R Systems Europe: Cifra de afaceri a urcat cu 22% în 2022, la 26,8 milioane de euro

D.T.
Companii / 13 martie 2023

R Systems Europe: Cifra de afaceri a urcat cu 22% în 2022, la 26,8 milioane de euro

R Systems a realizat o cifră de afaceri de 26,8 milioane de euro pentru business-ul său din Europa, în urcare cu 22% faţă de 2021, când a înregistrat 21,9 milioane de euro, conform unui comunicat remis redacţiei. Anul trecut a reprezentat al cincilea an de creştere cu două cifre a veniturilor companiei.

Potrivit comunicatului, din punct de vedere al creşterii financiare, cel mai mare aport l-au avut clienţii din industria telecom, industria de focus a R Systems Europe, care au fost mai dispuşi să-şi extindă bugetele pentru a ţine pasul cu cerinţele pieţei. De asemenea, cel mai mare număr de clienţi noi a venit din proiecte de digitalizare şi automatizare inteligentă.

R Systems Europe are birouri în cinci state (România, Polonia, Republica Moldova, Marea Britanie, Elveţia), iar cifra de afaceri înregistrată în România, anul trecut, a fost de 22,79 milioane de euro, se precizează în comunicat. Faţă de 2021, când totalul vânzărilor din România s-a situat la 17,4 milioane de euro, creşterea a fost de 33%. Comparativ cu anul 2017, creşterea cifrei de afaceri în România a fost de 70%.

În privinţa echipei, R Systems se apropie de 500 de angajaţi în Europa, după ce anul trecut a înregistrat o creştere de aproape 10%. În ţara noastră, echipa s-a extins cu 7,5% la începutul lui 2023 faţă de ianuarie 2022, numărul angajaţilor din România reprezentând 60% din totalul echipei europene a companiei.

"Deşi anul 2022 a fost marcat de incertitudini pentru mai multe sectoare economice, la R Systems Europe ne-am menţinut ritmul de creştere, fiind avantajaţi de interesul ridicat pentru soluţiile de digitalizare, atât din partea clienţilor noştri tradiţionali, din industria telecom, cât şi din partea companiilor din alte domenii. Tot mai multe business-uri înţeleg că, fără implementarea de tehnologii digitale, nu îşi mai pot creşte afacerile, iar expertiza noastră ne permite să răspundem adecvat tuturor provocărilor pe care le aduce transformarea digitală. Estimăm că, în toate industriile, cererea de servicii IT - cloud transformation, automation, product engineering, big data & analytics - îşi va continua traiectoria ascendentă, indiferent de fluctuaţiile climatului economic, şi continuăm să investim în extinderea şi dezvoltarea profesională a echipei, pentru a valorifica noi oportunităţi de business", a declarat Raluca Rusu, CEO, R Systems în Europa.

Pentru a-şi susţine ritmul de creştere, în 2023 şi în anii următori, R Systems Europe continuă căutările de specialişti IT, în România planurile sale de recrutare având în vedere atragerea de 70-80 noi colegi în echipă, în principal fiind vorba de experţi în inginerie şi arhitectură software în domenii precum cloud, automatizare, DevOps, telecom, RPA, AI/ML, se mai precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb