Protest la Ministerul Justiţiei faţă de OUG 7

I.M.
Miscellanea / 3 martie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Un protest faţă de OUG 7, de modificare a legilor justiţiei , este anunţat astăzi, la ora 19;00, la Ministerul Justiţiei. Manifestanţii ar urma să plece în marş din Piaţa Victoriei. Si actorii de la Teatrul Naţional vor protesta duminică în faţa instituţiei, cu banderole albe pe braţ, înaintea rertezentaţiei programată să aibă loc la ora 19;30.

"Duminică, de la ora 18.00, ne revedem în Piaţa Victoriei! La ora 19:00, plecăm în marş spre Ministerul Justiţiei. Miza acestor zile pentru noi toţi este independenţa Justiţiei!", este anunţul postat pe pagina de Facebook "Corupţia Ucide".

Organizatorii anunţă că protestele continuă până la abrogarea ordonanţei 7/2019 şi desfiinţarea Secţiei pentru magistraţi.

"Parchete din toată ţara şi-au suspendat activitatea. Magistraţii, procurori şi judecători deopotrivă protestează zilnic pe treptele Tribunalelor.

Suntem solidari cu toate revendicările acestora şi mesajul nostru pentru ei este să nu cedeze în fata Guvernului! Suntem alături de ei, le apreciem munca şi vom lupta împreună până la capăt pentru aceleaşi valori!", precizează ei, conform News.ro.

Actorul Marius Manole a anunţat şi el că duminică, înaintea spectacolului "Revizorul" de la Teatrul Naţional, va fi alături de colegii săi în faţa teatrului, purtând o banderolă albă la mână, banderolă pe care o vor purta până când OUG va fi retrasă.

Reprezentaţia ar urma să înceapă la ora 19;30, ceea ce înseamnă că protestatarii plecaţi din Piaţa Victoriei către Ministerul Justiţiei li s-ar putea alătura pentru scurt timp artiştilor..

Actori de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca au ieşit sâmbătă în faţa instituţiei înainte de spectacol, purtând banderole albe la mâini şi pancarte cu mesajele "Vrem un stat de drept" şi "Susţinem protestul magistraţilor", mai scrie News.ro.

Peste 10.000 de persoane au protestat, şi în urmă cu o săptămână, în Piaţa Victoriei, împotriva ordonanţei de urgenţă care modifică legile justiţiei. Manifestanţii au scandat "Hoţii!", "Justiţie, nu corupţie!", "Demisia", "PSD, ciuma roşie". Circulaţia rutieră a fost închisă pe Şoseaua Kiseleff şi pe Bulevardul Aviatorilor, pe un sens. Mii de oameni au protestat şi în marile oraşe din ţară, printre care Cluj, Sibiu, Timişoara, Iaşi, Bacău, Constanţa, Braşov.

Magistraţii de la mai multe instanţe din ţară au protestat, vineri, nemulţumiţi de OUG 7/2018. În Bucureşti, magistraţii s-au strâns într-un protest mut pe treptele Palatului de Justiţie. La Constanţa, protestul a avut loc pe treptele Judecătoriei, iar la Cluj-Napoca aproape două sute de procurori, judecători, avocaţi şi profesori de drept s-au strâns în faţa Palatului de Justiţie. În municipiul Sibiu, magistraţii au fost susţinuţi de comunitatea "Vă vedem din Sibiu" care a aplaudat minute în şir, strigând "Cinste lor, cinste magistraţilor". Secţia pentru procurori a CSM a luat act de punctele de vedere exprimate în cadrul adunărilor generale ale procurorilor, urmând a continua demersurile necesare pentru abrogarea tuturor dispoziţiilor referitoare la activitatea Ministerului Public, precum şi aducerea la îndeplinire a celorlalte solicitări.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Da, vreau si eu demonstratie..

    Vreau sa respecte toate drepturile omului incalcate mult mai grav si CINIC comparativ cu ce era pa' timpul lui mos Ceausescu in anumite privinte.. 

    Vreau un civism si o coeziune intre cetateni 

    Vreau demonstratii pt. toate problemele cotidiene cu care TOTI ne lovim 

    Vreau o demonstratie de proportii si maraton care sa ceara "JOS MAFIA ECONOMICA" care sufoca tara de aproape 30 de ani.. 

    Nu vreau si nici NU subscriu la asa zisele demonstratii regizate pt. sustinerea Justitiei, va dati seama??..Justitie corupta intr-o mai mica sau mai mare parte, in functie de oras sau zona, controlata si aservita intereselor unora sau altora si cu puteri nelimitate sau ingradite de vreo lege sau constitutie... 

    ..Rog_NU_iesit i in strada pt. asa zisa sustinere a magistratilor cei care va baga la puscarie fara mila sau menajamente ani_GREI si multi pt. niste fleacuri sau maruntisuri in timp ce marii Kriminali ai natiei_( azi, 1, cel mai mare dintre EI si-a sarbatorit ziua de nastere,..tot in libertate !!! )_ + Hotii si Mafiotii o duc bine mersi pe mai departe si isi vad nestingheriti de proprile Ticalosii pe spinarea oamenilor de rind... 

    Ma K..-c in g..-ra voastra si in demonstratia voastra in favoarea "magistratilor", chipurile... 

    Pt. ASE intelege mai clar... 

    ..Se lupta diverse gasti de interese politice si economice mari si cu suporturi mediatice solide pt. a detine contolul Justitiei si cu ajutorul careia sa isi domine si chiar sa isi suprime adversarii politici si de afaceri....."arma preferata a feudalului-modern si k-pitalist de tip mioritic"..

    ..Sa imi bag puncte-puncte in g..-ra voastra si in demonstratile voastre pt. "Justitie" vezi doamne !...M_..e PSD??...Da! Insa cu muuult mai muulta M_..-ieee lu' PNL-USR si +plus+,.., si cu Iohannis_KW pe aproape..... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb