Protestele din România, în presa de pe tot mapamondul

V.R.
Ziarul BURSA #Politică / 7 februarie 2017

Protestele din România, în presa de pe tot mapamondul

Imaginile cu luminile care au inundat Piaţa Victoriei duminică seara, în cea de-a şasea zi de proteste, au fost redate în presa din străinătate. Publicaţiile străine au relatat că, deşi ordonanţa care a generat nemulţumire şi proteste a fost retrasă, demonstranţii nu au renunţat la manifestaţii, exprimându-se împotriva guvernului.

Deutsche Welle scrie: "După ce guvernul a capitulat, protestatarii cer demisii".

France 24: "Aproape 500.000 de români au manifestat în stradă duminică, mulţi dintre aceştia cerând demisia guvernului chiar dacă Executivul a abrogat ordonanţa care a generat nemulţumirea publicului".

BBC: "Retragerea ordonanţei este o capitulare sau doar o retragere strategică, având în vedere că Executivul vrea să trimită un proiect de lege în Parlament cu aceleaşi prevederi".

Reuters: "Românii spun că nu vor renunţa la proteste, chiar dacă guvernul a abrogat ordonanţa care ar fi protejat mulţi politicieni de urmărirea penală pentru corupţie".

Al Jazeera: "Deşi Cabinetul Grindeanu a abrogat ordonanţa privind dezincriminarea unor fapte de corupţie, românii au ieşit în stradă pentru a şasea zi consecutiv. Manifestaţii pun la îndoială competenţele premierului Sorin Grindeanu şi îi cer să plece".

Bloomberg: "Premierul refuză să demisioneze în ciuda amplificării protestelor".

New York Times: "Demonstranţii au rămas în stradă, în ciuda abrogării ordonanţei, pentru că nu mai au încredere că guvernul nu va mai încerca ceva asemănător şi în viitor".

Financial Times: "La un sfert de secol după ce a doborât comunismul, puterea populară a obţinut încă o victorie mare în România. Ordonanţe de urgenţă menite să graţieze o mulţime de oficiali condamnaţi şi să dezincrimineze abuzul în serviciu de nivel scăzut, pe care protestele în masă au obligat Guvernul să le retragă, au fost o trădare a poporului român de către conducătorii săi.

Prietenii şi aliaţii Bucureştiului, inclusiv Statele Unite, trebuie să încurajeze reformele".

Televiziunea Elveţiană: "Decizia guvernului Grindeanu de a retrage ordonanţa - o victorie pentru societatea civilă românească".

Der Spiegel: "Jumătate de milion de români au fost în stradă, deşi guvernul a retras ordonanţa de urgenţă".

Miting de solidaritate în Bulgaria

Locuitori din Sofia s-au adunat duminică, în faţa Ambasadei României în Bulgaria, exprimându-şi astfel solidaritatea cu protestatarii români, cerând totodată continuarea luptei anticorupţie în cele două ţări. "Ceea ce se întâmplă în România este de fapt rezultatul unui act guvernamental care a reuşit dintr-o dată să ştearga toată echitiatea socială", a declarat jurnalistul Ivan Radev pentru postul naţional de Radio din Bulgaria, potrivit Novinite. Radev a fost co-organizator al protestului.

Proteste se susţinere în SUA, Franţa, Marea Britanie, Italia

Tot duminică, români din SUA, Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania şi Republica Moldova au ieşit în stradă să protesteze, cântând imnul naţional.

Zeci de români au protestat faţă de corupţie duminică, în apropiere de Turnul Eiffel din Paris, la Institutul Cultural Român de la Londra, în Connecticut, Long Island, New Jersey (SUA) sau la Torino, în Italia, conform presei internaţionale.

Pe pancartele purtate de românii protestatari din Paris erau scrise mesaje precum "Anulaţi şi plecaţi", "Cu ochii pe voi. Vă vedem" sau "Nu corupţie. Nu graţiere".

Români din Luxemburg s-au adunat în faţa Ambasadei ţării lor, vineri şi duminică, manifestându-şi susţinerea faţă de mişcarea de protest din ţară.

Şi la Stuttgart, în Germania, au protestat câteva sute de români, iar la Chişinău a avut loc un marş de susţinere a manifestaţiilor din România. Participanţii la marş scandau "PSD, ciuma roşie!", "Corupţia ucide!" şi "Jos regimul criminal!".

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. France 24: "Aproape 500.000

    Bine, clar, am înțeles. :))))))) 

    F. Times "...inca o victorie..." este singura presa care se apropie de realitate.

    Europa trebuia sa ne garanteze ca nu o sa mai avem nevoie de inca o victorie. Parteneri Sua la fel. 

    De aceea exista Brexit. Strada poate sa fie interpretata ca un Brexit al nostru. 

    Un Parlament, o moneda. Cer desfiintarea Parlamentului din tara, in Europa Unita sa fie un Parlament, de aceea am votat sa intru in UE. Ro a fost pt UE piata de desfacere, resurse ieftine, forta de munca ieftine, tara de muls. 

    Ce bancher milionar iese in strada cu studentul coate goale? Are nevoi sa il mulga si pe student? Cu contracte din Viena nu vine.

    Sua prefera guverne corupte sa exploateze petrol, Europa aproba. Romani orbesc democratia !!! 

    1. apetitul de-a minji cu rahat e ca si acela de-a fura. am protestat , a fost eficient ,oamenii din lumea larga au apreciat ca ne preocupa corectitudinea celor care ne conduc , dar , noi, nu , avem propriile interpretari de indobitociti de propaganda sau ura

      Romani care construiesc zgarie nori in Tokio pana la capsunari transmit globului ca ar fi preferat sa lucreze in tara.

      Cine nu i-a lasat? Eu zic ca "Coruptia"! 

      În țară lucrează anticorupții, vreo 30 000 la SRI.

    Pot sa ma ridic si sa plec si sa fiu urmat ca oile de 50% din angajati din tara. Psd a dat modelul chiulului. Demisia PSD!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb