Protestele de la Chişinău au început cu alerte cu bombă

D.T.
Internaţional / 12 martie 2023

Protestele de la Chişinău au început cu alerte cu bombă

Oameni chemaţi la proteste de partidul lui Ilan Şor au început să se adune, astăzi, la Chişinău, pentru a cere guvernului să le plătească integral facturile, în condiţiile în care poliţia anunţase anterior că s-ar fi pregătit cu această ocazie provocări, în spatele cărora ar fi serviciile speciale ale Rusiei, informează News.ro.

De altfel, în jurul orei la care au început să se strângă protestatarii, deja autorităţile primiseră patru apeluri telefonice care anunţau amplasarea unor bombe, o tehnică din războiul hibrid cu care Republica Moldova a devenit deja familiarizată. Sursa citată relata vineri că falsele alerte cu bombă au devenit parte din viaţa de zi cu zi a moldovenilor, consumând resursele oficiae. Autorităţile au primit peste 400 de ameninţări false prin telefon sau e-mail începând din vara anului trecut, necesitând intervenţii pentru care a fost nevoie în total de mobilizarea a 9.000 de poliţişti. Aeroportul din Chişinău, instituţiile de învăţământ, instanţele de judecată, spitalele şi centrele comerciale s-au numărat printre ţintele falselor alerte cu bombă.

Încă de la începutul protestelor de astăzi, 54 de participanţi, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios şi obiecte interzise la ei, au fost conduşi la Inspectoratul de Poliţie pentru identificare şi documentare. "Amintim repetat organizatorilor să nu admită participarea la întrunire a minorilor neînsoţiţi de adulţi", a transmis poliţia, conform sursei citate.

Doi dintre cei ridicaţi de poliţie aveau asupra lor obiecte periculoase, inclusiv substanţe inflamabile..

Protestul de astăzi de la Chişinău a fost convocat de "Mişcarea pentru popor", o alianţă din care fac parte mai multe asociaţii şi formaţiuni coagulate în jurul Partidul ŞOR.

Cu câteva ore înainte de ora anunţată pentru protest, 13:00, Poliţia Naţională a dezvăluit că a destructurat o reţea care primea instrucţiuni de la serviciile secrete ruse şi care punea la cale organizarea unor provocări şi incidente în timpul demonstraţiilor. Ca urmare, două dintre formaţiunile care fac parte din "Mişcarea pentru popor" şi-au anunţat oficial retragerea, însă protestul rămâne asumat de partidul lui Ilan Şor - oligarh prorus dat în căutare internaţională - a cărui principală figură publică rămâne deputata Marina Tauber.

Coloanele de manifestanţi s-au pus în mişcare spre Parlament, iar traficul pe principalul bulevard al Capitalei a fost întrerupt. Manifestanţii au adus o pancartă cu mesajul "Nu războiului", relatează sursa.

După ce s-au strâns la Parlament, Marina Tauber i-a chemat pe oamenii să meargă mai departe, însă oamenii legii nu le-au permis accesul, aşa că protestatarii au început să forţeze cordonul format din poliţişti, pentru a-şi schimba locaţia şi au început altercaţii.

Mai mulţi poliţişti au format un nou cordon şi au blocat inclusiv cu autobuze bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Nemulţumiţi, protestatarii au continuat să aibă altercaţii cu oamenii legii.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. O PROPAGANDĂ RUȘINOASĂ DE DOI BANI ! ...

    Deci nici un protest civic nu e voie ,

    ca s-ar putea sa fie in spatele lor rusii, 

    ca in dictaturile comuniste de trista amintire, 

    orice nemultumire populara era etichetat ca

    "diversiune a agenturilor straine" 

    1. protestul civic al turistilor rusi

      ca-n revolutiile de trista amintire 

    eu am anuntat atentie!

    mai grav este ca aceasta rasmerita si instabilitate risca sa se acutizeze exact pe ciclu de scumpire trai si disparitie bunuri de la raft; asta este mai grav; o sa joace foarte dur adversarul aceasta carte; stie bine ce face si are de partea lui ciclul de scumpire al traiului. 

    speram ca autoritatile sa fie pregatite si atente in moldova; 

    rocomand trimitere rapida de contraspionaj si deblocari de fonduri speciale din romania pentru toate cele necesare moldovei. 

    am anuntat acum2 ani: risc militar; am anuntat acum 1 ani risc instabilitate in moldova... nimeni nu crede; am anuntat ca urmeaza risc alimentar si disparitie bunuri la raft; am anuntad distrugeri de rute comerciale vechi...toate se adeveresc si chinul nu este inca consumat! mai avem minim 2 ani in unele piete si 3-4-5 ani in altele ce se afla mai in spate (economic). 

    s c cre 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb