PSD pune presa sub lupă

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Politică / 18 februarie 2004

Partidul de guvernămînt crede că numai un sindicat al ziariştilor ar apăra dreptul la liberă exprimare

PSD va realiza o analiză a situaţiei presei, inclusiv a celei audiovizuale, pentru a vedea cîte licenţe şi publicaţii există în ţară (ca număr), comparativ cu celelalte state din regiune. Se pare astfel, că PSD a ajuns la concluzia că, în România, exis-tă prea multe publicaţii şi pos-turi radio TV, în comparaţie atît cu statele dezvoltate, cît şi cu fostele ţări comuniste. "Sîntem doar curioşi", afirma ieri, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvînt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, arătînd că analiza partidului său va compara piaţa "limitată" a publicităţii cu cea a mass-media. Bogdan Niculescu Duvăz a mai afirmat că piaţa media este mult mai mare decît cea a reclamei, ceea ce duce la situaţia ca multe publicaţii sau posturi de radio şi TV să nu se poată susţină financiar.

Anunţul PSD vine ca reacţie la iniţiativa legislativă pentru independenţa presei, din punct de vedere economic, lansată zilele trecute de Partidul Democrat, prin responsabilul de campanie locală, Cozmin Guşă. În opinia purtătorului de cuvînt al PSD, această iniţiativă urmăreşte doar să creeze un curent de simpatie în mass-media. Argumentul domniei sale este că, în situaţia în care Cozmin Guşă credea cu adevărat în acest proiect, l-ar fi promovat pe vremea cînd era secretar general al PSD, deoarece ar fi avut şanse mult mai mari de reuşită.

Potrivit spuselor reprezentantului PSD, libertatea editorială va fi mult mai mare în momentul în care va fi constituit, la nivel naţional, un sindicat puternic al ziariştilor, care, "faţă în faţă cu patronatul din media, îşi va putea negocia şi apăra dreptul de liberă exprimare", fără să mai apară problema presiunilor economice sau politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb