Radu-Nicolae Bălună a fost cooptat în board-ul SIF Oltenia

A.I.
Piaţa de Capital / 3 august 2020

Radu-Nicolae Bălună a fost cooptat în board-ul SIF Oltenia

Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia (SIF5) a aprobat, în adunarea de astăzi, cooptarea lui Radu-Nicolae Bălună în calitatea de administrator provizoriu al societăţii, se arată într-un raport al SIF-ului postat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Domnia sa este conferenţiar doctor la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Craiova, Departamentul de Statistică şi Informatică Economică.

Mutarea Consiliului SIF5 vine după ce, Lucică Vizitiu, vicepreşedinte al Patronatului Detectivilor Particulari din România, a renunţat, de bună voie, la calitatea de membru provizoriu în board-ul SIF Oltenia, la jumătatea lunii trecute.

Acesta fusese cooptat în Consiliul SIF-ului, împreună cu Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, în calitate de administrator provizoriu, în data de 12 iunie.

Pentru a începe să-şi exercite atribuţiile de administratori, Radu-Nicolae Bălună şi Dan Paul au nevoie de aviz din partea ASF şi să fie înregistraţi la Oficiul Registrului Comerţului.

În prezent, Consiliul de Administraţie al SIF Oltenia este compus din cinci membri, după demisiile lui Radu Hanga şi a Anei Barbara Bobircă, în urma evenimentelor de la Craiova din data de 28 aprilie, când au avut loc două adunări ale acţionarilor SIF-ului, în condiţiile în care o serie de investitori ai SIF Oltenia, între care reprezentanţii SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, precum şi cel al fondurilor Certinvest (care solicitaseră anterior completarea ordinii de zi a AGA cu o serie de puncte privind atragerea răspunderii şi revocarea administratorilor Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian), nu au reuşit să intre în sediul societăţii, pe motivul că deja votaseră prin corespondenţă.

La adunarea prezidată de Tudor Ciurezu, preşedinte SIF Oltenia, ce a avut un cvorum de 46,09%, au fost aprobate toate hotărările existente pe ordinea de zi, între care dividende din profitul anului trecut în sumă de 52,21 milioane de lei, constituirea fondurilor necesare pentru investiţii, în special pentru derularea unui program de răscumpărare, Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru acest an şi bineînţeles situaţiile financiare ale SIF-ului pentru 2019.

La jumătatea lunii trecute, Curtea de Apel Craiova a suspendat executarea deciziilor luate de adunarea condusă de Tudor Ciurezu, până la pronunţarea definitivă a instanţei privind cererile de constatare a nulităţii absolute a hotărârilor respective.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Daca ati putea sa ne spuneti si cateva cuvinte despre dl. Baluna... ca istoria SIF elor o stim deja pe de rost. Cine e noul cooptat nu stim si personal n-am gasit despre el decat ca a lasat gravida o studenta si nu a vrut sa recunoasca copilul (rusinica, rusinica) si ca e membru CA la Univers S.A. Ramnicu Valcea (care i-a dat imprumut lui Flaros S.A. 1300000 lei si Flaros n-a avut bani sa restituie imprumutul).

    Ori cele doua informatii sunt cam vagi raportandu-ne la experienta si calitatile de administrator pe care dl. Baluna ar trebui sa le aiba ca sa intre in CA SIF5. Nu?  

    1. Când a dat univers acest împrumut subde când respectivul este in ca de la univers. Asta ca sa nu ma mai apuc sa caut!

      Baluna a fost ales in feb. 2019, dar împrumutul nu este raportat in bilanț, sau nu am aprofundat eu situațiile financiare!

      Împrumutul apare atât în raportările Univers S.A., cât și în ale Flaros în martie 2020, data la care a fost aprobat. Caută pe BVB la oricare dintre societăți, site-ul nu permite atașamente sau link uri aici. Găsești și rapoarte curente si hotărâri AGA pe aceasta temă.

      Ce reproș e asta ca nu a recunoscut copilul? Nici tu nu ai recunoscut copilul ala! Tu de unde știi ca e al lui?

      Zice instanța de judecată. Că bănuiesc că nu l-a obligat să plătească pensie alimentară că era copilul vecinului, nu?

      Și cum adică ce reproș e ăsta?? Păi eu, ca bărbat, sunt un neasumat, un vierme dacă neg un asemenea eveniment. Cum să-mi neg propriul copil???? Este cel mai josnic lucru posibil. Ce fel de verticalitate sau profil moral are omul ăsta?  

    Sa plece toti.Sa ramana doar luceafarul pietei de capital, Dan Paul.El singur poate sa faca rau cat toti ceilalati la un loc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb