RADU HANGA, BURSA DE VALORI BUCUREŞTI: "Ne aşteptăm să vedem cel puţin 20 de companii venind către BVB, anul acesta"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 ianuarie 2021

Radu Hanga

Radu Hanga

Cel puţin 20 de companii sunt aşteptate să vină la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în acest an, fie prin listare de acţiuni fie de obligaţiuni, a spus ieri Radu Hanga, preşedintele operatorului pieţei noastre de capital, în cadrul conferinţei de presă ce a marcat intrarea la tranzacţionare a acţiunilor MAM Bricolaj (MAM), în piaţa AeRO.

Radu Hanga a declarat: "Pentru noi bursa, evenimenul de astăzi (n.r. ieri) este un prim pas în acest an care ne confirmă, după doi ani foarte buni, faptul că mergem în direcţia bună din punctul de vedere al finanţării companiilor româneşti, atât cu equity (n.r. capital) cât şi cu finanţare sub formă de datorie (n.r. obligaţiuni). În ultimii doi ani am avut peste 35 de emisiuni de acţiuni, obligaţiuni, finanţări pentru companii sau pentru Statul Român, în valoare totală de peste două miliarde de euro şi ne aşteptăm ca acest proces să continue. Din informaţiile publice disponibile, ne aşteptăm ca anul acesta să vedem cel puţin 20 de companii venind către Bursa de Valori Bucureşti, fie prin listare de acţiuni fie de obligaţiuni".

De asemenea, preşedintele BVB a spus că se aşteaptă ca Statul să continue procesul de finanţare prin intermediul bursei, prin emisiuni de titluri de stat listate. "Din punctul de vedere al evoluţiei pieţei, am închis 2020 foarte bine, indicele BET-Total Return, care include şi dividendele plătite de companii, încheind anul cu o creştere de aproximativ 3%. Anul acesta avem deja un plus de 5% şi tendinţele rămân pozitive", a spus Radu Hanga, adăugând: "Dacă ne uităm la dinamica din sectorul bancar din punctul de vedere al creşterii depozitelor şi dacă ne uităm la nivelul scăzut al dobânzilor, care ne aşteptăm să se menţină, toate acestea ne creează convingerea că trendul pe care se înscrie acum piaţa de capital va rămâne pozitiv".

Anul trecut, trei noi companii, Norofert, Holde Agri Invest şi 2Performant, au venit cu acţiuni la BVB, în Piaţa AeRO, în timp ce pe Segmemtul Multilateral de Tranzacţionare au venit cu obligaţiuni nouă emitenţi noi.

Printre numele care se anunţă în acest an se numără Star Residence Invest, companie pentru ale cărei acţiuni BRK Financial Group a intermediat un plasament privat în decembrie anul trecut, şi care va fi primul REIT de la bursa noastră. Agroland Business System sau Safetech Innovations, companii ce au derulat plasamente private prin Tradeville, sau Vifrana, emitent ce a realizat un plasament privat prin Goldring. Toatea acestea sunt alte companii ale căror acţiuni sunt deja înregistrate în sistemul BVB.

Ieri, au intrat la tranzacţionare acţiunile retailerului de materiale de construcţii MAM Bricolaj, după ce în septembrie anul trecut compania derulase un plasament privat prin care a atras 8,5 milioane lei. Operaţiunea a fost intermediată de Tradeville.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. mai lucrati va rog la criteriile de transfer din piata AeRo in indicii reprezentativi - e nevoie sa populam mai intens indicii importanti cu jucatori din piata AeRO

    Trebuie sa se vada o tendinta de ascensiune din liga mica in liga mare !  

    1. uneori vizibilitatea atrage capital, nu intotdeauna capitalul determina vizibilitatea!

      Dati vizibilitate celor mai mari dintre cei mici (cei din AeRo) !  

    AeRO poate reprezenta un motor important de dezvoltare a bursei. Pana acum nu s-a intamplat mare lucru, dar ceva semne bune sunt.

    imi si imaginez o inghesuiala de companii pe bvb ca o sa ii tina la coada pt listare si bonduri :)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb