QOOBISS: Black Friday aproape a dublat cererile pentru credite online în România

T.B.
Companii / 4 decembrie 2023

Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la QOOBISS

Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la QOOBISS

Black Friday a generat anul acesta o creştere cu peste 80% a numărului de cereri de credite online de consum înregistrate în 10 noiembrie, faţă de o zi obişnuită, potrivit unei analize realizate, în România, de Qoobiss, dezvoltatorul soluţiei Qoobiss Identify, ce oferă un proces securizat şi digitalizat de verificare a identităţii la distanţă folosind mijloace video, se arată într-un comunicat al QOOBISS, remis redacţiei.

Suma medie finanţată a crescut cu peste 35%, semn că, anul acesta, românii au avut nevoie să achiziţioneze produse mai scumpe, pe care să le achite într-o perioadă mai lungă, plătind rate cât mai mici, informează sursa. Astfel, creditele contractate de Black Friday au vizat o perioadă medie de rambursare de 29 de luni, potrivit Qoobiss, care a analizat vânzările realizate de clienţii din portofoliu, se mai arată în comunicat.

Creşterile înregistrate au fost favorizate şi de utilizarea serviciilor de tip eKYC, care au uşurat accesul la finanţare, conform sursei citate.

Potrivit comunicatului, "Beneficiind de serviciul Qoobiss Identify disponibil non-stop pentru identificare video la distanţă a utilizatorilor, instituţiile financiare au înregistrat o creştere semnificativă a bazei lor de clienţi, a conversiilor, într-un timp record. În special, în perioada aglomerată de Black Friday, când cererea pentru servicii ce necesită identificarea clienţilor la distanţă a atins cote maxime", spune Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la Qoobiss, menţionând că utilizarea acestor tipuri de servicii a adus un plus de siguranţă pentru instituţiile financiare.

Conform sursei, "O soluţie de identificare a clienţilor la distanţă, folosind mijloace video, poate aduce multiple beneficii în reducerea fraudei asociate cu produsele BNPL (Buy Now Pay Later), oferind un nivel suplimentar de securitate şi încredere. Cu mulţi consumatori care pierd puterea de cumpărare, serviciile BNPL devin din ce în ce mai populare".

Qoobiss Identify este o soluţie care pune accentul pe siguranţă, rapiditate, flexibilitate şi conformitate, afirmă compania. Cu un mediu de afaceri în continuă evoluţie, aceste caracteristici devin cruciale pentru succesul unei companii, potrivit sursei.

Iar cererile pentru utilizarea de astfel de servicii se vor înteţi în perioada următoare, pe măsură ce migrarea serviciilor financiare în mediul digital determină căutarea unor soluţii inovatoare şi tehnologice pentru a satisface nevoile clienţilor, potrivit comunicatului.

Automatizarea procesului de verificare a identităţii cu Qoobiss Identify aduce numeroase beneficii, arată datele comunicatului. Acest proces este complet digitalizat, eliminând necesitatea intervenţiei umane şi reducând riscul de erori, precizează sursa. Ca rezultat, timpul şi resursele alocate procesului de identificare a utilizatorului sunt eficientizate semnificativ, iar costurile operaţionale sunt optimizate, contribuind astfel la profitabilitatea companiei, transmite compania.

Reducerea fraudelor este o prioritate în mediul online actual, relatează sursa. Prin utilizarea tehnologiilor avansate, precum inteligenţa artificială, recunoaşterea facială şi tehnologii biometrice, această soluţie contribuie semnificativ la prevenirea fraudei. De asemenea, serviciile de liveness asigură autenticitatea persoanei în faţa dispozitivului, eliminând astfel riscul utilizării de imagini sau înregistrări frauduloase, potrivit companiei.

Un alt aspect crucial este accesibilitatea, conform sursei citate. Cu Qoobiss Identify, validarea identităţii clientului poate fi realizată complet online, fără necesitatea unei deplasări fizice la o sucursală. Acest proces este rapid, accesibil de oriunde şi oricând, oferind clienţilor o satisfacţie sporită şi o experienţă îmbunătăţită, se mai arată în comunicat.

Conformitatea cu reglementările este necesară pentru orice companie, şi Qoobiss Identify se conformează cu rigurozitate tuturor standardelor şi reglementărilor relevante, conform sursei menţionate. Această soluţie respectă standardele ETSI şi este eIDAS compliant, ceea ce înseamnă că îndeplineşte cele mai înalte standarde de securitate şi conformitate. De asemenea, faptul că este înscrisă la ADR în lista terţilor de verificare a identităţii persoanei la distanţă, adaugă un nivel suplimentar de încredere, transmite compania.

Pentru a asigura confidenţialitatea datelor, Qoobiss Identify criptează informaţiile obţinute în procesul de identificare la distanţă. În plus, oferă servicii prin API-uri securizate, garantând astfel o protecţie solidă a datelor, potrivit sursei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb