Qoobiss se extinde în Africa şi dublează investiţiile la 1 milion de euro în 2024

A.F.
Companii / 2 septembrie

Qoobiss se extinde în Africa şi dublează investiţiile la 1 milion de euro în 2024

QOOBISS, companie fintech, orientată către automatizarea proceselor şi specializată în dezvoltarea de soluţii de verificare la distanţă a identităţii, folosind mijloace video, anunţă extinderea în Africa, primele ţări vizate fiind Kenya şi Ghana. Totodată, compania dublează investiţiile aferente anului 2024. Astfel, deşi la începutul anului, Qoobiss îşi bugetase investiţii de 500.000 de euro, planurile de extindere internaţională au determinat dublarea acestora, la 1 milion de euro.

"Accelerarea extinderii internaţionale şi a dezvoltării soluţiilor existente a atras suplimentarea investiţiilor Qoobiss din partea fondului american NCH Capital şi, în acelaşi timp, a revalidat investiţia iniţială. Dublarea investiţiei a apărut în momentul în care am decis să ne extindem în Africa, în prima parte a acestui an", spune Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la QOOBISS, menţionând că principalul obiectiv pentru Africa este încheierea unor parteneriate de colaborare cu companii locale care să revândă serviciile în această zonă.

Compania a demarat deja mai multe parteneriate pe partea de distribuţie, însă continuă procesul de parteneriere cu companii locale de IT pentru revânzarea serviciilor.

"Pentru acest an, ţinta noastră este atragerea a minimum 5 parteneri distribuitori. Targetăm, în continuare, cu serviciile noastre, industria financiar-bancară, în principal, însă urmărim, în paralel, şi industria telecom, medicală şi cea a jocurilor de noroc", mai spune Ileana Comănescu.

Pe piaţa din Africa, Qoobiss va distribui Origin, o platformă globală inovatoare, pentru digitalizarea completă tuturor fluxurilor dintr-o companie.

Origin este concepută pentru a permite companiilor digitalizarea proceselor esenţiale fără a necesita dezvoltare internă extinsă. Platforma no-code permite integrarea unor soluţii externe, precum identificarea la distanţă, captarea datelor prin tehnologia OCR (Optical Character Recognition), validarea adresei de email şi a numărului de telefon, generarea automată de documente, gestionarea şabloanelor, semnarea electronică a documentelor, precum şi verificări privind combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului (AML). Aceste extensii ale platformei permit companiilor să creeze fluxuri de lucru personalizate, adaptate nevoilor specifice fiecărui sector de activitate.

De asemenea, Origin permite integrarea cu plugin-uri adiţionale, cum ar fi: soluţii terţe, baze de date externe şi diferite dispozitive, asigurând, astfel, o flexibilitate şi scalabilitate ridicată.

Pregătirea unei lansări oficiale a soluţiei QOOBISS în alte zone geografice este precedată de o perioadă intensă de testare. Timpul de ajustare pentru intrarea pe o nouă piaţă variază între 1 şi 2 luni, perioadă necesară pentru a adapta soluţia, astfel încât să respecte legislaţia locală, cât şi uzanţe existente (ex.: acces la baza de date a actelor de identitate).

Revizuirea pozitivă a investiţiilor generează noi obiective pentru Qoobiss. Compania are în plan şi extinderea către alte industrii şi lansarea de servicii noi, conexe, ce pot fi folosite atât pentru a fi complementare celor deja existente, cât şi independent de acestea.

Anul trecut, Qoobiss şi-a triplat afacerile, până la 1 milion de euro. Creşterea veniturilor a avut loc în contextul atragerii de clienţi noi din industriile financiar-bancară, a jocurilor de noroc şi de eCommerce pentru implementarea soluţiilor de verificare la distanţă a identităţii clienţilor prin mijloace video (eKYC).

La finalul anul trecut, QOOBISS oferea servicii pentru 30 de clienţi în România. Pentru 2024, compania vizează dublarea numărului de clienţi, precum şi extinderea portofoliilor de servicii ale clienţilor existenţi, în direcţia utilizării mai multor soluţii dezvoltate de QOOBISS.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb