RAFILA: "Dacă nu pregătim din timp campania de informare pentru vaccinarea copiilor, nu vom avea succes"

J.P.
Miscellanea / 9 mai 2021

"Dacă nu pregătim din timp campania de informare pentru vaccinarea copiilor, nu vom avea succes"

Profesorul Alexandru Rafila afirmă că, dacă nu pregătim din timp campania de informare pentru vaccinarea copiilor, nu vom avea o campanie de vaccinare de succes. El afirmă că părinţii trebuie să ştie că eficacitatea vaccinului este chiar mai mare decât în cazul adulţilor, se apropie de sută la sută, şi că nu sunt reacţii advers, conform news.ro.

Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a declarat pentru News.ro că specialiştii care coordonează campania de vaccinare anti-Covid în România ar trebui să demareze o campanie de informare pentru părinţi, având în vedere că în această vară ar putea începe în România vaccinarea copiilor cu vârsta între 12 şi 15 ani.

"Vă dau un exemplu concret, vaccinarea copiilor, se discută despre vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 15 ani, dacă aşteptăm să demarăm campania şi nu o pregătim încă din acest moment, atunci nu o să avem o campanie de succes, mai ales că o să fie vacanţă, mulţi dintre copii vor fi plecaţi, aşa că, eu dacă aş fi în locul celor care coordonează această campanie, aş face demersuri astfel încât să pot să informez deja părinţii, despre studiile aflate în derulare, despre faptul că eficacitatea vaccinului este chiar mai mare în cazul copiilor decât în cazul adulţilor, că se apropie de sută la sută, că nu sunt reacţii adverse, că vaccinul este sigur pentru copii, trebuie deja să ne gândim unde îi vaccinăm pe aceşti copii, cum îi vaccinăm, la copii poate să fie gândit un alt format, sunt foarte multe lucruri pe care am putea să le facem astfel încât în momentul în care se decide începerea acestei campanii de vaccinare şi pentru copii, ea să fie pregătită. Dacă întâi o începem şi apoi o pregătim, din nou o să avem probleme destul de serioase", a declarat acesta.

Referitor la modul şi ritmul în care se desfăşoară acum campania de vaccinare pentru adulţi, Rafila a explicat că peste o lună va fi dificil să fie vaccinate 100.000 de persoane pe zi. Specialistul spune că este neapărată nevoie de campanii de comunicare ţintite.

"Trebuie să păstrăm ritmul, nu ştiu dacă trebuie să-l mărim, dar trebuie să reuşim să-l păstrăm, ăsta va fi lucrul cel mai dificil care se va reflecta deja în următoarea lună, deci peste o lună va fi destul de greu să vaccinezi 100.000 de persoane pe zi, mai ales dacă aşteptăm ca acest lucru să se întâmple şi nu prevenim, dacă vreţi, prin campanii de informare ţintite şi prin acţiuni care să reflecte parteneriat cu autorităţile locale, să crească încrederea în autorităţile centrale şi mai ales în cele din sănătate", a afirmat acesta..

Referitor la un eventual sfârşit al pandemiei, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a explicat că acest lucru depinde foarte mult de câţi oameni vor reuşi cei care coordonează campania de vaccinare să imunizeze:

"Ce se va întâmpla în toamnă depinde foarte mult de ce reuşim cu acoperirea vaccinală, sigur că dorinţele reprezintă una, ceea ce se va întâmpla în mod real este cu totul altceva, am auzit tot felul de angajamente date, eu cred că trebuie să fim consecvenţi doar într-un singur lucru, să îndemnăm permanent lumea să vină în procent cât mai mare la vaccinare, să adaptăm campaniile de informare fiecărui mediu, mediu urban, mediu rural, fiecărei categorii de vârstă şi aşa mai departe.

Trebuie să înţelegem foarte clar diferenţa între vaccinare şi restricţii. Restricţiile aduc controlul asupra pandemiei pentru perioade scurte de timp, după care lucrurile, după ce reintră într-o oarecare normalitate, revin, apar din nou valuri pandemice, restricţiile vor fi reintroduse, deci este o ciclicitate, este o diferenţă majoră pentru că vaccinarea duce la înlăturarea restricţiilor permanent, nu într-un timp limitat, adică nu contează numai faptul că restricţiile se ridică, ci cât durează această ridicare a restricţiilor, cred că toţi ne dorim ca aceste restricţii să fie ridicate permanent şi în consecinţă vaccinarea este soluţia".

"Care va fi procentul din populaţia României care se va vaccina, rămâne de văzut, dacă până acum interesul a fost mare pentru că am discutat şi de cantităţi limitate de vaccin şi cei care doreau neapărat să se vaccineze au şi făcut-o deja, în perioada următoare, dacă nu o să lucrăm cu toţii la convingerea oamenilor să se vaccineze, atunci acele ţinte clamate, de peste 10 milioane de locuitori, vor fi atinse mai greu.

Trebuie să lucrăm la o acoperire vaccinală cât mai mare şi într-un timp cât mai scurt, pentru că, dacă reuşim să spunem la sfârşitul toamnei să vaccinăm zece milioane de persoane este una , dacă reuşin să vaccinăm zece milioane de persoane până la jumătatea anului viitor este altă situaţie, şi noi ne dorim ca şi România să fie în valul ţărilor care reuşesc să reia integral activităţile economice şi sociale încă din acest an.

Toată lumea ia cazul Israelului drept şcoală, acolo încrederea în autorităţi este foarte mare şi chiar dacă guvernele se succed şi este o anumită instabilitate politică, încrederea în autorităţile sanitare vă spun că este foarte mare, ori noi cred că trebuie să acţionăm pe două planuri:

autorităţile să recâştige încrederea, eu cred că în momentul de faţă încrederea în autorităţi, mai ales în cele de sănătate este destul de redusă, şi dacă nu se schimbă această percepţie, niciun mare succes nu se va înregistra la campania de vaccinare şi cred că ar fi bine să înlocuim discursul politic cu unul profesional, exclusiv profesional, şi să nu mai folosim subiectele de sănătate publică în scop politic, în primul rând,

şi, în al doilea, campaniile de informare să fie coordonate de la nivelul Guvernului în mod evident, nu trebuie să facă fiecare chiar ce-l taie capul, trebuie să existe o coordonare tehnică, profesională, a campaniei de comunicare, care trebuie adaptată diverselor medii, urban, rural, diverselor categorii de vârstă sau categorii sociale, pentru că, altfel, o campanie plictisitoare, anostă, cu nişte postări ale unor persoane publice care s-au vaccinat, nu cred că este suficientă pentru ca oamenii să vină la vaccinare", a spus specialistul.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ce tot vreti sa informati ? lumea sa lamurit de mult despre aceasta afacere gretoasa a smecherilor care fac bani din medicamente !

    1. Vrei medicamente pe gratis? Nu există gratis. Cineva a muncit și a investit bani mulți pentru obținerea vaccinurilor, iar acum sunt răsplătiți pentru munca lor.

      Dacă ai vreun vaccin mai bun decât șmecherii (bazat probabil pe agheasmă, mujdei de usturoi) ești liber să-ți deschizi firmă și să le faci concurență.  

      nu te mai fa praf cu munca depusa pentru vaccin , si nu am de gand sa-mi fac fabrica de vaccin pentru ca nu mi le ia nimeni , majoritatea au fost fortati si santajati sa se vaccineze de catre stat , prin mijloacele care se vad .

      Vb prostii și aberezi. Nu te-a forțat nimeni să te vaccinezi. Deci asta-i clar minciună.

      De faptul că nu-ți deschizi fabrică de vaccinuri pentru că nu ți le ia nimeni nu mai am ce sa zic. Mă râd cel mult, ca orice om întreg la cap, de enormitate pe care ai debitat-o.  

    ati vazut declaratia lui Rafila?

    stiti ca alaturi de Cercel e in PSD nu?  

    eu v-am zis ca PSD nu e o alternativa reala la USR-PNL !  

    Daca revine PSD la putere de fapt nu va fi nici o schimbare!  

    Rafila si Cercel sunt toxinele umane care asigura interfata cu dictatorii sanitari externi (OMS) si restul organizatiilor.  

    mare atentie - nu PSD e alternativa !

    acuma vor sa bage toxine si in copiii vostri!  

    SA ITI VACCINEZI TU COPIII TAI !!!!

    1. Iar tu sa urli la soacra-ta !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb