Putin vrea să oprească contraofensiva ucraineană până în octombrie

V.S.
Internaţional / 26 septembrie 2023

Putin vrea să oprească contraofensiva ucraineană până în octombrie

Preşedintele rus, Vladimir Putin, i-a dat ministrului său al Apărării, Serghei Şoigu, un termen de o lună de zile - până la începutul lui octombrie - să inverseze tendinţa pe front şi să oprească contraofensiva ucraineană, aflată în desfăşurare de patru luni, declară o sursă de la Kremlin Institutului de Studiu al Războiului (ISW), potrivit News.ro.

"Vladimir Putin i-ar fi stabilit lui Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, un termen de o lună, până la începutul lui octombrie 2023, să îmbunătăţească situaţia pe front, să oprească contraofensivele ucrainene şi să le permită forţelor ruse să reia controlul şi să lanseze o operaţiune ofensivă împotriva unui oraş mare", scrie ISW în ultimul raport de informaţii clasificate, publicat duminică şi citat luni de cotidianul britanic The Independent.

Contraofensiva ucraineană, care vizează respingerea tuturor forţelor ruse din teritoriul pe care l-au invadat, se află în a patra lună şi a permis câştiguri teritoriale importante.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a recunoscut că această operaţiune avansează lent, dar a subliniat importanţa progreselor zilnice.

Preşedintele rus Vladimir Putin a dat la rândul său asigurări că inamicul nu a făcut cuceriri sensibile şi a salutat rezistenţa armatei ruse.

Potrivit unui studiu al Royal United Services Institute, forţele ucrainene avansează în medie cu 700 până la 1.200 de metri din cinci în cinci zile, ceea ce le permite forţelor ruse să fortifice şi să mineze teritoriul, pe măsură ce se retrag.

A 3-a Brigadă de Asalt ucraineană, alcătuită din voluntari şi considerată drept o brigadă foarte experimentată, a fost angajată în mod continuu în confruntări armate în est, în timp ce unităţi mai puţin experimentate din sud primesc o formare şi armament modern.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Marea Contraofensiva cu 1 500 000 de eroi cu super

    arme+banii a 30 tari NATO oricum nu a adus rezultate, 

    iar USA mai are bani ptr. sprijinirea razboiul din Ucraina 

    CATEVA SAPTAMANI, declara la CNN, John Kirby purtatorul

    de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala de la Casa Alba 

    SA mearga s-o opreasca personal. sa le arate la rusi cum se face. poate da domnul sa ia un glonte si sa terminam nebunia asta.

    1. Ai dreptate ,

      asta este ultima sansa a Ucrainei 

      Pacat ce cei care nu au avut sansa celor 7 ani de acasa

    Ce sa opreasca daca nici nu a inceput?

    1. Deci probabil Putin, idolul imbecililor agresivi, nu shtie ce vorbeshte? sau era Shoigu beat cand a facut afirmatzia? Mister

    a.)Dacă până la țărmul Mării Azov avem de parcurs 99 de mile (1milă terestră=1,6km) si daca în 5 zile parcurgem 1200m, în câte zile ajungem la destinație? să se calculeze rezultatul și în luni și ani.

    b.)Dar dacă viteza este de 140m/zi (700m în 5 zile)? 

    c.)Pentru generalii de armată aș suplimenta cu calculația consumului de materiale (armament), manoperă (lucru mecanic și energie) și munca vie (trupe) necesare pentru susținerea unui front de minim 10km lățime, a cărui flancuri se dezvoltă cu cel puțin 2X140m zilnic, care în final ar ajunge un coridor cu perimetrul de 350 km. Ce efort presupune menținerea flancurilor (Est și Vest) și dezvoltarea pe direcții de atac înspre Nipru, respectiv Donbas?

    N-aș crede că un actor ar rezolva această problemă. Dar e de presupus că cei de la Royal United Services Institute au făcut toate calculele.  

    1. Americanii au o vorba, "amatorii discuta strategii, profesionistii discuta logistica"...Ucraina nu are nevoie sa ajunga pana in marea Azov, 99 mile=aprox 160km...scopul lor este sa intrerupa coridorul sudic de aprovizionare mujic. Pana acum aveau doat HIMARs cu raza de actiune 40-45km deci trebuiau sa mai inainteze 3/4.Acum ca au primit ATACMS care au raza de actiune 190 km, teoretic pot sa faca acest lucru. Dar probabil vor astepta pana in primavara sa aiba si superioritate aeriana cu F16. Deci in primavara eu vad Crimea izolata si lasata la fezandat. Flota mujica e deja decimata, fara cele trei poduri care o leaga de "Terra ferma" practic e Herson 2.0...eu in locul mujicilor m-as apuca de impachetat, in primavara o sa fie aglomeratie la exit:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb