PSD amână cu o săptămână depunerea moţiunii de cenzură

Vasile Decu
Ziarul BURSA #Politică / 11 septembrie 2007

Mircea Geoană

Mircea Geoană

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoană, a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, amâ­narea depunerii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu II pentru săptămâna viitoare, deoarece negocierile cu celelalte partide, precum şi discuţiile din interiorul PSD au durat mai mult decât era anticipat. Mircea Geoană a mai adus un argument, şi anume: dacă era depusă zilele acestea, moţiunea se suprapunea cu alegerea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, "un alt moment sensibil şi important" al săptămânii curente.

Liderul PSD a declarat că textul moţiunii va fi finalizat până la sfârşitul săptămânii, iar demersul este încă "în grafic", contrar informaţiilor apărute în presă în ultima perioadă, care vehiculau existenţa unei opoziţii puternice în cadrul partidului faţă de această moţiune, principalul oponent fiind considerat senatorul Ion Iliescu.

Întrebat de posibilele divergenţe din cadrul partidului, Titus Corlăţean, secretar general al PSD, a răspuns că "nu există un grup de opoziţie, aşa cum este vehiculat prin presă, ci există doar câţiva colegi care au păreri personale diferite în această privinţă, ceea ce este un aspect firesc al unei dezbateri într-un partid democratic". Domnia sa a mai precizat că deciziile luate de conducere vor fi respectate de către toţi: "Şi eu, şi colegii mei, senatori sau deputaţi, vom susţine deciziile luate de către conducere. La sfârşitul discuţiilor, toţi membrii PSD vor avea o reacţie omogenă şi unitară". Tot în această privinţă, deputatul PSD Victor Ponta a avut o reacţie şi mai puternică, răspunsul său la întrebarea dacă unii membrii PSD se opun moţiunii, fiind: "Categoric, nu".

PD: Moţiunea este doar un şantaj politic

Tot în cursul zilei de ieri, preşedintele Partidului Democrat, Emil Boc, a declarat că decizia PSD de amânare a depunerii moţiunii "confirmă încă o dată că este vorba despre un simplu joc de imagine şi un şantaj politic, pentru funcţii şi bani". Liderul democraţilor a spus că, în opinia sa, moţiunea PSD nu va avea succes, deoarece "legăturile economice dintre PNL şi PSD sunt mult prea puternice". Cu toate acestea, domnul Boc a precizat că Partidul Democrat va trata moţiunea cu seriozitate, dacă ea va fi depusă.

Totodată, Emil Boc a infirmat supoziţiile potrivit cărora partidul său ar pregăti o moţiune de cenzură şi a declarat că, în schimb, PD va lansa astăzi, la Senat, o propunere legislativă cu privire la ridicarea plafoanelor ajutoarelor pentru încălzire, deoarece, susţine aces­ta, fără o astfel de creştere, populaţia va pierde la factura de energie "ceea ce a câştigat prin majorarea pensiilor".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb