RAED ARAFAT: ''Certificatul verde COVID în România va trebui adaptat regulilor UE printr-un act normativ''

G.U.
Miscellanea / 31 ianuarie 2022

Sursă foto: Guvernul României

Sursă foto: Guvernul României

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat astăzi că România trebuie să se adapteze regulilor din Uniunea Europeană cu privire la certificatul digital COVID-19, iar persoanele care au făcut doza a doua de vaccin în urmă cu mai mult de 9 luni trebuie să îşi facă şi boosterul, informează Agerpres.

"Cred că deja lumea este informată că de mâine intră o regulă - cei care au a doua doză făcută de 9 luni sau mai mult nu se mai recunoaşte certificatul lor decât dacă fac cea de a treia doză. Acest lucru urmează să fie reglementat şi în România în curând. În acest moment, la noi încă certificatul este pe cele două doze, dar urmează să fie reglementat şi acest aspect, să intre în concordanţă cu regulile europene", a precizat Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că, deocamdată, până la o nouă reglementare legislativă, certificatul digital este valabil în ţara noastră şi pentru cei care au depăşit 9 luni de la a doua doză de vaccin anti-COVID, iar acest document poate fi folosit în continuare pentru intrarea în magazine, restaurante sau teatre.

"Certificatul digital în România va trebui să fie adaptat regulilor UE printr-un act normativ, lucru care urmează să se facă. În momentul în care se face se va aplica regula europeană generală, care este două doze, 9 luni de la ultima doză, sau dacă au trecut 9 luni va trebui să fie făcută a treia doză", a afirmat acesta.

Întrebat dacă se aşteaptă la proteste ale românilor dacă aceştia vor fi obligaţi să îşi facă a treia doză de vaccin, Arafat a răspuns: "Astea nu sunt reguli doar din România, sunt reguli europene, sunt făcute şi aprobate la nivelul tuturor ţărilor membre UE. Nu este o chestiune inventată de noi şi care vrem să o implementăm altfel decât alte zone. Este regula aplicată şi recomandată de către toţi membrii UE".

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Adica, Arafatu ne confirma faptul ca daca vrei sa mai beneficiezi de certificatul ala verde de sclav, trebuie sa devii pe viata, robul vaccinurilor Covid! Nu, mersi, din partea mea!

    Nu vrem certificate verzi. Nu vrem vaccin. Ineficient si scump.. Suntem liberi sa facem ce vrem... Vrem libertate si aer curat..

    Dle Arafat, noua reglementare, daca va mai veni vreodata, TREBUIE sa scada varsta de la care se aplica certificatul verde. Acum varsta trebuie sa devina 5 ani. Sunt vaccinuri cu gramada pentru fiecare copil de cel putin 5 ani. Toti trebuie sa fie vaccinati daca vor mai mearga la mall, la film, la cinema, la cofetarie. TOTI.

    1. visul neo-marxistilor si progresistilor .... crotalierea tuturor oamenilor ! de parca ar fi catei sau pisici!

      Pari a fi pacientul specific al Spitalului din B-dul Al. Obregia!

    In alte țări deja se renunță la certificat. De aceea nu ține argumentul că sunt reguli adoptate la alții. Chiar așa, tot reguli greșite sunt

    Sunteți în contratimp cu natura și cu realitatea prezentă și istorică! Cel puțin 10 țări importante au anunțat renunțarea la toate restricțiile, Covid 19 fiind declasat la statutul de gripă sezonieră. Printre acestea:. Marea Britanie, Suedia, Turcia, Brazilia, Japonia, Singapore etc.

    1. Ei, dar astea-s tari ce nu fac sluj!

    nu trebuie adaptat la nimic.

    trebuie sa renuntati integral la el. 

    eu personal voi vota partidul / candidatul care imi garanteaza ca elimina toate nebuniile prezente care ne-au scos din normalitatea pre-Ianuarie 2020 si ne-au bagat in nebunia prezenta. Si asta include si renuntarea la certificatul verde. Nu am nevoie sa fiu certificat de vreo entitate si sa mi se dea pasaport verde la mine in tara.  

    In 2-3 luni nu va mai fi nevoie de certificatul verde asa ca nu mai e nevie de nicio lege.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb