PUBLICAŢIA IL MESSAGGERO: ''România riscă să devină Brazilia Europei''

G.U.
Miscellanea / 21 iulie 2020

''România riscă să devină Brazilia Europei''

România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de cazuri anunţate în ultimele zile, recordul de 889 de cazuri fiind anunţat sâmbătă, scrie Il Messaggero, conform Digi24.

Publicaţia italiană scrie că această creştere exponenţială a numărului de cazuri este îngrijorătoare pentru zona Balcanilor, dar şi pentru întreaga Uniune Europeană.

"Oficial, există doar 36.000 de cazuri de COVID-19 în România, însă în realitate numărul ar putea fi mult mai mare", scriu jurnaliştii italieni.

Situaţia din Balcani

Il Messaggero arată că România este principalul stat din Balcani, atât ca suprafaţă şi economie, precum şi ca număr de emigranţi şi muncitori sezonieri, şi adaugă că ţara noastră poate deveni o ameninţare pentru întregul continent. Potrivit sursei citate, creşterea numărului de cazuri îngrijorează ţări precum Italia, Germania şi Spania, care au legături economice cu România şi găzduiesc mulţi muncitori din această ţară.

După o scădere a numărului de cazuri, care a dus la speranţa că epidemia a luat sfârşit, s-a produs o creştere puternică a infectărilor în Balcani, iar România este cea mai afectată ţară, mai scrie Il Messaggero.

Jurnaliştii italieni fac referire şi la cazul de la Timiş, unde 93 de angajaţi de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, din judeţul Timiş, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Numărul cazurilor a crescut în ultimele săptămâni şi în Kosovo şi Bosnia şi Herţegovină, iar cetăţenii acestor ţări, alături de cei din Serbia, Muntenegru şi Macedonia de Nord, nu pot intra în Italia până la finalul lunii iulie.

Peste 530.000 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate de la începutul epimdemiei în ţările din Europa Centrală şi de Est, Germania, Austria şi Grecia, potrivit OMS. Aproape 20.000 de oameni au murit în această zonă, dintre care 9.084 în Germania, 2.009 în România, 1.618 în Polonia, 1.485 în Ucraina, 711 în Austria, 680 în Moldova şi 596 în Ungaria.

Paolo Bonanni, epidemiolog şi profesor la Universitatea din Florenţa, a declarat pentru Il Messaggero că este îngrijorat "în legătură cu noile epidemii din Spania, România, Balcani şi Franţa". "Trebuie să fim responsabili şi să nu lăsăm garda jos", a adăugat Bonanni.

Brazilia este devastată de coronavirus

Brazilia se confruntă cu o epidemie gravă de coronavirus, fiind a doua cea mai afectată ţară la nivel mondial, după SUA. În prezent, ţara sud-americană înregistrează peste 2,1 milioane de cazuri de COVID-19, iar peste 80.000 de oameni au murit.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Ii e frica Italiei de Romania. Hai că s-a întors roata. Și Chinei ii e frica de noi sa nu le dam coronavirus.

    1. HAHAHA

      buna asta cu frica adica noi le dam inapoi virusul modificat si ei mor pe capete ! 

      A ajuns Italia sa vorbească de Romania referitor la coronavirus. Hai că-i buna!

    Este vina nataraului securist Ciolacu. El impinge romanii sa se infecteze ca sa atace apoi PNL ca nu a facut destul de multe impotriva pandemiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb