Proteste ale angajaţilor din poliţie şi penitenciare

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 17 ianuarie 2019

Poliţiştii şi angajaţii din penitenciare se pregătesc să protesteze împotriva măsurilor luate de actuala guvernare cu privire la grila de salarizare a acestor categorii de funcţionari publici, la neplata orelor suplimentare efectuate, precum şi la îngheţarea unor sporuri salariale pentru anul în curs.

În baza Protocolului de colaborare încheiat în 19 septembrie 2017, între Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România şi Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor, ambele afiliate Confederaţiei Sindicale Naţionale "Cartel ALFA", cele două federaţii vor organiza în 7 şi 8 februarie 2019 ample acţiuni de protest. Zilele respective au fost alese deoarece atunci are loc, la Bucureşti, Reuniunea Informală a Consiliului JAI (Justiţie şi Afaceri Interne), la nivel de miniştri. Sindicaliştii vor picheta sediile Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Justiţiei, pentru promovarea drepturilor şi intereselor sociale, economice şi profesionale ale angajaţilor din poliţie şi din penitenciare.

În comunicatul de presă trimis de cele două federaţii sindicale se arată: "Subliniem faptul că organizaţiile noastre conştientizează semnificaţia şi importanţa activităţilor pe componenta de Justiţie şi Afaceri Interne a Consiliului UE (reuniuni la nivel ministerial, la nivel de înalţi funcţionari şi de experţi), care vizează probleme complexe din domeniile specifice de competenţă, dar, în calitate de federaţii reprezentative, dorim să atragem atenţia asupra unor probleme care afectează drepturile şi interesele membrilor noştri de sindicat. Considerăm că prezenţa, la Bucureşti, a miniştrilor din domeniul Jus­tiţie şi Afaceri Interne este un moment propice pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la ineficienţa dialogului social şi la modul defectuos în care Guvernul şi ministerele de resort tratează revendicările noastre salariale şi profesionale".

Revendicările sindicaliştilor din poliţie şi din penitenciare se referă la măsurile adoptate de Guvern cu privire la salarizarea personalului din familia ocupaţională "apărare, ordine publică şi securitate naţională", îngheţarea unor sporuri salariale la nivelul lunii decembrie 2018, neacordarea, de 9 ani, a sumelor compensatorii/ajutoarelor prevăzute de lege la trecerea în rezervă, dar şi modificările aduse regimului pensiilor militare de stat după apariţia Legii nr. 223/2015 (toate acestea fiind prevăzute sau reconfirmate prin OUG nr.114/2018).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb