Ponderea companiilor româneşti, care vor utiliza soluţii de tip AML, va ajunge la 8% - 10% în 2023, iar cele mai multe vor fi din domeniul financiar-bancar, al asigurărilor, dezvoltatorilor ori al agenţilor imobiliari, conform comunicatului remis redacţiei de către compania Qoobiss.
Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la Qoobiss, a declarat că: "Ponderea companiilor care implementează soluţii de tip AML va accelera în perioada următoare, urcând către 8% - 10% la finalul lui 2023. În ultimul an, incidenţa fraudelor digitale s-a majorat, pe măsură ce companiile investesc în dezvoltarea activităţii în mediul online şi generează un volum crescut de tranzacţii online şi plăţi digitale. La nivel mondial, peste jumătate dintre companii au fost fraudate în ultimii 2 ani, 53% dintre acestea înregistrând pierderi financiare ca urmare a fraudelor cu care s-au confruntat. Situaţia din România este similară".
Potrivit sursei citate, 4 din 10 companii au foat fraudate în ultimii doi ani. Sancţiunile impuse Rusiei reprezintă un exemplu, în sensul în care companiile sunt foarte atente cu cine colaborează.
Ileana Comănescu a mai afirmat că: "Soluţia Qoobiss AML a fost lansată anul trecut în septembrie, iar în prezent avem 15 clienţi. Estimăm ca până la finalul anului să creştem cu aproximativ 30% portofoliul de clienţi".
În comunicat se mai arată faptul că, în România, doar instituţiile bancare verifică identitatea clienţilor pe toată durata contractuală.
Cele mai mari investiţii de tip AML vor fi făcute în instituţii financiare, companii de asigurări, în platformele de achiziţionare de criptomonede, dar şi de către dezvoltatorii imobiliari, avocaţii şi notarii publici ori de către operatorii de jocuri de noroc.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.08.2023, 16:05)
Care terorism ?
SUA se pregătesc să ajute ISIS și AlQaeda în lupta împotriva lui Assad,
Marș !
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 30.08.2023, 20:19)
va referiti la camatarii de cartier si dezvoltatori ce spala banii din alcool distilat si alte rele?
s c c r e t
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 31.08.2023, 10:30)
Prezumtia de vinovatie. Toti trebuie sa fim securisti acum, sa sapam si sa raportam de zor.
Dacia cand vinde o masina verifica de unde are cumparatorul banii??
Deci: tot ce trebuie sa te intereseze e ca acel client sa existe. In rest... nu e treaba ta de unde are banii!
Sa vina cei care se ocupa cu asta si sa-i verifice.
Ceausescu nu mai era inlocui daca avea aparatul asta de control.