Putin "se pregăteşte de un război prelungit", având obiectivul de a cuceri teritoriile până la Transnistria

G.D.
Internaţional / 10 mai 2022

Putin "se pregăteşte de un război prelungit", având obiectivul de a cuceri teritoriile până la Transnistria

Serviciile de informaţii americane susţin că Putin "se pregăteşte de un conflict prelungit în Ucraina", iar obiectivele sale se extind dincolo de regiunea Donbasului, având ambiţia de a-şi impune controlul până la regiunea separatistă moldoveană Transnistria, a declarat directoarea serviciilor naţionale de informaţii (DNI) Avril Haines, pentru Congres. În schimb, serviciile de informaţii americane susţin că Putin nu va utiliza armele nucleare decât dacă simte că există o ameninţare la adresa existenţei Rusiei, relatează The Guardian, potrivit News.ro.

Serviciile de informaţii americane susţin că Putin se pregăteşte pentru un conflict prelungit, iar obiectivele sale se extind cu mult dincolo de regiunea estică a Donbasului, unde armata rusă este în prezent concentrată după ce a fost respinsă de forţele ucrainene din Kiev în primele săptămâni ale războiului.

"Estimăm că preşedintele Putin se pregăteşte pentru un conflict prelungit din Ucraina, în timpul căruia încă intenţionează să atingă obiective dincolo de Donbas. Estimăm că obiectivele strategice ale lui Putin probabil nu s-au schimbat", a afirmat Haines.

Astfel, decizia de la sfârşitul lunii martie "de a reorienta forţele ruse asupra Donbasului este doar o schimbare temporară pentru a recâştiga iniţiativa", a mai spus ea.

Avril Haines a evocat o imagine sumbră şi incertă a următoarei faze a invaziei lui Putin, despre care a spus că va fi dificil de prezis, deoarece "Putin se confruntă cu o discrepanţă între ambiţiile sale şi capabilităţile militare convenţionale actuale ale Rusiei", potrivit CNN.

"Credem că dicotomia se va transforma într-o perioadă de luare a deciziilor mai ad-hoc în Rusia, atât în ceea ce priveşte ajustările interne necesare pentru a susţine acest impuls, cât şi conflictul militar cu Ucraina şi Occidentul", a declarat Haines.

Totuşi, Haines a mai subliniat că nu crede că Putin va utiliza armele nucleare decât dacă simte că există o ameninţare pentru însăşi existenţa Rusiei.

Ea a spus că obiectivele militare pe termen scurt ale lui liderului rus sunt cucerirea celor două regiuni Doneţk şi Lugansk, plus o zonă tampon în jurul lor şi încercuirea forţelor ucrainene în nord pentru a consolida controlul asupra unui pod terestru către Crimeea şi pentru a asedia regiunea Herson, de unde provine apa Crimeei.

Serviciile de informaţii americane au indicii potrivit cărora Putin doreşte să îţi extindă controlul pe toată coasta Ucrainei la Marea Neagră, până la regiunea separatistă moldoveană Transnistria. Cu toatea acestea, Haines crede că preşedintele rus se va confrunta cu o sarcină dificilă în vederea îndeplinirii acestor obiective.

"Următoarea lună de lupte va fi semnificativă, deoarece Rusia încearcă să îşi revigoreze eforturile", a spus Haines.

"Dar chiar dacă au succes (n.r. forţele ruse), nu avem încredere că lupta din Donbas va pune capăt războiului", a menţionat ea.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Russia pas cu pas isi atinge obiectivele propuse.. Cel putina 10 ani v a dura Razboiul... Castiga cine are resurse nelimitate.....

    1. Adica Rusia are resurse nelimitate?Ma faci sa rad!Rusia are gaz ,petrol,metele etc dar nu are tehnologie de varf!Si nu poate sa o obtina...asa ca o sa tot vedem crucisatoare "de ultima generatie"scufundate de rachete de sute de ori mai ieftine,tancuri spulberate de javelins etc pana cand,si nu mai este mult,soldatii rusi o sa fie trimisi la lupta cu pm si cutitul!Acolo duce un razboi pe termen lung....

      Are energie, mâncare și rachete. Rusului nu-i mai trebuie altceva. Nu-i subestima.

      Energia tisnete din pamint. Unde sapa sapa locul, sare din pamint norocul.

      In griu spicul cit cocosul, in pomi piersici cit dovlecii, crapii-n apa cit berbecii.

      Iar rachetele... 3-4 ani de recolte bune si au destule pentru export si 15 ani de razboi. 

      Si tehnologia aia de varf cum se construieste si se mentine? Nu cumva cu resursele Rusiei? Lol

    SUA si NATO s-au prins si ei ca de fapt Rusiei ii trebuie partea de sud si est a Ucrainei. Vor face jonctiunea cu Transnistria. Asta este obiectivul lui Putin si au spus-o altii de la inceputul razboiului. Daca Rusia mai cucereste si Odesa ce au spus baietii de adevereste.

    Putin impotent putin.

    & Puin cu mesajul pentru occident ,, Gândiți-vă la din ce în ce mai puțin , evoluția confirmată istoric a democrației și capitalsmului occidental este bolșevismul, !" , ?

    1. & Putin deci, unde e scris "Puin", ?

    Transnistria, acea fisie de pamant, [...], a fost lasat acolo de cei care puteau atunci sa prevada pericolul pe care acesta il reprezinta si mai ales sa actioneze impreuna cu moldovenii pentru a oprii totul.

    Din pacate Ucraina in 1991, a stat deoparte ( daca) si prin pasivitatea ei a avut o contributie decisiva la instituirea si mentinerea situatiei Transnistriei, de teritoriu moldovenesc dar care a fost in realitate sub suveranitatea Rusiei.  

    Situatia de acum putea fi prevazuta de Ucraina din 1991. 

    Transnistria s-a constituit pana acum ca un avanpost rusesc si o adevarata ispita pentru Rusia. 

    In noua conjunctura politica, data fiind intrarea Romaniei si Bulgariei in NATO, Transnistria a capatat o importanta si mai mare pentru Rusia. Aici Rusia poate instala baze militare si rachete nucleare fara probleme.  

    Ucraina trebuia atunci sa inteleaga importanta pentru Rusia a '"creerii " acestei fasii (rusesti) cu statut neclar si mai ales a faptului ca pentru a ajunge la Transnistria Rusia nu ar putea sa o faca decat pe cale terestra, prin sud.  

    Si Ucraina trebuia sa prevada ca in viitor va fi razboi si ca poate pierde razboiul si, si litoralul si teritoriile rusofone sudice unde astazi Rusia a ajuns.  

    In viitor, Europa si lumea vestica va ajunge in situatia de astazi a Ucrainei, cand ea se izbeste de greselile trecutului, daca nu intelege ce se poate intampla si nu ia masuri energice.

    Europa, daca va trata in acelasi mod ca Ucraina problema Transnistriei si nu va face totul pentru a impiedica rusii sa ajunga acolo, va trai (daca) de acum inainte sub amenintarea cizmei rusesti si a rachetelor (hipersonice) nucleare ale Rusiei, toate situate la un pas de inima ei, in Transnistria.  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb