Putin ratifică acordul ce permite Rusiei să folosească baza din Siria pe termen nelimitat

V.L.
Internaţional / 15 octombrie 2016

Vladimir Putin

Vladimir Putin

Preşedintele rus Vladimir Putin a ratificat un acord cu executivul sirian care permite Rusiei să folosească baza aeriană de la Hmeimim din Siria pe termen nelimitat, a anunţat Kremlinul vineri, potrivit agenţiilor Reuters şi AFP.

Acest acord, semnat la 26 august 2015, permite desfăşurarea permanentă a forţelor aeriene ruse pe acest aerodrom din regiunea Latakia (vest), care serveşte Moscovei pentru operaţiunile sale de sprijinire a regimului lui Bashar al-Assad, informează Agerpres.

Acordul prevede de asemenea că forţele aeriene ruse desfăşurate la Hmeimim sunt scutite de taxe şi controale vamale. Militarii ruşi şi familiile lor beneficiază de imunitate diplomatică.

De asemenea, în această săptămână, Rusia a anunţat planuri de a construi o bază navală permanentă în portul sirian Tartus (nord-vest).

Rusia deţine instalaţii portuare la Tartus şi le va transforma în scurt timp într-o "bază navală rusă permanentă", a anunţat luni viceministrul rus al apărării Nikolai Pankov.

Potrivit Kremlinului, costurile asociate cu acordul ratificat de Putin vor intra în cheltuielile de apărare normale în bugetul federal din fiecare an.

La peste un an de la începutul intervenţiei sale militare, Rusia continuă să îşi întărească prezenţa militară şi arsenalul în Siria pentru a efectua raiduri aeriene în special la Alep, în ciuda criticilor occidentalilor care o acuză de participare la crime de război, notează France Presse.

Circa 4.300 de militari ruşi au fost desfăşuraţi în Siria şi marea lor majoritate se află la baza aeriana Hmeimim de lângă Latakia, fieful preşedintelui Bashar al-Assad.

În douăsprezece luni, la baza Hmeimim au fost desfăşurate bombardiere şi avioane de atac la sol. Armata rusă a folosit de asemenea zeci de elicoptere de luptă şi sisteme de apărare antiaeriană S-400, desfăşurate acolo în noiembrie 2015.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb