RAED ARAFAT: "Măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul celor nevaccinaţi"

S.B.
Miscellanea / 22 octombrie 2021

"Măsurile care se iau acum sunt menite să limiteze accesul celor nevaccinaţi"

Actualizare - Raed Arafat: "Activităţile competiţiilor sportive vor fi desfăşurate fără public în următoarea perioadă. Sunt interzise concertele, spectacolele în aer liber, iar la nivel de cinematografe, la nivel de teatre, capacitate de 30%, dar cu certificat verde, testat sau trecut prin boală"

---

Actualizare - Raed Arafat: "În clădirile publice oficiale e obligatoriu certificatul verde pentru toţi cei care vin în clădire. La clădiri private cu peste 50 de persoane, se va prezenta la fel Certificatul verde pentru vaccinaţi, trecuţi prin boală sau vaccinaţi. La angajaţi nu se poate prin Hotărâre de Guvern, ci prin propunere legislativă, care e trimisă deja la Parlament"

---

Actualizare - Raed Arafat: "Suntem într-o situaţie dezastruasă. Noi am intrat în această situaţie din cauză că oamenii au refuzat să se vaccineze. În ceasul al 12-lea trebuie să înţelegem că sunt nişte reguli pe care trebuie să le respectăm în următoarele 30 de zile. O să vedem primele semne la 14 zile dacă măsurile sunt respectate, după care INSP- ul va face o analiză în acest caz."

---

Şeful DSU, Raed Arafat, anunţă astăzi noile restricţii în pandemie decise în şedinţa de guvern.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri, noile măsuri care vor fi luate în contextul pandemiei de COVID-19, între acestea fiind interzicerea circulaţiei pe timpul nopţii, închiderea barurilor şi cluburilor, interzicerea organizării de evenimente private şi spectacole

Accesul la toate activităţile va fi permis, pentru 30 de zile, doar celor vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Alte măsuri vizează telemunca şi obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile, inclusiv la locul de muncă. Măsurile prevăzute în hotărâre produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale.

"A fost aprobată o hotărâre de guvern care vine cu măsuri suplimentare: Sunt interzise evenimentele private - nunţi, botezuri, conferinţe, workshopuri - pentru 30 de zile. Restricţii la magazine: limitarea programului între 5 şi 21. De la ora 22 pe tot teritoriul ţării e interzisă circulaţia, cu excepţia persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, plus excepţiile cunoscute. Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale (farmacii, magazine alimentare) se face doar cu Certificatul verde pentru vaccinaţi sau trecuţi prin boală. Copiii sub 12 ani nu pot intra în spaţiile respective decât însoţiţi de un adult vaccinat sau trecut prin boală. În magazinele alimentare din mall nu se va putea decât cu certificatul verde. S-a abilitat Ministerul Educaţiei să dea ordinul pentru vacanţa de 14 zile, inclusiv afterschool-uri. Creşele sunt singurele rămase deschise." a informat Raed Arafat.

De asemenea, acesta a vorbit si despre ajutoarele oferite României de către alte ţări.

"A sosit o echipă de doi experţi din Danemarca, ei vor analiza situaţia la Matei Balş pentru creşterea numărului paturilor de ATI, urmând ca săptămâna viitoare să vină prima echipă medicală din Danemarca. Avem şi o echipă medicală din Republica Moldova la Iaşi şi suntem în discuţii pentru echipe medicale din alte ţări. Dintre ajutoarele deja sosite în România, vorbim de anticorpi monoclonali din Italia, tocilizumab, Austria - pacienţi preluaţi şi avem discuţii pentru alte categorii de sprijin, Germania - anticorpi monoclonali, OMS - teste antigen şi concentratoare de oxigen. Polonia ne-a mai oferit anumite echipamente şi materiale, plus transfer de pacienţi - deja e pe drum al doilea transport de pacienţi, din Iaşi de data asta. Ungaria continuă preluarea de pacienţi, sunt deja 30 de pacienţi transferaţi. Apelul nostru pentru echipament şi echipe medicale a fost transmis şi la NATO şi la UE" a mai spus Arafat.

Opinia Cititorului ( 46 )

  1. Restrictiile sunt neconstitutionale.Guvernul Romaniei interimari nu poate sa dea restrictii sanitare incalca decizia CCR

    1. nu conteaza ca restrictiile sunt constitutionale sau neconstitutionale

      dar sa lasi libertatea a 30 % din populatie sa infecteze restul de 70% doar ca nu sunt vaccinati  

      este crima impotriva umanitati  

      cei nevaccinati au si ei vina lor, ca nu au inteles importanta vaccinului,  

      dar tu Stat trebuie sa vii cu o alternativa sa le oferi protectie,  

      daca doar vaccin si iar vaccin esti capabil sa oferi, arafete dute si lasa-ne

      din 19mil poate gaseste altcineva o alta solutie 

      Da, ai dreptate.

      Restrictiile nu le va da Guvernul interimar.

      Mai informeaza-te, inainte sa faci propaganda tembela! 

      Puine-l draga pe Citu in locul lui Arafat, ca sigur gaseste alta solutie!

      vaccinul este singura solutie sa scapam de pandemie

      in tarile civilizate ale Europei, restrictiile au fost mai mari, s au vaccinat peste 70% si acum au spitalele libere

      In tarile civilizate oamenii au fost dresati cu profesionalism. Se inteapa contra covidului dar fumeaza desi pe pachete scrie ca tutunul este nociv.

      In 2020, pana in luna decembrie, 98% din cei infectati au scapat de covid fara serul numit vaccin. Serul nu era pe piata. Deci afirmatia 'singura solutie este vaccinul' este mare tampenie.

      vaccinul este cu adevarat singura solutie sa scapam de pandemie

      dar orice om se poate duce la spital sa si trateze bolile, aici nu mai ai loc de covizi

      Vaccinul este cu adevarat singura solutie doar in mintea trepanatilor.

      Da, tu ai alta solutie, dar o tii secreta.

    O măsură abuzivă și fără logică, atâta timp cât Vaccinații pot transmite virusul fără absolut nici o restricție. Deci nu are legătură cu limitarea virusului, singura menire fiind să te forțeze să te vaccinezi.

    Nu are logică nici prin prisma protejării sănătății. 

    Statistic, Un Vaccinat de peste 60 de ani are șanse mai mari de formă gravă și deces decât un Nevaccinat de 19 ai. Și tu impui restricții la cel de 19 ani, vezi Doamne să nu pățească ceva în timp ce vaccinatul de peste 60 de ani circulă bine mersi.

    Unde e logica? 

    1. Tu. logicianule, despre care masura vorbesti?

      N-ar trebui ca postarea ta sa aiba o logica? 

      Tu....nu prea intelegi.

      Omul.s-a exprimat destul.de clar, ti-a dat si un exemplu. La a cata doza esti? Sa stiu ce ma asteapta, nu de alta...

      Asta e cel mai ciudat lucru din pandemia asta, deciziile nediferentiate pe grupe de risc, inclusiv varsta. A fost tentativa aia din lockdownuri (locale si ala din starea de urgenta) cu ore de cumparaturi pt batrani, dar alea erau cele mai fara rost, ca nu se infecteaza nimeni in magazin, cu masca. Dar daca chiar voiau sa vaccineze batranii mai mult decat pe altii (cum ar fi logic, daca o dai cu cat de bun e vaccinul) ar mai fi fost si alte metode decat cele luate pentru toata lumea. Stiu ca vreo 2 luni au avut ei prioritate, dar ulterior, cand au vazut ca nici macar 50% din cei peste 60 de ani nu s-au vaccinat, aveau timp 6 luni (!!!) sa tot insiste.

      Tu esti alt logician, unde vezi tu un exemplu?

      La care masura se refera, logicianule?

      La a cata tuica esti? 

      un vaccinat poate duce virusul pe haine, dar nu are incatura virala pe care s o imprastie din nas si gura, asta e diferenta, vaccinatii pot purta virusul doar pe haine, deci nu exista pericol daca te speli pe maini

      Vaccinul tocmai de-aia are o eficacitate pentru ca nu prea functioneaza la toti. Deci vaccinatii pot foarte bine sa se infecteze 100%, sa dea boala si chiar sa moara. Dar mai rar. Unii din ei tot fac boala, dar o forma mai usoara. Dar facand boala, surpriza, tot pot da mai departe. Iar o alta parte din ei au imunitate de nu fac boala si deci nu dau mai departe.

    pedepseste oamenii pentru ca nu fac un vaccin despre care legea spune ca e voluntar. oare nu e asta o incalcare a legii?

    1. Nu ar fi imposibil ca peste 10 ani unii sa poata castiga despagubiri pe tema asta. Un acord obtinut fortat e nul de drept. Prin urmare, se pot cere dauna.

      Te-a pedepsit ca ti-a inchis carciuma?

      Bea omule acasa si nu te mai da victima! 

      Da, vor fi despagubiti si drogatii, ca de ce sa le interzica dreptul lor cetatenesc sa se drogheze, ca nu au mai putut sa ajunga prim ministrii.

      cei ai caror rude nevaccinate au murit de covid, sigur nu ar trebui sa ceara daune

      Au primit bani pentru că sunt influenți. Odată cu banii, au primit și scenariul.

      Au început cu „port mască pentru tine, pentru că îmi pasă de tine”. Apoi au spus: „mă distanțez de tine, pentru că îmi pasă de tine”. S-au distanțat, din păcate, chiar și de cei dragi, și sufletește. Apoi au trâmbițat: „Mă vac pentru că îmi pasă de tine!”. Foarte frumos, aveai impresia că sunt apostoli, că dacă rămâi pe drumuri te vor primi în casa lor și vor împărți cu tine ultimul colț de pâine. Apoi, când ai pus întrebări, că erai nedumerit de niște teorii ilogice, care se băteau cap în cap, au reacționat: „Să te lovească boala, să ajungi la spital, dar să nu te primească. Dacă te primesc, să agonizezi cu tuburile alea în gât, să ajungi în sac negru etc”. Of, bieții, ei care au făcut atâtea sacrificii pentru tine!  

      Băi, pungașilor, de-aia a eșuat totul în România. Că v-ați dat pe mâna ăstora: niște regizori ratați și actori de doi lei.

      Voi, ăștia cu grijile și apăsările pentru ceilalți, sunteți și voi responsabili moral de tot ce se întâmplă acum. 

      Cine zice ca m-am distantat de tine din cauza mastii?

      Nu, iubitule, ma distantez de tine din cauza ca esti propagandistul mincinii si al imbecilitatii criminale. 

      nu e vorba de aia, e vorba ca vor sa ne ia dreptul sa muncim si dreptul sa beneficiem de serviciile pentru care platim impozite.

      la mine vaccinarea face zero diferenta, refuz sa folosesc certificatul pe teritoriul tarii mele. refuz sa dezvalui informatia daca sunt vaccinat sau nu. punct. 

      Esti un extraordinar!

      Doar ca tara ta este si tara mea! Prin urmare, nu-ti dau voie sa te apropii de mine, nu doar ca sa nu ma pui in pericol de infectare, ci si pentru ca nu suport imbecilii! 

    poporul roman nu face ce trebuie decat daca este constrans

    macar in ceasul al 12 lea sa se trezeasca poporul asta

    1. e treaz demult, arafat si iohannis nu se supun vointei lui.

    trebuia sa lase copii mici sa mearga la gradinita.Ce facem cu ei, avem servici, un copil de 3 ani nu se joaca singur mai mult de o ora, domnule Arafat, ce facem cu copii mici de la gradinita daca si noi lucram in telemunca si nu putem acea libere de la angajator?

    1. Lasa-i cu nevasta-ta!

    dar voi jegurilor, parlamentarii, de ce nu aveti obligativitate sa va vaccinati....voi,militienii,ja ndarmii,armata,sri...de ce obligati populatia sa se vaccineze iar pt voi nu exista obligativitate? Canalii nenorocite votate de prostovani .

    1. Nu stii de ce nu sunt obligati?

      Sa-ti explic, idiotule: pentru ca nici tu nu esti obligat. 

      din ăia de care vorbește și te simți? Cum adică "nu ești obligat"? "Nu mai puteți să faceți nimic fără vaccin, dar nu sunteți obligați să-l faceți". Astea sunt sofisme marca Talmud.

      Sa-ti explic, idiotule: ce nu au voie sa faca nevaccinatii, nu au voie sa faca.

      Ei, ce mai zici de Talmud? 

    a iesit la iveala si pentru prosti mai putin pentru propaganda platita din banii nostrii , ca nu-i vorba de sanatate ci de bani , de comisioane incasate si de santajul ue , unde-i vorba tot de comisioane ,. intrebati-o pe ursula ca stie mai bine .

    Chiar dacă STATUL nu știe să ofere alternative pentru majoritatea populației aceștia vor găsi soluții, ROMÂNUL SE DESCURCĂ. Restricțiile vor încuraja și mai mult emigrația, munca la negru, cumpărăturile la negru, va crește criminalitatea și firmele vor fi nevoite să supraviețuiască prin evaziune fiscală etc iar economia respectiv încasările statului vor întra în colaps.

    1. Emigratia?!

      Aici ai avut libertatea ca 70% din populatie sa nu se vaccineze si fugi de "dictatura" din Romania intr-o tara cu 70% din populatie vaccinata? Ce alte prostii mai nascociti? 

    un nenorocit, daca tintesc raspandirea virusului trebe lockdown total 2-3 saptamani. nu vrajeala cu vaccinati nevaccinati, vaccinul in cel mai bun caz te fereste de forme grave, in rest iei virusul si il dai lejer.

    1. si pe powell l-a ferit de forme grave , dar a murit de covid

      Chiar dacă îl iei (și nu îl iei așa de ușor) îl dai mult mai greu dacă ești vaccinat.

      Când spitalele sunt pline de nevaccinați morți de covid de nu mai intră nici la morgă trebuie să fii complet tembel să nu te vaccinezi.  

      sunt 1648 de locuri la terapie intensivă. Deci mai las-o moartă cu spitalele pline.

      saracu virus stie ca e in corp de vaccinat si se abtine, mai uita-te la Uk, Israel. lockdown sau booster si speranta ca nu apar alte complicatii din cauza vaccinului.

    Dacă se dorea degrevarea spitalelor și protejarea celor vulnerabili se gândeau altfel restricțiile, pe grupe de vârste, circuite separate în spitale, etc.

    în perioada 14-19.10.2021, la grupa de vârsta 20-29 ani au fost 6 decese în Total, comparativ cu aproximativ 200 pentru vârstele 50+ Vaccinați, ca să nu mai vorbesc de decese la 50+ Nevaccinați! 

    Statistic pentru această perioadă un Vaccinat de 50+ are de peste 30 de ori mai mare șansa de deces, decât un nevaccinat din grupa de vârsta 20-29 ani. 

    Personal nu văd alt scop decât forțarea de a se vaccina. în special al tinerilor. 

    De ce nu se dau statistici pe grupe de vârstă când se fac comparațiile? 

    Se pun la grămadă tocmai pentru a nu sesiza diferențele! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb