca v-a umflat pe voi si nu pe privat, atunci de ce sa astupe guvernul gaura din buget cu banii de la muncitorul in privat, prin cresteri de taxe si impozite?

    Sa ia de unde a dat.  

    1. cere privatului sa iti dea salarii decnete nu sa scada salariile de rahat din mediul public....esti foarte istet! Invidie dar si prostie!

      Parca daca bugetarii castiga mai putin va imbogatiti voi.Cu ce va incalzeste sau e dupa principiul,,sa moara si capra vecinului,,?Sa va dea patronii salarii mari,sporuri,tichete de vacanta si tot ce va doriti.Cine va opreste sau cine ii opreste?

      Ce lepre sunt unii bugetari! Auzi comentariu ,,Parca daca bugetarii castiga mai putin va imbogatiti voi''. Voi mergeti pe acelasi principiu ca si politicienii ,, Ce ba, fur de la tine? Fur de la stat!''

      Ca sa-ti maresca tie salariul de mii de euro, trebuie sa-mi mareasca mie taxele!

      Nu toti bugetarii sunt lepre. Sunt si bugetari care trebuie sa munceasca si pentru LEPRELE piloase care nu ar fi in stare de nimic daca ar munci in privat! 

      Lepra esti tu.Daca un om lucreaza la stat nu inseamna ca sta degeaba.Dar ,ce sa -i faci?Daca te roade pizma....Oricum,nu te ajuta la nimic invidia,poate doar sa faci icter.

      Gata, ai terminat programul? In drum spre mare? Vine ca o manusa 15 august!

      Daca citeai cu atentie comentariul precedent vedeai ca am scris ca nu toti bugetarii sunt lepre.

      LEPRE sunt doar pilele! 

      Mai domol cu pianul pe scari.Cei de la fisc au contribuit si ei cu o lopata mare la saparea "gaurii".Pe vremuri faceau contabilitati la firme,le protejau in cazul controalelor facute de colegi si aveau grija sa iasa cu profit zero.Nu-s ei chiar asa de curati cum pretind.

      Din cand in cand mai pica cate unul dar fenomenul exista si acum. 

      Basca asa zisele controale incrucisate intre judete cu hotel,diurna transport s a m d.

      Asta-i cea mai ciudata treaba.Daca aduci in circumscriptia ta pe cineva de afara rezulta in baza logicii bulgaresti ca nu ai incredere in ai tai.Dar continui sa-i platesti !!!!!!!! 

      Nu bagati pe toata lumea in aceeasi oala!Sunt oameni si oameni.

    p[oate n-ati facut voi gaura, dar vreti s-o adanciti. si mie chiar nu mi-ar pasa de gauri daca n-ar crea inflatie si iata mariri de taxe.

    1. Statul artrebui sa bata moneda sa nu mai depinda de niste escroci care sa creeze credite din neant...cand se va corecta aceasta escrocherie monetara poate ca ne va fi mai bine...Bancile comerciale si institutiile financiare internationale creeaza din neant creditare. Nu au active in contabilitate au doar pasive. Daca s-ar sti adevarul in SUA toata lumea ar iesi in strada..dar numai cei curiosi stiu adevarul despre excrocheria monetara a lumii.

      Nu asta creeaza inflatie ci patronii care ridicapreturile si acest creitori din neant adica bancherii...carora le place sa fie inflatie pentru caei vor profita de asta...

      1. staul roman are moneda "batuta", se cheama leu. daca nu crezi, uita-te in portofel

      2. intotdeauna activul este egal cu pasivul, mama ei de contabilitate. inclusiv la banci. de exemplu, creditele acordate sunt active pt banci pt ca le aduc dobanzi, iar depozitele sunt in pasiv pt ca platesc dobanzi la ele 

    E o prostie ce vor sa faca! Si noua ne-au redus cu 50 % veniturile si nimeni nu ne-a aparat...liderii de sindicat doar incaseaza cotizatie dar nu ridica un deget sa ajute la nevoie....de aceea oamenii isi cer singuri drepturile prin protest spontan..

    Voi astia din Buzau ne-ati procopsit cu Ciolacu!! Nu l-ati ras de pe lista cand a scos capul din mocirla, asa ca ciocu mic!

    1. :))) daaa

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb