PWN România- pionier al echilibrului de gen bazat pe meritocraţie

G.D.
Companii / 20 iunie 2022

PWN România- pionier al echilibrului de gen bazat pe meritocraţie

Unul dintre pilonii centrali ai activităţii Professional Women's Network România este cel dedicat "Femeilor în Consilii de Administraţie", în cadrul căruia s-au dezvoltat şi organizat, încă din anul 2016 şi până în prezent, programe cu impact în promovarea şi sprijinirea echilibrului de gen în poziţii de putere, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, din această poziţie, PWN România salută reluarea discuţiilor începute acum 10 ani şi întrunirea acordului politic dintre Parlamentul European şi Consiliu pentru propunerea de Directivă privind îmbunătăţirea echilibrului de gen la nivelul membrilor non-executivi ai Consiliilor de Administraţie din societăţile listate la bursele de valori din Uniunea Europeană. Directiva stabileşte ţinte în vederea accelerării procesului de îmbunătăţire a echilibrului de gen. Astfel, se propune, până la 30 iunie 2026, atingerea pragului de 40% la nivelul poziţiilor de membri non-executivi ai Consiliilor de Administraţie sau de 33% la nivelul tuturor membrilor Consiliilor de Administraţie pentru genul sub-reprezentat .

PWN România a militat şi a acţionat cu perseverenţă în direcţia promovării femeilor în poziţii de conducere non-executive. Cele trei programe anuale dezvoltate în cadrul pilonului dedicat au ajuns deja la maturitate, completate de un program de mentorat demarat în toamna anului 2021, putând reprezenta, în noul context creat de această Directivă, un punct de plecare important în generarea de politici şi programe care să ducă la îndeplinirea ţintelor stabilite la nivel european, subliniază sursa citată.

Directiva urmăreşte să introducă proceduri de recrutare transparente şi bazate pe meritocraţie în cadrul societăţilor incidente prevederilor ei. Această abordare a fost cea promovată întotdeauna de către PWN România fiind considerată cea mai echilibrată şi mai adecvată metodă pentru a răspunde necesităţilor, reprezentativităţii şi realităţii ecosistemului societar actual.

"De anul acesta şi pilonul nostru pentru Femei în Consilii de Administraţie a trecut într-o nouă etapă de dezvoltare. Am realizat cel de-al doilea studiu privind prezenţa femeilor în consiliile de administraţie ale societăţilor listate la bursă, un fundament foarte bun pentru viitoarele strategii şi politici de promovare a echilibrului de gen. Totodată, continuăm Women on Boards Academy, care este completat de un program de mentorat pentru doamnele care aspiră la poziţii în Consilii de Administraţie. În plus, pregătim iniţierea unei alianţe extinse care să susţină şi să promoveze echilibrul de gen în poziţii de conducere, precum şi realizarea unei baze de date cu doamne pregătite să ocupe poziţii în Consilii de Administraţie. Directiva privind îmbunătăţirea echilibrului de gen vine să confirme că eforturile noastre au fost în direcţia bună şi că ele reprezintă acum o bază utilă de plecare pentru o eventuală strategie naţională în acest sens." - Ileana Botez, preşedinte Professional Women's Network România.

"Programele noastre sunt deja recunoscute în piaţă pentru nivelul calitativ ridicat, pentru seriozitate şi pentru varietatea abordărilor care converg către echilibru de gen în poziţii de conducere. De asemenea, am acordat în permanenţă o atenţie specială lectorilor şi mentorilor alături de care desfăşurăm aceste programe, atât din perspectiva diversităţii de gen, cât şi a diversităţii de arii de expertiză. La Academia de anul acesta am avut 23 de participante, care se află în prezent cu un pas mai aproape de obiectivul de a deveni membre într-un Consiliu de Administraţie." - Violeta Ciurel, VP Femei în Consilii de Administraţie.

Actuala ediţie a Women on Boards Academy se încheie luna aceasta, urmând ca ea să fie sărbătorită pe 12 iulie, în cadrul unui eveniment tradiţional pentru PWN România - anualul Garden Party. Cu acest prilej vom marca şi încheierea ediţiei a noua a Programului de Mentorat şi a ediţiei a opta a Trusei pentru Antreprenoare, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb