Radu Tudorache, "Newarch Investments": "Era bine dacă anul trecut eram listaţi la Londra"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 mai 2010

Radu Tudorache spune că Bursa din Londra este alternativa la BVB pentru afacerile de nişă.

Radu Tudorache spune că Bursa din Londra este alternativa la BVB pentru afacerile de nişă.

Ideea de a-şi vedea companiile lis-tate la Bursa londoneză, una dintre cele mai mari pieţe de capital din lume, surâde unora dintre antreprenorii autohtoni, interesaţi să facă rost de capital relativ ieftin pe timp de criză, evitând îndatorarea la bănci.

Radu Tudorache, directorul general al Grupului "Newarch Invest-ments", cu afaceri evaluate la peste 100 de milioane de euro, cochetează cu ideea listării unor companii din Grup la Bursa londoneză, pornind de la premisa că va găsi la Londra ce lipseşte Bursei de Valori Bucureşti în prezent.

Radu Tudorache a spus pentru ziarul BURSA: "Bursa de la Bucureşti este prima opţiune pentru un investitor autohton interesat să facă rost de finanţare de pe piaţa de capital. Bursa londoneză, însă, este o alternativă la BVB pentru afacerile de nişă, precum softurile pentru industria sănătăţii, cu care dacă vii acum pe piaţa de capital autohtonă există posibilitatea să nu stârneşti apetitul investitorilor. LSE este o piaţă mult mai sofisticată în această privinţă decât Bursa de Valori Bucureşti, care se concentrează pe sectoare tradiţionale, precum cel financiar, al utilităţilor, petrolier, etc. În timp, se va rafina însă şi Bursa de Valori Bucureşti".

Acesta deţine, împreună cu fratele său, Rareş Tudorache, Grupul "Newarch Investments" ce reuneşte aproximativ 15 companii cu afaceri în domenii diverse, precum distribuţia de medicamente, IT sau imobiliare.

"Era bine dacă anul trecut aveam listate unele companii din Grup la Londra pentru că accesul la finanţare ar fi fost mai facil decât prin intermediul băncilor", a spus, cu regret, Radu Tudorache, subliniind însă că cea mai bună strategie pentru un antreprenor ca să facă faţă la criză este una anticiclică: "Trebuie să te pregăteşti de lis-tare atunci când nu se uită nimeni la Bursă. De exemplu, dacă făceai pregătirile pentru un IPO (Ofertă Publică Iniţială) în 2007 când Bursele atingeau maxime şi îl lansai în 2008, nu se mai uita nimeni la companie pentru că piaţa începuse deja să înregistreze scăderi. În schimb, dacă pregăteşti acum un IPO pe care să îl lansezi în 2011, ai putea avea succes".

Radu Tudorache a evitat să confirme că a început discuţii preliminare cu reprezentanţi ai Bursei londoneze în vederea listării unor companii din Grup. Elizabeth Parrott, manager pentru Europa Continentală al Bursei londoneze, a precizat că a iniţiat discuţii cu câteva companii autohtone interesate să se listeze la Londra. Domnia sa a precizat, însă, că discuţiile sunt într-un stadiu iniţial.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb