RAED ARAFAT: Dacă nimeni nu vrea să creadă, medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu

M.G.
Miscellanea / 27 iunie 2020

Dacă nimeni nu vrea să creadă, medicii vor ajunge să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu

Secretarul de stat Raed Arafat se declară supărat că românii au început să ignore măsurile de siguranţa, ba chiar să nu mai creadă în existenţa coronavirusului şi atrage atenţia că situaţia ar putea deveni foarte gravă, relatează Hotnews.ro.

"Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă şi nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluţie: aşteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm şi aşteptăm şi să nu uite lumea că vom ajunge la situaţia, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte ţări, să decidă cine rămâne în viaţă şi cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!", a spus, vineri seara, Raed Arafat la Digi 24.

Arafat îi îndeamnă pe cei care nu cred să se ducă şi să stea de vorbă cu cei care s-au externat şi care erau simptomatici şi să vadă cum s-au simţit când erau în spital.

"Asta nu se înţelege, nu e o gripă obişnuită. Acolo treci prin ea, te vindeci, ai plecat, majoritatea trec prin gripă foarte simplu. Aici vedem că la majoritatea lasă sechele, lasă sechele pulmonare serioase. Nu e o boală care este foarte simplă, are unele complicaţii pe care nu le vedem cu altele, are complicaţii nu numai pe sistemul pulmonar. Situaţia oricând poate să degenereze", a spus Arafat.

El a adăugat: "O parte dintre români au devenit neglijenţi, nu se respectă reguli de bază. Măsurile de relaxare rămân, vedem că nu se respecta toate: avem poze de la terase cu mai mulţi participanţi, e clar că sunt prieteni diferiţi care stau acolo şi e foarte greu de reglat".

Potrivit secretarului de stat, tinerii cred că este vorba de o glumă, după ce au auzit medici spunând că e o simplă gripă: "Am pierdut o parte din populaţia României care nu mai dă credibilitate autorităţii".

Arafat a atras atenţia că România a reuşit să evite un dezastru precum cel din Italia, unde medicii au decis cine se vindecă şi cine nu, din cauza lipsei de aparate.

"Colegii care au fost în Italia pot să vă spună. Este realitatea unui dezastru adevărat. România a evitat acest dezastru", a afirmat Arafat.

Până vineri, 26 iunie, ora 13.00, la nivel naţional, au fost prelucrate 675.382 de teste, potrivit informaţiilor oficiale date de Grupul de Comunicare Strategică. Dintre acestea, 294.601 teste fuseseră făcute până pe 15 mai, la ridicarea stării de urgenţă.

Arafat demontează şi mitul testărilor şi al testelor şi spune că pentru a cunoaşte situaţia reală nu e suficientă doar realizarea un număr mare de teste.

"Chiar dacă în trecut nu testam, puteam să vedem cazurile automat în Terapie intensivă. Întotdeauna internarea, cazurile simptomatice şi cele din Terapie intensivă pot fi un indicator chiar daca, la un moment, nu ai avut destule teste, pentru că existau şi alternative. Chiar dacă nu erau ca şi testul PCR, dar ştim că este recunoscută alternativa imagisticii, şi mai ales a computerului tomograf şi care pot îndrepta medicul spre un diagnostic aproape sigur de COVID-19.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb