Radu Mihail: "Vom continua presiunea pentru eliminarea pensiilor speciale"

D.T.
Politică / 6 aprilie 2023

Radu Mihail: "Vom continua presiunea pentru eliminarea pensiilor speciale"

USR va continua să pună presiune, în Parlament, pe actuala coaliţie de guvernare, pentru eliminarea pensiilor speciale şi trecerea la un sistem de pensii bazat exclusiv pe contributivitate, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă la Braşov, liderul senatorilor USR, Radu Mihail, potrivit Agerpres.

"Vrem ca sistemul să se deplaseze de la o situaţie în care Guvernul decide cui şi cât dă pensie specială la un sistem în care fiecare ştie că valoarea muncii sale se reflectă în salariu mai întâi şi apoi în pensia pe care o va avea. Statul trebuie să dea salarii decente şi salarii de o dimensiune apreciabilă celor care sunt merituoşi şi, în consecinţă, aceştia - că sunt militari, că sunt magistraţi - vor avea pensii pe măsură, consistente. Nu se întâmplă acest lucru acum, sunt pensii de zeci de mii de lei care nu au nicio susţinere în nicio contribuţie făcută la fondul de pensii sau la bugetul statului", a afirmat senatorul USR.

Totodată, acesta a afirmat că premierul Nicolae Ciucă refuză să-şi prezinte public, în Parlament, poziţia faţă de pensiile speciale, se precizează în sursă.

"L-am invitat în mod repetat la ora prim-ministrului - domnul Ciucă este obligat, prin lege, să se prezinte - dar nu numai că a refuzat să vină la repetatele solicitări, dar ne-a sfidat pe noi, senatorii, Parlamentul, pe alegătorii care ne-au trimis în Parlament, prin faptul că nici măcar nu a răspuns invitaţiilor noastre repetate. Specificasem foarte clar, l-am invitat să ne explice care este poziţia dumnealui în privinţa pensiilor speciale - domnia sa are o pensie substanţială, specială, de vreo 17.000 de lei pe lună, în afară de indemnizaţia pe care o primeşte de la Guvern - l-am invitat să ne spună cum a venit cu acest simulacru de reformă doar ca să păcălească Comisia Europeană ca să trecem cumva printre cerinţele PNRR", a spus Radu Mihail.

De asemenea, el a catalogat ca fiind "o ipocrizie fenomenală" reforma propusă de actualul Guvern în domeniu

"Suntem convinşi că avem susţinerea majorităţii substanţiale a românilor care au contribuit şi s-au chinuit să aibă un salariu decent şi o pensie decentă mai apoi prin contribuţii. Nu putem asista la această ipocrizie fenomenală a actualului Guvern", a spus senatorul USR.

Conform lui Mihail, un exemplu de ipocrizie ar fi şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

"Vă dau ultimul exemplu de ipocrizie: domnul Ciolacu declaraţii nonşalante că este indignat de pensiile celor care ies foarte tineri din câmpul muncii şi beneficiază de avantaje necuvenite. Ei, PSD, au instituit acest sistem şi îl propagă. Ei, PSD, şi anexa lor, PNL, au votat încă o dată săptămâna trecută în Senat să prelungească viaţa acest sistem de neacceptat. Şi acum, domnul Ciolacu mimează că preia poziţia USR, "să reducem cheltuielile de stat, să desfiinţăm sistemul pensiilor speciale", sunt însă vorbe pe care nu le mai credem. Vom continua să punem presiune în Parlament, să fim alături de cetăţeni, societatea civilă, toţi cei care vor să elimine acest sistem nedrept", a mai spus liderul senatorilor USR.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Parole, parole, parole...parole, parole, parole...

    1. Troli, troli, troli... troli, troli, troli...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb