"Ucraina, Belarus şi Rusia reprezintă sub 6% din vânzările Grupului, în 2021"

PURCARI WINERIES: "Ucraina, Belarus şi Rusia reprezintă sub 6% din vânzările Grupului, în 2021"

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital #Adevărul - prima victimă / 8 martie 2022

"Ucraina, Belarus şi Rusia reprezintă sub 6% din vânzările Grupului, în 2021"

"Compania nu a înregistrat până în prezent perturbări semnificative în activitatea operaţională"

Vânzările Purcari Wineries (WINE) către Ucraina, Belarus şi Federaţia Rusă reprezintă mai puţin de 6% din totalul vânzărilor Grupului în 2021, a anunţat astăzi producătorul de vinuri din Republica Moldova, printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

De asemenea, compania informează că, în prezent, creanţele comerciale aferente clienţilor localizaţi în Ucraina, Belarus şi Rusia reprezintă aproape un milion de dolari, iar echipa executivă a Purcari ia în calcul constituirea unui provizion de 0,71 milioane de dolari.

Purcari Wineries a transmis: "Conform celei mai bune evaluări şi înţelegeri a situaţiei curente de către echipa executivă, riscul ca războiul curent din Ucraina să se extindă şi în Moldova este extrem de redus. Neutralitatea Moldovei este prevăzută în Constituţia ţării. De asemenea Moldova nu se încadrează în narativa rusească de «demilitarizare» şi «denazificare» utilizată de către Federaţia Rusă ca pretext pentru invadarea Ucrainei".

În comunicat se adaugă: "Moldova este totuşi o destinaţie cheie pentru refugiaţii ucraineni. Aproximativ 240.000 de ucraineni au traversat hotarul cu Moldova începând cu 24 februarie 2022, reprezentând aproximativ 13% din totalul refugiaţilor care au părăsit Ucraina de la începutul războiului".

Conform documentului, echipa Purcari a lansat pentru valul de refugiaţi un centru de ajutor şi o linie de contact 24/7 începând cu după-amiaza zilei de 24 februarie, pentru a aranja cazarea pentru cât mai multe din cele zecile de mii de familii de ucraineni care fug din zona de conflict.

"Până în acest moment, 8.000 de refugiaţi s-au oprit la cortul nostru improvizat să primească produse de primă necesitate: apă, băuturi calde, sandvişuri, pachete igienice, cartele telefonice gratuite, haine calde şi asistenţă în a găsi un loc de cazare. Peste 2.326 de refugiaţi, în principal femei şi copii, au fost cazaţi la Chateau Purcari, în casele angajaţilor Purcari şi la partenerii noştri", se arată în raport.

Compania nu întâmpină perturbări semnificative ale activităţii sale de producţie în România şi Moldova, şi nici în lanţul de aprovizionare, conform comunicatului.

"Vânzările către Ucraina, Belarus şi Federaţia Rusă reprezintă mai puţin de 6% din total vânzări ale Grupului Purcari în 2021.În prezent, creanţele comerciale aferente clienţilor localizaţi în Ucraina, Belarus şi Russia reprezintă aproape un milion de dolari. Echipa executivă consideră posibilitatea de a constitui un provizion de 0,71 milioane de dolari", se arată în raport.

De asemenea, se menţionează că Purcari nu a fost informată despre anulări semnificative ale contractelor existente.

"Compania nu a înregistrat până în prezent perturbări semnificative în activitatea operaţională, şi va continua să evalueze impactul financiar, precum şi riscurile şi incertitudinele aferente războiului din Ucraina asupra activităţii de business şi va ajusta ghidajul pentru 2022 în dependenţă de evoluţia situaţiei", se mai spune în comunicatul producătorului de vinuri din Republica Moldova.

Purcari Wineries este printre cele mai afectate companii de la Bursa de Valori Bucureşti de războiul din Ucraina, acţiunile WINE având de la demararea efectivă a conflictului un recul de 38%. Evaluarea bursieră a companiei se ridică la 361 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Nu 6% expunere pe zona de conflict este motivul reculului de 38% ci faptul ca fiintati intr-o zona considerata acum nesigura pentru investitii.

    1. Corect. Este o zona nesigura pt investitii, dar aceasta afirmatie e subiectiva. Cei care cred ca nu se va ajunge la un conflict cu Moldova si cumpara acum la pretul asta si in timp se adevereste ca nu va fi vreun conflict, atunci, cel mai probabil acei investitori vor fi rasplatatiti. Dar daca nu e asa, atunci evident ca vor pierde. Timpul ne va arata ce si cum. risc mare castig mare, risc mic castig mic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb