RADU MIRUŢĂ: "USR cere explicaţii Ministerului Energiei şi directorului Hidroelectrica privind două hidrocentrale abandonate"

G.D.
Politică / 31 octombrie 2022

"USR cere explicaţii Ministerului Energiei şi directorului Hidroelectrica privind două hidrocentrale abandonate"

USR solicită audierea directorului Hidroelectrica în comisia pentru industrii a Camerei Deputaţilor şi cere explicaţii Ministerul Energiei în privinţa hidrocentralelor de la Valea Sadului şi Curtişoara, finalizate în proporţie de 65% şi abandonate, a declarat, astăzi, deputatul USR Radu Miruţă, transmite Agerpres.

"Vrem astăzi să obţinem de la Ministerul Energiei şi de la directorul Hidroelectrica nişte răspunsuri de bun simţ care ar putea schimba preţul la energie în România. Astăzi, România cheltuie mai mulţi bani pentru a întreţine blocat hidrocentrale, noi posibilităţi de a produce energie, mai mulţi bani decât ar consuma pentru a finaliza acest amenajări. E vorba de cele două amenajări de râul Jiu: Valea Sadului şi Curtişoara, care au capacităţi împreună de vreo 82 de MW/h, care au fost finalizate în proporţie de 65% şi pentru care a le abandona şi a le aduce la situaţia iniţială sunt presupuse nişte costuri mai mari decât a fi finalizate", a spus deputatul USR la Parlament.

El a susţinut că Ministerul Energiei a luat această decizie" în condiţiile în care aceste două amenajări au presupus deja cheltuirea unor sume mari de bani, au fost mutate biserici, au fost mutate cimitire, au fost construite baraje, au fost construite locurile în care s-ar monta turbinele hidrocentralelor, în condiţiile în care România a devenit din exportator net de energie electrică, importator net".

Deputatul USR a mai spus că celelalte ţări sunt mai afectate decât România de criza energetică şi totuşi "nu reuşeşte să utilizeze jetonul pe care îl are să întoarcă masa şi să devină ţară care poate reduce preţurile la energie, care poate să exporte din nou energie electrică".

"Grupul USR de la Comisia de industrii depune astăzi preşedintelui Comisiei o solicitare de a veni directorul de Hidroelectrica, domnul Badea, să ne răspundă la întrebări din acest context şi am depus astăzi o interpelare la Ministerul Energiei prin care solicităm domnului ministru să explice public de ce România decide să cheltuiască mai mulţi bani pentru a întreţine ceva nefuncţional, decât ar costa să finalizeze aceste lucrări. Aceste lucrări au fost gândite să devină profitabile în condiţiile în care preţul MW era 40 dolari, acum se vinde energie şi cu 600 dolari şi, în aceste condiţii, România cheltuieşte mai mulţi bani pentru a întreţine ceva nefinalizat, decât pentru a finaliza", a adăugat Radu Miruţă.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. pai mai au aviz de mediu ? :)

    USR se face că muncește.

    Cele finalizate in proportie de 90-95%?Trebuie sa fi ”tare dus cu pluta” sa nu le finalizezi,pentru niste tufe care se gasesc pe toate paraele.

    Nu cumva cei de la USR sunt cei care au contestat la CC legea votata de Parlament, care tocmai asta prevede...finalizarea acelor hidrocentrale incepute inainte de 89 si blocate deoarece din 2007 au intervenit anumite probleme de mediu??? Cate ipocrizie...

    P.S. CC amana inca de la inceputul anului solutionarea cauzei 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb